20 GODINA PUTOVANJA I DRUŽENJA SA VAMA
MART 2023
PUTOVANJE U ZEMLJU ČUDA
J O R D A N
AKABA – WADI RUM – PETRA – MRTVO MORE – AMAN…
7 DANA (6 NOĆI) – AVIONOM, POLAZAK: 23.03.2023.
CIJENA ARANŽMANA: 1490€

JORDAN biser Bliskog istoka. Smatra se jednim od ”kolijevki čovječanstva”. Već decenijama oduševljava posjetioce svojom svjetskom baštinom, prijateljskim gradovima i inspirativnim pustinjskim predjelima. Pored brojnih turistićkih atrakcija izdvaja se Petra, jedan od najnevjerovatnijih lokaliteta na svijetu, pod zaštitom UNESKO-a, a uvršten je na spisak sedam novih svjetskih čuda. Ali doživite I Vi sva čuda ove interesantne destinacije

1.dan 23.03.2023.g. PODGORICA-ISTANBUL-AKABA Sastanak putnika na šalteru Oki Air-a (aerodrom Podgorica) u 18.20h. Polijetanje aviona za Istanbul u 20.30h (TK 1088). Dolazak u Istanbul u 00.10h. Nastavak putovanja za Akabu u 01.10h (TK 818) i slijetanje u 03.40h. Obroci u avionu. Nakon slijetanja na aerodrom Akaba, transfer do hotela Lacosta 4*, Al Nahdah street, 77110 Aqaba, Jordan . Smještaj i noćenje.

2.dan 24.03.2023. AKABA Doručak. Slobodan dan za uživanje na plaži Crvenog mora, najlješeg i najprozirnijeg mora na svijetu sa najbogatijom podvodnom florom i faunom. Večera i noćenje.

3.dan 25.03.2023. AKABA – PUSTINJA WADI RUM Doručak. Organizovani polazak ka pustinji Lorensa od Arabija, Wadi Rum. Izlet pustinjom predstavlja jedan od najspektakularniji prizora Bliskog istoka. Crvena pustinja oko koje se uzdižu granitne planine i vrhovi crvene i zlatne boje koji prodiru kroz sami pejzaž. Safari tura u vozilima sa pogonom 4×4, u trajanju od oko 3 sata, kroz nestvaran pejzaž do zalaska sunca. Odlazak do kampa na tradicionalnu večeru i noćenje u luksuznom kampu. Potpuni dozivljaj beduinskog života I pustinjskog ambient. Sharah Luxury Camp 4*, Ad Deiseh, Wadi Rum, 76269 Wadi Rum, Jordan.

4.dan 26.03.2023.  PUSTINJA WADI RUM – PETRA Doručak. Rano jutarnji polazak za Petru. Nabatejski izgubljeni, crveni grad, jedan od Sedam Svjestkih čuda, grad uvršten na liscu UNESCO svjetske kulturne baštine. Nabatejska riznica uklesana u ružičaste stijene, impresivne arhitekture, izrađena u 5. vijeku prije nove ere. U liticama pješčara isklesani su grobovi u stilu rimskih hramova, ali i arhitektonski oblici Starog Bliskog istoka, Asirije, Vavilona i Persije, stvorivši u pješčaru kratak izvod samo najboljeg iz antičkog doba. Mikrokosmos Zapada i Istoka. Lokalitet u kom je sniman i film Indijana Dzons, treći dio, kada su u Petri pronašli sveti gral. Prići ćemo kroz tjesnac duzine 1,2 km koji vodi pravo do monumentalne riznice, za koju se vjeruje da sadrži nebrojena kulturna blaga. Prvi pogled na Petru predstavlja svojevrsan doživljaj koji oduzima dah. I sigurni smo da će ovaj pogled biti Vaš “ sveti gral” u sjećanjima sa svih Vaših putovanja. Ostali spomenici koje ćemo imati prilike da vidimo su pozorište, vizantijska crkva i pomenute kraljevske grobnice. Smještaj u hotelu Petra Elite Hotel 4*,Jordan, Petra Main Street, Downtown, Wadi Musa, 71810 Wadi Musa, Jordan  . Večera i noćenje.

5.dan 27.03.2023. PETRA – MALA PETRA – ŠUBAK – MRTVO MORE  Doručak. Napuštanje hotela, zatim vožnja do posjete ‘Maloj Petri’, u mjestu Sik El Bared koji je služio kao karavan-saraj i kao trgovački centar Nabatejcima. U nastavku obilazimo ruševine nekadašnjih utvrda slavnih krstaša, tvrđavu Sv. Šubak, koja se nalazi na nekih pola sata od Petre. Nekada zvani ‘Mount Real’, današnji Šubak sagradio je Boldvin , prvi jerusalimski kralj iz 1115. godine. Kasnije polazak ka Mrtvom moru, najvećoj kriptodepresiji na svijetu i najnižoj tački na zemlji. Nalazi se 420m ispod nivoa mora, dopustite da Vas ponese ovaj poseban osjećaj plutanja na vodi. Mrtvo more je 10 puta slanije od ostalih pa će ostatak dana biti predviđen za opuštajuće plutanje na vodi. Mogućnost uživanja u spa banji, terapeutskim masažama i divljene izvanrednom pejzažu. Smještaj u hotel Dead Sea Spa Hotel 4*, Sweimeh Jordan, Hotel Area Dead Sea Road . Večera i noćenje.

6.dan 28.03.2023. MRTVO MORE – BETANIJA – PLANINA NIBO – MADABA – AMAN Doručak. Napuštanje hotela, zatim vožnja do Isusovog mjesta krštenja (rijeka Jordan). Betanija iza Jordana nalazi se na istočnoj obali rijeke Jordan, 9 km sjeverno od Mrtvog mora. Ovo arheološko nalazište sastoji se iz dvije različite oblasti: Tel Al Kharar poznat i kao Jabar Mal Elias (Ilijino brdo) i područja crkve Sv. Jovana krstitelja kraj rijeke. Nastavak obilaska planine Nibo koja se uzdiže 840 m iznad nivoa mora. Tokom godina ova planina postalo je univerzalno mjesto hodočašća za sve hrišćane širom svijeta.  Grad Madaba, grad mozaika koji je imao 14 crkava. Pregled ‘mape Palestine’, u mozaiku, otkopane 1898. godine. Na kraju dana transfer do grada Amana. Smještaj u hotel. Sulaf Luxury hotel Amman 4*, Al Madina Al Monawarah st , Building #196, 11134 Amman, Jordan  Večera i noćenje.

7.dan 29.03.2023. AMAN – JERAŠ – GRAD AMAN I VEČERA – AERODROM Doručak. Napuštanje hotela, zatim vožnja do Jeraša. Ovo je druga velika lokacija u Jordanu, posle Petre. Danas se smatra jednim od najbolje očuvanih rimskih provincija na Bliskom Istoku. Period Jeraše datira iz 2. i 3. vijeka. Jeraš je oličenje opsežnog i formalnog rimskog opštinskog planiranja. Ukrašen kaldrmskim ulicama, kolonadama, velikim hramovima na vrhovima brda, šarmantnim pozorištima, prostranim javnim trgovima, termama i fontanama, predstavlja zaista atipičan prikaz grada na ovom području.Posle podne povratak u Aman, nekadašnju Filadelfiju i grad Dekapolisa. Mogućnost posjete citadeli sa koje se pruža prelijep panoramski pogled na veliki dio prijestonice Jordana. Slobodno vrijeme za večeru i oko 23:00h polazak ka aerodromu. Polijetanje aviona za Istanbul je u 02.15h (30.03. – TK 813). Dolazak u Istanbul u 04.45h. Nastavak leta za Podgoricu u 07.45h (TK 1085) sa konačnim slijetanjem u 08.30h (lokalne satnice letova). Kraj programa.

 

Uz ovaj program vaze Opsti uslovi putovanja Agencije GALLILEO           

                                               

U cijenu aranžmana je uračunato:

 • prevoz avionom na relaciji Podgorica – Istanbul – Akaba – Aman – Istanbul – Podgorica, sa aero taksama
 • transferi autobusom aerodrom – hotel – aerodrom
 • troškovi organizovanja putovanja, troskovi međunarodnog osiguranja.
 • viza za ulazak u zemlju
 • hoteli 4* (6 noćenja na bazi polupansiona: doručak i večera)
 • ulaznice za lokalitete
 • lokalna vožnja džipovima kroz pustinju Wadi Rum, u trajanju od 3h
 • večera u lokalnom restoranu u Amanu
 • bakšiši za konsijerže u hotelima i na aerodromima
 • čekirani kofer do 30 kg + 8 kg ručni prtljag

U cijenu aranžmana nije uračunato:

 • obavezan bakšiš za lokalnog vodiča i vozača autobusa (20€ po osobi)

Rezervacija mjesta

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš Email (obavezno)

  Broj telefona

  Detalji o vašem putovanju (broj polaznika, specijalni zahtjevi)

  Predlažemo