SOLUN & METEORI Polazak: 08.03. - 4 DANA Cijena aranžmana: 120€ (SIGURAN POLAZAK) -Turisticka Agencija Gallileo – Podgorica

Turisticka Agencija Gallileo – Podgorica Gallileo

SOLUN & METEORI Polazak: 08.03. – 4 DANA Cijena aranžmana: 120€ (SIGURAN POLAZAK)

8.MART

SOLUN & METEORI

4 DANA – AUTOBUSOM, POLAZAK: 08.03.2018.

CIJENA ARANŽMANA: 120€

 

SOLUN – izuzetan i nesvakidašnji grad na raskrsnici istoka i zapada,“veliki vizantijski muzej“, „most zaliva Termaikos“, „raj za hupoholičare“… vjerovatno jedini grad na svijetu koji je poznatiji po svom nadimku nego po pravom imenu-Thessaloniki. Zagonetan, uzbudljiv, kosmopolitski, donosi svojim posjetiocima bogatstvo i specifičnost kulturno-istorijskog nasleđa, arhitekture, običaja, religije i umjetnosti… Meteori , kompleks pravoslavnih manastira na čudesnim stijenama-prizor kakav nigdje na svijetu nećete vidjeti, a sa vrha pogled koji podsjeća na maštovita platna slikara nadrealista…

08.03.2018. PODGORICA – SOLUN Sastanak putnika na parkingu ispred Hrama u 21:30h. Putovanje autobusom visoke turističke klase, preko graničnog prelaza Sukobin, Skadra, Elbasana, Pogradeca… Noćna vožnja sa kraćim pauzama za odmor.

09.03.2018. SOLUN  Dolazak u Solun u jutarnjim časovima. Smještaj u hotelu Rotonda 3* . Slobodno vrijeme za odmor. Organizovan obilazak Soluna i upoznavanje sa ljepotama i znamenitostima grada: Crkva Svetog Dimitrija-zaštitnika grada, impozantni Aristotelov trg sa kojeg avenija Nikis vodi do Bijele kule-simbola Soluna,  impresivni Galerijusov slavoluk, Rotonda… Slobodno vrijeme za šetnju. Po želji putnika moguće orgnanizovati i krstarenje brodom zalivom Temaikos. Noćenje.

10.03.2018. SOLUN Doručak. Organizovana posjeta srpskom vojničkom groblju na Zejtinliku. Nakon posjete Zejtinliku slijedi odlazak do gradske tvrđave u Gornjem gradu, odakle se pruža veličanstven pogled na grad i zaliv Temaikos. Povratak u centar grada. Slobodno vrijeme za trgovinu i povratak u hotel. Organizovan večernji odlazak u neku od brojnih taverni gdje ćete uživati uz prepoznatljivu grčku muziku i kuhinju. Noćenje.

11.03. SOLUN – METEORI Doručak. Organizovan cjelodnevni izlet do Meteora. Putovanje do veličanstvenog kompleksa  manastira Meteora, sagrađenih na stijenama koje kao da lebde između zemlje i neba, a sam pogled odozdo vas ostavlja bez daha. Nakon obilaska manastira Veliki Meteoron, posjetićemo radionicu za izradu ikona koja se nalazi u podnožju Meteora. Slijedi kratak predah u gradiću Kalambaka. Polazak za Crnu Goru u dogovoreno vrijeme. Putovanje preko graničnog prelaza Kristalopigi, Pogradeca, Elbasana, Skadra… Vožnja sa kraćim pauzama za odmor… Dolazak u Crnu Goru u ranim jutarnjim  časovima (12.03.2018.), kraj programa.                                                     

Uz ovaj program vaze Opsti uslovi putovanja Agencije GALLILEO

Cijena aranžmana obuhvata :

  1. prevoz autobisom visoke turističke klase na navedenim relacijama
  2. hotelski smještaj u Solunu, Hotel Rotonda 3*(2 noćenja sa doručkom)
  3. obilasci prema programu, turističko vođstvo puta,
  4. obilazak Meteora, 

Cijena aranžmana NE obuhvata :  grčko veče, ulaznica za manastir Veliki Meteor 3€, međunarodno osiguranje 5€

Hotel Rotonda 3*smješten na samo 1 km od centra Soluna, ovaj hotel Vam nudi mogućnost da za 10 minuta hoda stignete do samog srca grada.  Nudi moderan smeštaj sa doručkom na bazi švedskog stola. Sobe hotela Rotonda su prostrane i sadrže flat-screen TV sa satelitskim kanalima, mini-frižider i balkon. Svaka soba ima besplatan bežični internet.

PRIJAVA ZA PUTOVANJE

Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Broj telefona

Broj putnika

Vaša Poruka