KAPADOKIJA - 5 dana Polazak: 26.04.2019. Cijena aranžmana: 570€ (SIGURAN POLAZAK) -Turisticka Agencija Gallileo – Podgorica

Turisticka Agencija Gallileo – Podgorica Gallileo

KAPADOKIJA – 5 dana Polazak: 26.04.2019. Cijena aranžmana: 570€ (SIGURAN POLAZAK)

PREPORUČUJEMO – VASKRŠNJI PRAZNICI

K A P A D O K I J A

5 DANA – AVIONOM, POLAZAK: 26.04.2019.

CIJENA ARANŽMANA: 570€ (sa uračunatim taksama)

 

Fascinira raznoliko bogatstvo Turske, zemlje susreta Istoka i Zapada, mora i planina, tradicije i modernizma. U ovoj zemlji kulture, gdje grčki i rimski spomenici stoje pored džamija i vizantijskih crkava, istorija je prisutna na svakom koraku. Nagradite sebe i doživite atmosferu u vrtlogu turskih bazara i letu balonom nad vilinim dimnjacima, prostorom koji je uveršten na UNESKO-ovu listu zaštićenih područja, u lavirintu podzemnih gradova i u oslikanim pećinskim crkvama, uz čašu divnog kapadokijskog vina, s plešućim dervišima mevlevijskog reda. Doživite Vaskrs u prostoru gdje hrišćanstvo dobilo sledbenike poput Svetog Vasilija Velikog i Svetog Đorđa,.. Danas je Kapadokija vrlo popularna i zbog vožnje balonima, pa je jedan ameručki turistički hroničar ovu turističku atrakciju uvrstio u 5 najljjepših događaja na svijetu, i dodao da „ nije važno koliko puta u životu udahnute već je važno koliko puta ste ostali bez daha,…“ Dozvolite sebi da i Vi budete očarani ovim prostorom.

1.dan 26.04. PODGORICA – ISTANBUL – KAPADOKIJA Sastanak putnika na aerodromu u Podgorici, kod šaltera Oki-air u 08:00h. Let za Istanbul u 09:45. Slijetanje na aerodrom „Kemal Ataturk” u Istanbulu u 12:30h. Let za Nevšehir u 17:20h. Slijetanje u 18:40h. Transfer do Avanosa (ili Goreme, ili Urgup), starog grada kroz koji protiče najduža rijeka u Turskoj, Kizilirmak (Crvena rijeka), poznatog po proizvodnji keramike. Smještaj u hotel, HOTEL 4* večera i noćenje.

2. 3. i 4. dan 27. 28. I 29. 04. KAPADOKIJA Doručak. Panoramsko razgledanje grada i odlazak na Učhisar, utvrđeni grad na padini stjenovitog vrha odakle se pruža prelijep pogled na dio Kapadokije. Smještena na hiljadu metara nadmorske visine, u srcu Anadolije, Kapadokija je vulkanska visoravan na kojoj su vode i vjetrovi tokom hiljada godina, uobličili u mekanom vulkanskom tufu raznolike forme, čitave šume kupastih brežuljaka, često sa tvrđim kamenom na vrhu, koji se bolje odupro eroziji. Nazivaju ih krunisanim piramidama ili vilinim dimnjacima. Taj gotovo mjesečev pejzaž smiruju boje stijena – blijedo siva, žuta, plava, ružičasta. Oblast je slavna po klasiranoj baštini pećinskih crkava u kojima je službe držao i Sveti Vasilije Veliki i vizantijskom zidnom slikarstvu (UNESKO), kao i po zapanjujućim trogloditskim selima. Tokom dva dana punog programa u Kapadokiji posjećujemo takođe Urgup, važan centar u Kapadokiji, Goreme, ansambl oslikanih pećinskih ranohrišćanskih crkava, podzemni grad Kajmakli (ili Derinkuju), koji su rani hrišćani koristili kao skrovište od neprijatelja (osam spratova, od kojih su danas za posjetioce otvorena četiri). Rano ujutro fakultativni let balonom nad vilinim dimnjacima i spektakularnim predjelima Kapadokije, a u smiraj dana degustacija divnih kapadokijskih vina. Biće ponuđen i fakultativni izlet za Kajseri, glavni i najljepši grad Kapadokije Vecera. Nocenje.

5. dan 30.04. KAPADOKIJA – ISTANBUL- PODGORICA Doručak. Odlazak do Nevšehira, polijetanje aviona u 14.50h, dolazak u Istanbul u 16.25h, nastavak leta za Podgoricu u 18.50h i dolazak u 19.40h.

            

Uz ovaj program vaze Opsti uslovi putovanja Agencije GALLILEO

  Doplata za 1/1 sobu : 140 eur   

 

U cijenu aranžmana je uračunato:

prevoz avionom na relaciji Podgorica – Istanbul – Nevšehir – Istanbul – Podgorica,

transferi autobusom po programu,

smještaj u hotelima 4* na bazi polupansiona (dorucak-vecera),

obilasci prema programu, usluge vodiča,

međunarodno zdravstveno osiguranje.

aerodromske takse,

 

U cijenu aranžmana nije uračunato:,ulaznice za lokalitete (cijena 25 eur za sve ulaznice) i

fakultativne izlete