ISTANBUL - 4 DANA AVION - Polazak: 08.03. Cijena aranžmana: 380€ (SIGURAN POLAZAK) -Turisticka Agencija Gallileo – Podgorica

Turisticka Agencija Gallileo – Podgorica Gallileo

ISTANBUL – 4 DANA AVION – Polazak: 08.03. Cijena aranžmana: 380€ (SIGURAN POLAZAK)

8. MART

I S T A N B U L

AVIONOM – 4 DANA, POLAZAK: 08.03.2018.

CIJENA ARANŽMANA: 380€ (sa ukljucenim taksama)

 

ISTANBULGrad cara Konstantina, prijestonica careva Istočnog Rimskog carstva i centar velike Turske imperije danas broji preko 15 miliona stanovnika i svrstava se u najveće gradove svijeta. Jedinstven grad jer se prostire na dva kontinenta. Svjedok je svih važnih istorijskih epoha i imperija koje su gradu ostavile svoje pečate. Sve vojske (persijske, grčke, rimske, otomanske, krstaške…) prošle su ovim gradom. Na čuvenom Bosforu, Istanbul danas predstavlja spoj Orijenta i Evrope, savremenog i tradicionalnog, poznatog i misterioznog… Vodič Damir Skopljak, najbolji u Turskoj!

1.dan 08.03.2018. PODGORICA – ISTANBUL Sastanak na aerodromu u Podgorici na šalteru Oki Air-a u 07:00h. Polijetanje za Istanbul u 09:00h (prevoznik je Turkiš Airlines). Po slijetanju u 12.45h na centralni istanbulski aerodrom Ataturk, slijedi transfer sa aerodoma I panoramsko razgledanje grada autobusom: Antički hipodrom – Teodosijev stub, Plava džamija, Aja Sofija, Kapali čaršija, Valensov viadukt, Zlatni rog, most Galata, moderni kvartovi Bejoglu i Taksim, silazak na Bosfor, palata Dolma Bahče – poslednja rezidencija otomanskih sultana… Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor, šetnju gradom, šoping i individualne aktivnosti. Noćenje.

2.dan. 09.03.2018. ISTANBUL Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativno KRSTARENJE BOSFOROM: (fantastično krstarenje najopjevanijim moreuzom)  i obilazak VASELJENSKE PATRIJARŠIJE (sjedište Vaseljenske patrijarsije i Vaseljenskog patrijaha od 1600.godine, nalazi se u crkvi Sv.Djordja, gdje se čuvaju brojne relikvije). Slobodno vrijeme za individualna razgledanja i šoping. Za šoping preporučujemo Kapali čaršiju gdje imate preko 4000 radnji ili neki od tržnih centara kao što su Forum Marmara, Akmerkez, Kanyon i Dževahir, koji su trenutno najatraktivniji šoping centri u Evropi. Noćenje

3.dan 10.03.2018. ISTANBUL Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet  sa lokalnim vodičem: PLAVA DŽAMIJA (džamija Sultana Ahmeda), AJA SOFIJA (sada pretvorena u muzej, nastala u 4 vijeku kao crkva. Ovo velelepno zdanje vjekovima je važilo za najveću crkvu na svijetu. Sa dolaskom Turaka, u XV vijeku postaje džamija) i TOPKAPI DVORAC (dvor Turskih sultana od XV do XIX vijeka odakle su upravljali carstvom, dom Sulejmana Veličanstvenog), Nakon izleta slobodno vrijeme. Uveče po želji grupe mogućnost fakultativnog odlaska u restoran na večeru sa folklornim programom I trbušnim plesom. Noćenje.

4.dan 11.03.2018. ISTANBUL-PODGGORICA Doručak. Transfer na aerodrom. Polijetanje iz Istanbula u 08:20h, i dolazak u Podgoricu u 08:05h.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije Gallileo

 

U cijenu aranžmana je uračunato:

  1. prevoz avionom na relaciji Podgorica-Istanbul-Podgorica
  2. transfer aerodrom-hotel-aerodrom
  3. panoramski obilazak grada
  4. hotelski smještaj u Istanbulu, Hotel The Peak 4* (noćenje sa doručkom)
  5. troškovi organizovanja putovanja, usluge vodiča
  6. troskovi međunarodnog osiguranja
  7. aerodromske takse

U cijenu aranžmana nije uračunato:

  1. fakultativne izlete

Hotel The Peak je hotel sa 4* koje i zaslužuje jer je ocjenjen od strane putnika, na bookin.com-u sa 8-micom, što znači da je vrlo dobar hotel. Hotel je čist je i uredan, I nalazi se na dobroj lokaciji  jer udaljen 100 metara od najvažnije ulice u Istanbulu Ištiklal. Putnici su u prilici da laganom šetnjom, od hotela, stignu do do centralnog trga na Taksimu ili do kule Galata,….  

Vječni grad – Novi Rim, Konstantinopolj i Carigrad na kulturnoj baštini staroj preko 2000 godina pruža vam nevjerovatnu priliku da upoznate najveća dostignuća najvećih civilizacija: helenske, rimske, vizantijsko-hrišćanske i otomanske.

“Grad gradova” – na dva kontinenta, spoj Evrope i Azije na Bosforskom moreuzu sa navažnijim i najljepšim građevinama: Đenovljanska kula Galata Unkapani mostom povezana sa desnom obalom Zlatnog roga. Rimski Aquadukt i Justinijanova Cisterna, sa Aja Sofijom i hipodromom pričaju nam o najdugovečnijoj Imperiji, grčkog jezika, rimskog prava i hrišćanske religije… Pripovijedanje se nastavlja i posle 29. maja 1453.godine. Sultanat prerasta u Imperiju, savršeno državno uređenje koje izgrađuje Kanuni sultan Sulejman, dostižući možda ideal Platonove države, stvoriće Veliku silu, koja je trajala do 1918.g.

PRIJAVA ZA PUTOVANJE

Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Broj telefona

Broj putnika

Vaša Poruka