SOLUN & METEORI Polazak: 08.03. - 4 DANA Cijena aranžmana: 120€ -Turisticka Agencija Gallileo – Podgorica

Turisticka Agencija Gallileo – Podgorica Gallileo

SOLUN & METEORI Polazak: 08.03. – 4 DANA Cijena aranžmana: 120€

8.MART

SOLUN & METEORI

4 DANA – AUTOBUSOM, POLAZAK: 08.03.2018.

CIJENA ARANŽMANA: 120€

 

SOLUN – izuzetan i nesvakidašnji grad na raskrsnici istoka i zapada,“veliki vizantijski muzej“, „most zaliva Termaikos“, „raj za hupoholičare“… vjerovatno jedini grad na svijetu koji je poznatiji po svom nadimku nego po pravom imenu-Thessaloniki. Zagonetan, uzbudljiv, kosmopolitski, donosi svojim posjetiocima bogatstvo i specifičnost kulturno-istorijskog nasleđa, arhitekture, običaja, religije i umjetnosti… Meteori , kompleks pravoslavnih manastira na čudesnim stijenama-prizor kakav nigdje na svijetu nećete vidjeti, a sa vrha pogled koji podsjeća na maštovita platna slikara nadrealista…

08.03.2018. PODGORICA – SOLUN Sastanak putnika na parkingu ispred Hrama u 21:30h. Putovanje autobusom visoke turističke klase, preko graničnog prelaza Sukobin, Skadra, Elbasana, Pogradeca… Noćna vožnja sa kraćim pauzama za odmor.

09.03.2018. SOLUN  Dolazak u Solun u jutarnjim časovima. Smještaj u hotel Vergina 3* (hotel sa odličnom lokacijom). Slobodno vrijeme za odmor. Organizovan obilazak Soluna i upoznavanje sa ljepotama i znamenitostima grada: Crkva Svetog Dimitrija-zaštitnika grada, impozantni Aristotelov trg sa kojeg avenija Nikis vodi do Bijele kule-simbola Soluna,  impresivni Galerijusov slavoluk, Rotonda… Slobodno vrijeme za šetnju. Po želji putnika moguće orgnanizovati i krstarenje brodom zalivom Temaikos. Noćenje.

 

10.03.2018. SOLUN Doručak. Organizovana posjeta srpskom vojničkom groblju na Zejtinliku. Nakon posjete Zejtinliku slijedi odlazak do gradske tvrđave u Gornjem gradu, odakle se pruža veličanstven pogled na grad i zaliv Temaikos. Povratak u centar grada. Slobodno vrijeme za trgovinu i povratak u hotel. Organizovan večernji odlazak u neku od brojnih taverni gdje ćete uživati uz prepoznatljivu grčku muziku i kuhinju. Noćenje.

11.03. SOLUN – METEORI Doručak. Organizovan cjelodnevni izlet do Meteora. Putovanje do veličanstvenog kompleksa  manastira Meteora, sagrađenih na stijenama koje kao da lebde između zemlje i neba, a sam pogled odozdo vas ostavlja bez daha. Nakon obilaska manastira Veliki Meteoron, posjetićemo radionicu za izradu ikona koja se nalazi u podnožju Meteora. Slijedi kratak predah u gradiću Kalambaka. Polazak za Crnu Goru u dogovoreno vrijeme. Putovanje preko graničnog prelaza Kristalopigi, Pogradeca, Elbasana, Skadra… Vožnja sa kraćim pauzama za odmor… Dolazak u Crnu Goru u ranim jutarnjim  časovima (12.03.2018.), kraj programa.                                                     

Uz ovaj program vaze Opsti uslovi putovanja Agencije GALLILEO

  

Cijena aranžmana obuhvata :

  1. prevoz autobisom visoke turističke klase na navedenim relacijama
  2. hotelski smještaj u Solunu, Hotel  3*(2 noćenja sa doručkom)
  3. obilasci prema programu, turističko vođstvo puta,
  4. obilazak Meteora, 

Cijena aranžmana NE obuhvata :  grčko veče, ulaznica za manastir Veliki Meteor 3€, međunarodno osiguranje 5€

 

PRIJAVA ZA PUTOVANJE

Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Broj telefona

Broj putnika

Vaša Poruka