21 GODINA PUTOVANJA I DRUŽENJA SA VAMA
8. MART
SARAJEVO – MOSTAR
3 DANA (2 NOĆI) – POLAZAK: 08.03.2024.
CIJENA ARANŽMANA: 100€
HOTEL LIBRIS 4* (CENTAR GRADA)

1.dan – 08.03. PODGORICA – SARAJEVO Sastanak putnika na parkingu ispred Hrama u 07:00h. Polazak za Sarajevo, vožnja sa kraćim pauzama za odmor luksuznim autobusom…Dolazak u Sarajevo oko 14:00h, smještaj u Hotelu Libris 4* (hotel sa fantastičnom lokacijom, na samo 300 metara od Baščaršije). Poslije kraćeg odmora slijedi pješačka tura u pratnji lokalnog vodiča: Glavna ulica (Marsala Tita), Baščarsija, Inat kuća, Obilazak Saborne crkve, Gazi Nusret begove džamije, katedrale…Slobodno vrijeme i šetnja po Baščaršiji (ulicama prepunih zlatara, poslastičarnica, ćevapdžinica, butika, suvenirnica) gdje ćete na pravi način osjetiti duh ovoga grada. Noćenje.

2.dan – 09.03. SARAJEVO Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i obilaske. Naša preporuka je vožnja žičarom do brda Trebević. Uživaćete u fantastičnoj panoramskoj vožnji, kao i jedinstvenom pogledu na panoramu Sarajeva.  Predlažemo i posjetu prelijepom tornju ‘Avaz’, koji sa svojom visinom od 175 metara, predstavlja najveći poslovni objekat u regionu (vidikovac tornja sa restoranom  nalazi se na 150m, odakle se pruža jedinstven pogled na Sarajevo). Za šoping predlažemo tržni centar BBI koji se nalazi u centru grada. Noćenje.  

2.dan – 10.03. MOSTAR – PODGORICA Doručak. Polazak ka Mostaru. Po dolasku u Mostar predvidjen je obilazak u pratnji lokalnog vodiča. Mostar je grad bogate istorije, koji leži na obalama rijeke Neretve i  krasi ga veliki broj kulturno istorijskih spomenika. Stari most u Mostaru zajedno sa starim gradom od 2005. godine su pod zaštitom UNESCO-a.  Obilazak starog grada, Eminina bašta, Koski Mehmed-pašina džamija, etno muzej Biščevića kuća iz16. vijeka, Karađozbegova džamija, Stari most (sagrađen u 16.vijeku, a obnovljen 2004.godine)… Slobodno vrijeme za individualni obilazak grada, šetnju uskim uličicama prepununih suvenirnicama, poslastičarnicama, restorana… Sastanak grupe u dogovoreno vrijeme i nastavak putovanja za Crnu Goru. Dolazak u Podgoricu u večernjim satima.

 

Uz ovaj program vaze Opšti uslovi putovanja Agencije GALLILEO

 

Cijena aranžmana obuhvata :

       –   prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama

       –   obilasci prema programu – organizacioni  troškovi- usluge lokalnog vodiča

       –   2 noćenja sa doručkom u Hotelu Libris 4* (centar grada)

Cijena aranžmana NE obuhvata:

 • individualne troskove, ulaznice za muzeje i lokalitete,

 

Dokumentacija potrebna za putovanje:

 • licna karta ili pasoš,

 

HOTEL LIBRIS 4* Smješten u samom centru grada, na samo 300 metara od Baščaršije, tako da veoma lako i brzo stižete do svih glavnih lokaliteta u gradu. Sve sobe su klimatizovane i opremljene satelitskim tv kanalima. U cijelom hotelu dostupan je besplatan wi-fi.

Rezervacija mjesta

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš Email (obavezno)

  Broj telefona

  Detalji o vašem putovanju (broj polaznika, specijalni zahtjevi)

  Predlažemo