NAPULJ - SORENTO - KAPRI - POMPEJA AVIONOM - 5 DANA Polazak: 29.12.2018. Cijena aranžmana: 495€ (SIGURAN POLAZAK) -Turisticka Agencija Gallileo – Podgorica

Turisticka Agencija Gallileo – Podgorica Gallileo

NAPULJ – SORENTO – KAPRI – POMPEJA AVIONOM – 5 DANA Polazak: 29.12.2018. Cijena aranžmana: 495€ (SIGURAN POLAZAK)

NOVA GODINA 2019 

NAPULJ – SORENTO – KAPRI – POMPEJA – KAZERTA

5 DANA – AVIONOM – ČARTER LET

POLAZAK: 29.12.2018.

CIJENA ARANŽMANA: 495€ ( sa uračunatim aerodromskim taksama)

Egzotična južna Italija i opjevana prijestonica regije Kampanja – Napulj, kod nas je još uvjek tajnovita i neotkrivena turistička regija… Za dan Novogodišnje praznike pripremili smo program za ovaj, kraljevski grad sa brojnim znamenitostima u podnožju zadrijemalog vulkana Vezuv, u blizini sjajnog arheološkog bisera Pompeje, sa posjetom mondenskom ostrvu Kapri i najljepšem ljetovalištu Italije, Sorentu… Posjetićete jedan od najvećih i najljepših dvoraca u Kazerti. Probaćete u izvornim restoranima najpopularnije jelo na svijetu – pizza, koja je nastala u ovom gradu. Svojim mediteranskim šarmom, sjajnim izletima i dobrim šopingom ova regija će Vas iznenaditi… Vodič Vanda Jastsenjski, licencirani vodič na našem jeziku.

1.dan – 29.12.2018. PODGORICA – NAPULJ Sastanak putnika na aerodromu u Podgorici, kod šaltera Oki air (vrijeme leta biće uskoro objavljeno – let će biti u jutarnjim časovima). Po slijetanju u Napulj, nakon pasoške kontrole slijedi  ćemo napraviti panoramski obilazak, ovog živopisnog grada čije je staro gradsko jezgro uvršteno na listu svetske kulturne baštine UNESCO. Razgledanje počinje panoramom luke koja je peta po značaju na Mediteranu. Panoramski obilazak grada: Piazza Garibaldi, ulice Umberta I, trg Municipio sa Anžujskim dvorcem Castel Nuovo, Riviera di Chiaia, Vila Comunale, dvorac Jaje odakle se pruža fantastičan pogled na vulkan Vezuv.. transfer I smještaj u hotel Serius 4*. Nakon kraćeg odmora, odlazak u pratnji vodiča metroom do centra grada, lagana šetnja po centru grada u pratnji vodiča: Piazza del Plebiscito sa Kraljevskom palatom i crkvom San Francesco, Teatar San Carlo i Galerija Umberto …, slobodno vrijeme Napulj je grad u kojem je i nastala pica, pa Vam preporučujemo da večerete u piceriji Brandi gdje je nastala pizza Margarita. Noćenje.

2.dan – 30.12.2018. NAPULJ – POMPEJA – SORENTO Doručak. Slobodno vrijeme za individualni obilazak grada ili fakultativni izlet za Pompeju i Sorento. Slijedi odlazak do jednog od najčuvenijih svjetskih arheoloških nalazišta Pompeje, koja je bila potpuno zatrpana pepelom u erupciji vulkana, avgusta mjeseca 79.g n.e. Lava je prekrila i skamenila grad i tako ga „čuvala“ narednih 1500 godina, do današnjih dana. To što se desilo Pompeji sačuvalo je do danas jedinstvenu sliku arhitekture, urbanizma i načina života jednog bogatog grada drevne imperije. Lokalitet koji će Vas oduševiti. Izlet nastavljamo posjetom Sorentu. Oni koji su imali priliku da posjete Sorento kažu da je to nešto najljepše što Italija ima. Obići ćemo centar grada koje čine ulice koje se odlikuju tipičnim mediteranskim ambijentom, živopisnim prodavnicama suvenira, umjetničkim radionicama, tradicionalnim restoranima i kafeima… a od svih njih se posebno izdvajaju Piazza Tesso, Corso Italia i Via S. Ćezareo… slobodno vrijeme, povratak u Napulj.

3.dan – 31.12.2018. NAPULJ – KAPRI  Doručak. Individualni boravak u gradu, ili fakultativni izlet na mondensko ostrvo Kapri. Jutarnji polazak do luke i ukrcavanje na brod za Kapri. Nakon jednočasovne plovidbe Napuljskim zalivom, stiže se na jedno od najpoznatijih ostrva Mediterana. Dugačko je 7 a široko blizu 3 km. Kapri je bio ljetnja rezidencija dvojice imperatora: Oktavijana i Tiberija. U XVII i XVIII vijeku bilo je omiljeno boravište španskih Burbona (koji su vladali Napuljem), a od XIX v. do sredine XX v. utočište mnogih poznatih slikara, pisaca i ekscentrika. Gradić Kapri je danas mondensko ljetovalište na čijim se uskim krivudavim uličicama nižu glamoruzni izlozi najpoznatijih svjetskih kreatora. Odlazak žičarom  do centra Capri-ja uz šetnju na glavnom gradskom trgu i kroz trgovačke uličice do panorame Faragliona – stijena pored mora simbol Kaprija, na kraju nezaobilazna poseta Avgustovim Vrtovima…  povratak u Napulj, slobodno vrijeme. Doček Nove godine. SRECNA VAM 2019. Noćenje.

4.dan – 01.01.2019. NAPULJ Doručak. Slobodan dan, za individualne aktiovnosti, šetnju gradom, odmor… Ko bude želio organizovano metroom sa vodičem poćićemo do istorijskog”starog” centra Napulja “Spaka Napoli” koji je pod zaštitom UNESCO-a. Posjeta katedrali, slobodno vrijeme. (preporuka: odlazak do picerije L’ Antica Pizzeria Da Michele koja posluje od 1870 godine da probate najbolju pizzu u Italiji) Noćenje.

5.dan-02.01.2019. NAPULJ – KAZERTA – PODGORICA Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti u gradu ili fakultativni odlazak u Kazertu. Izlet započinjemo posjetom Kraljevskom dvorcu Burbona. Veličanstvena barokna građevina rađena po uzoru na Versaj, predstavlja najveći dvorac podignut u 18 vijeku, a danas važi za jedan od najvećih dvoraca na svijetu, njegove dimenzije su 247×184 metra. Dvorac je dio svjetske kulturne baštine i pod zaštitom je UNESCO-a. Ovaj fantastičan dvorac posjeduje 1200 soba, kraljevske apartmane i pozorište a poznat je i po fantastičnom vrtu sa površinom od 120 hektara. Izlet nastavljamo posjetom šoping centaru La Reggie designer otlet, jedan od najboljih outlet-a trenutno u Italiji, sa buticima svih važnih dizajnerskih firmi. Polazak na aerodrom. Polijetanje aviona za Podgoricu u večernjim časovima. Tačno vrijeme leta biće uskoro objavljeno. Dolazak na Podgorički aerodrom, kraj programa.

                                                              

Uz ovaj program vaze Opšti uslovi putovanja Agencije GALLILEO

Cijena aranžmana obuhvata :

  • Avionska karta Podgorica – Napulj – Podgorica
  • Hotelski smještaj u Hotelu Serius 4* (4 noćenja sa doručkom).
  • Aerodromski transferi
  • Obilazak Napulja
  • Usluge turističkog vodiča
  • Međunarodno osiguranje
  • Aerodromske takse

Cijena aranžmana NE obuhvata :         

  • Fakultativne izlete
  • Lokalnu boravišnu taksu