21 GODINA PUTOVANJA I DRUŽENJA SA VAMA
NOVA GODINA NA DVA KONTINENTA
I S T A N B U L
6 DANA – AUTOBUS, POLAZAK: 29.12.2023.
CIJENA ARANŽMANA: 245€

HOTEL GONEN LALELI 3*

ISTANBULGrad cara Konstantina, prijestonica careva Istočnog Rimskog carstva i centar velike Osmanske imperije, danas broji preko 16 miliona stanovnika i svrstava se u najveće gradove svijeta. Jedinstven grad jer se prostire na dva kontinenta, svjedok je svih važnih istorijskih epoha i imperija koje su gradu ostavile svoje pečate. Sve vojske (persijske, grčke, rimske, otomanske, krstaške…) prošle su ovim gradom. Na čuvenom Bosforu, Istanbul danas predstavlja spoj Orijenta i Evrope, savremenog i tradicionalnog, poznatog i misterioznog.

1.dan – 29.12.2023. PODGORICA Sastanak putnika ispred Hrama u 09:00h. Putovanje preko Albanije i Grčke, sa kraćim pauzama, udobnim autobusom visoke turističke klase…noćna vožnja.

2.dan – 30.12. ISTANBUL Dolazak u Tursku i njen najpoznatiji grad Istanbul, koji je 16 vjekova bio prijestonica različitih carevina. Po dolasku slijedi smještaj u hotel. Slobodno vrijeme.  Nakon toga slijedi lagana pješačka tura i upoznavanje sa istorijskim centrom grada, u pratnji vodiča. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan – 31.12. ISTANBUL Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet KRSTARENJE BOSFOROM –fantastično krstarenje najopjevanijim moreuzom na svijetu. Slijedi obilazak VASELJENSKE PATRIJARŠIJE (sjediste Vaseljenske patrijaršije i Vaseljenskog patrijaha od 1600 godine, nalazi se u crkvi Sv.Đorđa, gdje se čuvaju brojne relikvije, a najznačajnija je trećina stuba na kome je bio razapet Isus. U nastavku dana, slobodno vrijeme ili fakultativni izlet obilazak – palate DOLMBAHŠE (raskošan dvorac u evropskom stilu sa haremom), gdje je poslednje dane života proveo i otac turske nacije Kemal Ataturk. Slobodno vrijeme za individualne obilaske i šoping. Uveče  odlazak u diskoteku, restoran ili klub na doček Nove godine. SREĆNA VAM 2024.  Noćenje.

4.dan – 01.01.2024. ISTANBUL Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet – AZIJSKI ISTANBUL. Tokom ovog izleta, imaćete priliku da posjetite Sulejmanovu džamiju, koja je dobila ime po Sulejmanu Veličanstvenom koji je i insistirao na njenoj izgradnji, a gravni arhitekta bio je čuveni Mimar Sinan. Upravo u toj džamiji sahranjeni su Sulejman Veličanstveni i Hurem. Izlet se nastavlja prelaskom preko bosforskog kanala, do brda Čamlidža gdje ćemo posjetiti novu i najveću džamiju u Turskoj, koja je izgradjena na inicijativu predsjednika Erdogana. Imaćete priliku da uživate I u fantastičnom pogledu na evropski I azijski dio Istanbula. Izlet nastavljamo odlaskom do Kadikoja, jednog od najzanimljivijih djelova azijskog Istanbula, u kojem se nalazi dosta restorana, kafića I radnji. Povratak u centara grada, slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, razgledanja, šoping. Noćenje.

5.dan – 02.01.2024. ISTANBUL Doručak. Slobodan dan ili fakultativni obilazak: HIPODROMA, PLAVE DŽAMIJE (džamija Sultana Ahmeda), AJA SOFIJE (nastala u IV vijeku kao crkva, danas džamija). Ovo velelepno zdanje vjekovima je važilo za najveću crkvu na svijetu. Sa dolaskom Turaka, u XV vijeku postaje džamija). Nakon izleta, slijedi slobodno vrijeme ili po želji putnika fakultativni onilazak TOPKAPI DVORACA (dvor Turskih sultana od XV do XIX vijeka). Slobodno vrijeme za setnju i šoping (preporucujemo Kapali čaršiju gdje imate preko 4000 radnji ili neki od tržnih centara kao što su  Akmerkez, Kanyon, Istanbul Forum Marmara, Dževahir koji su trenutno najatraktivniji šoping centri u Evrop. Sastanak putnika u dogovoreno vrijeme (oko 17:00h) i polazak ka Crnoj Gori. noćna voznja…

6.dan – 03.01.2024. PODGORICA Dolazak na parking ispred Hrama, kraj putovanja.

 

Uz ovaj program vaze Opšti uslovi putovanja Agencije Gallileo travel.

 

Cijena aranžmana obuhvata :

 1. prevoz autobusima više turističke klase na navedenim relacijama
 2. hotelski smještaj u Istanbulu u Hotelu Gonen Laleli 3* (3 noćenja sa doručkom)
 3. obilasci prema programu – turističko vođstvo puta – organizacione i druge troškove

 Cijena aranžmana NE obuhvata:  

 1. individualne troškove i fakultativne izlete, Hipodrom + Plava Džamija + Aja Sofija, Azijski Istanbul, Krstarenje Bosforom + posjeta Vaseljenskoj patrijaršiji, Dolma Bahče palata, Topkapi palata,
 2. međunarodno zdravstveno osiguranje 10 € po osobi.

 

Rezervacija mjesta

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš Email (obavezno)

  Broj telefona

  Detalji o vašem putovanju (broj polaznika, specijalni zahtjevi)

  Predlažemo