21 GODINA PUTOVANJA I DRUŽENJA SA VAMA
JESEN 2023
J O R D A N
AKABA – WADI RUM – PETRA – MRTVO MORE – AMAN…
7 DANA – AVIONOM, POLAZAK: 03.11.2023.
CIJENA ARANŽMANA: 1490€

 

JORDAN biser Bliskog istoka. Zemlja sjajnih lokaliteta i izuzetno ljubaznih stanovnika. Već decenijama oduševljava posjetioce svojom svjetskom baštinom, prijateljskim gradovima i inspirativnim pustinjskim predjelima. Od svih turistićkih atrakcija izdvaja se Petra, jer je jedan od najatraktivnijih lokaliteta na svijetu, i potpuno zasluženo je uvršten na listu sedam novih svjetskih čuda. Ne manje upečatljive impresije izazivaće posjeta antičkom lokalitetu Džeraš i noćenje u nestvarnom ambijentu u pustinji Vadi Rum. Doživite i Vi sva čuda ove interesantne destinacije!

1.dan 03.11.2023.g. PODGORICA-ISTANBUL-AKABA Sastanak putnika na šalteru Oki Air-a (aerodrom Podgorica) u 07.00h. Polijetanje aviona za Istanbul u 09.00h (TK 1088). Dolazak u Istanbul u 14.40h. Nastavak putovanja za Akabu u 20.55h (TK 818) i slijetanje u 23.35h. Obroci u avionu. Nakon slijetanja na aerodrom Akaba, transfer do hotela Lacosta 4*, Al Nahdah street, 77110 Aqaba, Jordan . Smještaj i noćenje.

2.dan 04.11.2023. AKABA Doručak. Slobodan dan za uživanje na plaži Crvenog mora, najljepšeg i najprozirnijeg mora na svijetu sa najbogatijom podvodnom florom i faunom. Fakultativno, ko to bude želio, biće organizovanje krstarenje jahtom sa kupanjem. Slobodno vrijeme.Večera i noćenje.

3.dan 05.11.2023. AKABA – PUSTINJA WADI RUM Doručak. Organizovani polazak ka pustinji Lorensa od Arabija, Wadi Rum. Izlet pustinjom predstavlja jedan od najspektakularniji prizora Bliskog istoka. Crvena pustinja oko koje se uzdižu granitne planine i vrhovi crvene i zlatne boje koji prodiru kroz sami pejzaž. Safari tura u vozilima sa pogonom 4×4, u trajanju od oko 3 sata, kroz nestvaran pejzaž do zalaska sunca. Odlazak do kampa na tradicionalnu večeru i noćenje u luksuznom kampu u luksuznim kolibama. Potpuni dozivljaj beduinskog života i pustinjskog ambienta. Sharah Luxury Camp 4*, Ad Deiseh, Wadi Rum, 76269 Wadi Rum, Jordan.

4.dan 06.11.2023.  PUSTINJA WADI RUM – PETRA Doručak. Rano jutarnji polazak za Petru. Nabatejski izgubljeni, crveni grad, jedan od Sedam Svjestkih čuda, grad uvršten na liscu UNESCO svjetske kulturne baštine. Nabatejska riznica uklesana u ružičaste stijene, impresivne arhitekture, izrađena u 5. vijeku prije nove ere. U liticama pješčara isklesani su grobovi u stilu rimskih hramova, ali i arhitektonski oblici Starog Bliskog istoka, Asirije, Vavilona i Persije, stvorivši u pješčaru kratak izvod samo najboljeg iz antičkog doba. Mikrokosmos Zapada i Istoka. Lokalitet u kom je sniman i film Indijana Dzons, treći dio, kada su u Petri pronašli sveti gral. Prići ćemo kroz tjesnac duzine 1,2 km koji vodi pravo do monumentalne riznice, za koju se vjeruje da sadrži nebrojena kulturna blaga. Prvi pogled na Petru predstavlja svojevrsan doživljaj koji oduzima dah. I sigurni smo da će ovaj pogled biti Vaš “ sveti gral” u sjećanjima sa svih Vaših putovanja. Ostali spomenici koje ćemo imati prilike da vidimo su pozorište, vizantijska crkva i pomenute kraljevske grobnice. Smještaj u hotelu Petra Moon Hotel 4*. Večera i noćenje.

5.dan 07.11.2023. PETRA – MALA PETRA – ŠUBAK – MRTVO MORE  Doručak. Napuštanje hotela, i vožnja do ‘Male Petre’, u mjestu Sik El Bared koji je služio kao karavan-saraj i kao trgovački centar Nabatejcima. Vožnja spektakularnim predjelima. Stižemo I do ruševine nekadašnjih utvrda iz krstaških ratova, tvrđava Sv. Šubak. Nekada zvani ‘Mount Real’, današnji Šubak sagradio je Boldvin, prvi jerusalimski kralj iz 1115. godine. Nastavak vožnje ka Mrtvom moru, najvećoj kriptodepresiji na svijetu i najnižoj tački na zemlji. Nalazi se 420m ispod nivoa mora. Smještaj u hotel Dead Sea Spa Hotel 4* Sweimeh Jordan, Hotel Area Dead Sea Road. Mrtvo more je 10 puta slanije od ostalih pa će ostatak dana biti predviđen za opuštajuće plutanje na vodi, poseban doživljaj. Mogućnost uživanja u spa dijelu hotela u terapeutskim masažama i uživanje u izvanrednom pejzažu. Večera i noćenje.

6.dan 08.11.2023. MRTVO MORE – BETANIJA – PLANINA NIBO – MADABA – AMAN Doručak. Dan započinjemo odlaskom do svetog mjesta, do mjesta Isusovog krštenja na rijeci Jordan. Pronalazak ovog lokaliteta je najveće arheološko otkriće u zadnjih 30 godina na bliskom istoku! Betanija nalazi se na istočnoj obali rijeke Jordan, 9 km sjeverno od Mrtvog mora. Ovo arheološko nalazište sastoji se iz dvije lokacije: Tel Al Kharar poznat i kao Jabar Mal Elias (Ilijino brdo) i područja crkve Sv. Jovana krstitelja kraj rijeke. Nakon ove izuzetne posjete odlazimo na planinu Nibo koja se uzdiže 840 m, na mjesto odakle je Mojsije prvi put ugledao Svetu zemlju. Tokom godina ova planina postalo je univerzalno mjesto hodočašća za sve hrišćane širom svijeta. Odlazimo i do grada Madaba, grad mozaika koji je imao 14 crkava. Posebna atrakcija je mozaik ‘mapa Palestine’, prvi geografski mozaik na svijetu, otkopan 1898. godine. Predstavlja atrakciju cijelog grada. Sada se nalazi u pravoslavnoj crkvi v. Đorđa. Na kraju dana stižemo do glavnog grada Jordana, do grada Amana. Smještaj u hotel. Sulaf Luxury hotel Amman 4*, Al Madina Al Monawarah st , Building #196, 11134 Amman, Jordan  Večera i noćenje.

7.dan 09.11.2023. AMAN – DŽERAŠ – GRAD AMAN I VEČERA – AERODROM Doručak. Posjeta citadeli sa koje se pruža prelijep panoramski pogled na veliki dio prijestonice Jordana. Nekadašnja Filadelfija i grad Dekapolis je današnji Aman. Razgledanje lokaliteta i ostataka hrama Herkula , posjeta arheološkom muzeju. Odlazimo do Džeraša. Ovo je druga velika lokacija u Jordanu, posle Petre. Džeraš se smatra jednim od najbolje očuvanih rimskih provincija na Bliskom Istoku I uz Palmiru I Petru predstavlja najvažniji grad na bliskom istoku u antičkom periodu. Grad datira iz 2. i 3. Vijeka prije nove ere. Džeraš je oličenje opsežnog i formalnog grčkog i rimskog urbanog planiranja. Ukrašen kaldrmskim ulicama, kolonadama, velikim hramovima, šarmantnim pozorištima, prostranim javnim trgovima, termama i fontanama. Ovaj fantastičan grad predstavlja zaista atipičan prikaz grada na ovom području. Posle podne povratak u Aman,.. Slobodno vrijeme u starom dijelu Amana do polaska na večeru. Oko 23:00h polazak ka aerodromu. Polijetanje aviona za Istanbul je u 03.35h (09.11. – TK 813). Dolazak u Istanbul u 06.05h. Nastavak leta za Podgoricu u 08.20h (TK 1085) sa konačnim slijetanjem u 08.10h (lokalne satnice letova).

 

Uz ovaj program vaze Opsti uslovi putovanja Agencije GALLILEO

                                                          

U cijenu aranžmana je uračunato:

 • prevoz avionom na relaciji Podgorica – Istanbul – Akaba – Aman – Istanbul – Podgorica, sa aero taksama
 • transferi autobusom aerodrom – hotel – aerodrom
 • troškovi organizovanja putovanja, troskovi međunarodnog osiguranja.
 • viza za ulazak u zemlju
 • hoteli 4* (6 noćenja na bazi polupansiona: doručak i večera)
 • ulaznice za lokalitete
 • lokalna vožnja džipovima kroz pustinju Wadi Rum, u trajanju od 3h
 • večera u lokalnom restoranu u Amanu
 • bakšiši za konsijerže u hotelima i na aerodromima
 • čekirani kofer do 30 kg + 8 kg ručni prtljag

U cijenu aranžmana nije uračunato:

 • obavezan bakšiš za lokalnog vodiča i vozača autobusa (20€ po osobi)
 • fakultativno krstarenje brodom po crvenom moru

Rezervacija mjesta

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš Email (obavezno)

  Broj telefona

  Detalji o vašem putovanju (broj polaznika, specijalni zahtjevi)

  Predlažemo