* * K O R Z I K A * * ČARTER LET - 4 dana Polazak: 22.10.2018. Cijena aranžmana: 490€ -Turisticka Agencija Gallileo – Podgorica

Turisticka Agencija Gallileo – Podgorica Gallileo

* * K O R Z I K A * * ČARTER LET – 4 dana Polazak: 22.10.2018. Cijena aranžmana: 490€

NOVO NOVO NOVO !!!

K O R Z I K A

AJACCIO – BONIFACIO – BASTIJA – SARTEN – CORTE

ČARTER LET IZ PODGORICE

4 DANA – POLAZAK: 22.10.2018.

CIJENA ARANŽMANA: 490€

 

Ovo predivno francusko ostrvo, nalazi se na oko 200 kilometara od francuske rivijere, u samom centru mediteranskog mora. Ostrvo se najčešće dovodi u vezu sa Napoleonom, koji je rođen u gradu Ajačio I sigurno je najslavnija ličnost u istoriji ostrva. Korzika sa njenim nevjerovatnim pejzažima, arhitekturom, nasleđem, rezervatima, prelijepim plažama i načinom života svojih stanovnika svakom posjetiocu pruža opuštajući osjećaj. Kao da ste napravili korak unazad i kao da je vrijeme stalo, ili se na ovom ostrvu sve kreće usporenim tempom. Ostrvo ima preko 1.000 km obale, na kojoj su smještena izvrsna odmarališta. Ono što ga čini magičnim, je skoro netaknuta priroda i predstavlja savršeno mjesto za izlete, vožnje brodićima do prelijepih morskih uvala, planinske i pješačke ture, nautičke aktivnosti ili jednostavno uživanje u hotelima na samim plažama i u francuskoj hrani i dobrim vinima. Prije nego što je postala dio francuske, grad država Đenova je dominirala Korzikom vjekovima. Jedan od primjera je grad Đirolate, gdje možete posjetiti đenovljansku tvrđavu sa koje se pruža savršen pogled na tirkizno more i zaliv. U sjevernom dijelu ostrva se nalazi grad umjetnosti i istorije, Bastia, a na jugu ostrva se nalazi mjesto Bonafaćo, koje ima neke od najljepših plaža na ostvu. Okružen fantastičnim planinskim vijencima, nalazi se istorijski grad Ajačio, gdje ćete šetajući stazama starog grada vidjeti nasleđe Napoleona kao i njegove prestižne muzeje.

1.dan  – 22.10.2018. PODGORICA-AJACCIO   Sastanak putnika na aerodromu u Podgorici, kod šaltera Oki-air u jutarnjim časovima. Polijetanje aviona za Korziku. Po slijetanju u Ajačio I nakon pasoške kontrole slijedi obilazak grada. Panoramsko razgledanje grada sa vodičem: komercijalna luka, bulevar Napoleona, trgovi kardinala Feša i De Gola. Nakon toga slijedi pješačka tura obilaska starog jezgra grada: pješačka i šoping ulica kardinala Feša (ujaka Napoleona Bonaparte) i istoimeni muzej koji posle Luvra ima najbogatiju kolekciju slika italijanskih majstora. Zatim dolazimo do srca starog grada u kome se nalazi rodna kuća Napoleona Bonaparte, danas pretvorena u muzej.  Slobodno vreme u starom gradu u kome se nalazi mnoštvo kafea i prijatnih malih restorana. Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vijeme. Noćenje.

2.dan  – 23.10. AJACCIO – SARTEN – BONIFACIO Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni cjelelodnevni izlet u Sarten i Bonifačo. Polazak u 09:00 h i vožnja od oko sat vremena do gradića u unutrašnjosti južnog dela ostrva. Poznat je po odličnim vinima, starim kućama-tvrđavama , lavirintima uskih ulica i prolaza kao i po neuobičajenoj procesiji koja se događa svake godine na veliki petak pred Uskrs-Katenaču. Kratka šetnja do glavnog trga i crkve Sen Mari i slobodno vreme od oko sat vremena. Nastavak puta do Bonifača, najjužnijeg mesta ostrva Korzike. Bonifačo se nalazi na poluostrvu od bijelog krečnjaka, što čitavom mestu daje blještavilo koje se ne sreće na drugim mjestima. Između poluostrva i kopna Korzike smještena je sakrivena luka nekada gusarska baza i ratna luka Đenovljanske mornarice, danas moderna marina sa mnoštvom jahti i jedrilica. Pored luke je divno šetalište ( kej Kompareti) sa luksuznim prodavnicama ali i slatkim ugostiteljski radnjama ( prepokruka – sladoled u Bonifaču). Do gornjeg starog grada u zidinama vodi stepenište ili turistički vozić. Vožnja turističkim vozićem, kratka šetnja po utvrđenom gornjem gradu i slobodno vrijeme za ručak i uživanje. Povratak u hotel. Slobodno vijeme. Noćenje

3.dan – 24.10. AJACCIO – CORTE – BASTIJA Doručak. Doručak. Slobodan dan ili fakultativni  izlet za u Korte I Bastiju. Polazak u 09:00 I vožnja do Kortea, “srca Korzike”. Korte je bio prestonica nezavisne Korzike u kratkom period samostalnosti ovog ostrva I pečat gradu je ostavio otac nacije Paskal Paoli, najpoštovaniji od svih stanovnika Korzike. Ovde se nalazi I muzej Korzike u nekadašnjoj Đenovljanskoj citadeli sa preko tri hiljade artefakta koji vam dočaravaju život Korzikanaca kroz istoriju I njihove osobenosti. Kratka šetnja glavnom ulicom od trga Paoli do trga Hercoga od Padove. Slobodno vrijeme uz mogućnost produžetka šetnje sa onima koji žele da se popnu do citadele i muzeja Korzike. Oko 12:00h nastavak vožnje u Bastiju, staru prestonicu Korzike i drugi po veličini grad na ostrvu. Najživopisnija je stara luka koja odiše italijanskim šarmom sa kućama koje se spuštaju do mora. Kratka šetnja do trga Svetog Nikole kroz ulice starog jezgra koje nosi naziv tera vekia. Zatim crkva Sv Jovana krstitelja u najstarijem dijelu Bastije sve do stare luke i slobodno vreme. Povratak u hotel. Slobodno vijeme. Noćenje.

4.dan – 25.10. AJACCIO – PODGORICA Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i šetnju. Za ljubitelje muzeja preporučujemo da obiđete muzej Feša, najznačajniji muzej renesanse poslije Luvra, i rodnu kuću i muzej Napoleona. Transfer do aerodroma. Polijetanje aviona za Podgoricu u večernjim časovima. Dolazak na Podgorički aerodrom.

                                            

Uz ovaj program vaze Opšti uslovi putovanja Agencije GALLILEO 

  Minimum za realizaciju programa 90 prijavljenih putnika  

 

U cijenu aranžmana je uračunato:

  1. prevoz avionom na relaciji Podgorica-Ajaccio-Podgorica
  2. aerodromski transferi, obilazak Ajačia
  3. hotelski smještaj u izabranom hotelu (noćenje sa doručkom)
  4. usluge vodiča, troškovi međunarodnog osiguranja

U cijenu aranžmana nije uračunato:

  • fakultativni izleti, ulaznice za lokalitete,
  • aero takse 60 €