VASKRS 2020 – PUTOVANJE KOJE PREPORUČUJEMO
JUŽNA ITALIJA – APULIA
BARI – LEĆE – ALBEROBELO – MATERA – POLIGNANO A MARE – MONOPOLI – OUTLET
6 DANA, BROD – AUTOBUS, POLAZAK: 16.04.2020.
CIJENA ARANŽMANA: 275€

 

Predlažemo vam da upoznate potpuno „drugačiju Italiju”, u originalnoj i prijatnoj oblasti, gdje su vinogradi i maslinjaci opkolili slikovita sela, čija su mermerna šetališta nadvisila Jadransko more. Trulli – slavna tradicionalna staništa od suvog kamenja koje vidimo u Alberobelu – svjedoče o postojanosti jednog sasvim osobenog identiteta, starijeg od helenske kolonizacije koja je Veliku Grčku uvela u novi prostor mediteranske civilizacije, rođene na obalama Egeja. Fantastična Matera i zbirke njenih muzeja, omogućiće Vam da otkrijete izuzetnu prefinjenost keramike koju je proizvodila rimska Apulija. Upoznaćete Leće, „barokni biser Apulje”, rođak sicilijanskog Nota, a imaćete priliku da uživate  u biserima ove regije, primorskim gradićima Polignano a Mare, Monopoli…

 

1.dan- 16.04.2020. PODGORICA Sastanak putnika ispred Hrama u 15:00h. Polazak za Drač i ukrcavanje na brod. Polazak broda u 22:00h. Noćna vožnja do Barija.

2.dan 17.04. BARI  Uplovljavanje u luku Bari u jutarnjim časovima. Nakon pasoške kontrole slijedi obilazak glavnog grada cijele regije Pulja. Obilazak centralnog dijela grada šetnjom: Romantična bazilika Sv.Nikole je odredište brojnih hodočasnika I svakako najveća znamenitost grada, obilazimo i ostatke normanske tvrđave castello Svevo, zatim prolazimo Pjacu Mercantile, crkvu San Gregorio, kolonada Pravde,… Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Preporučujemo Vam šetnju obalom, kako bi se stekao pravi doživljaj užurbanog lučkog grada, a za šoping preporučujemo da to uradite u poznatim ulicama Via Sparano, Via Argiro i Via Manzoni u kojima su se smjestile trgovine mnogih italijanskih dizajnera. Noćenje.

3.dan 18.04. LEĆE – ALBEROBELO Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet za Leće i Alberobelo. Izlet počinjemo putovanjem do nevjerovatnog Alberobela, grada koji predstavlja sinonim turizma Apulije. Najveća atrakcija ovog mjestašca su neodoljive kućice sa kupastim krovovima, koje lokalno stanovništvo naziva „truli“. Preko 1030 ovakvih neobičnih kućica načičkano je u Alberobelu, pa čak je i crkva Sv. Antonija u formi trulija. Slobodno vrijeme za uživanje u specifičnom ambijentu. Nastavak izleta vožnjom prema baroknom gradu Leće, koji je zbog svoje veličanstvene i bogate arhiktekture prozvan „Firencom juga ”, što je nadimak koji svjedoči o izuzetnom arhitektonskom procvatu na italijanskom jugu. Grci, Rimljani, Normani, Arapi i Hoenštaufovci ostavili su ovdje traga, ali najtrajnije španski Habsburgovci, čiji su vladari, ohrabreni žarom protivreformacije i finansirani domaćim trgovcima, arhitektonski preobrazili grad tokom 17. vijeka. Obilazimo, između ostalog, baziliku Santa Croce, koja je apoteoza živog baroknog stila čija klesana dekoracija podsjeća na španski „platereskni” stil, zatim crkvu Srca Isusovog (Gesu), Duomo, biskupsku palatu, kao i seminar i crkvu Nicolo e Cataldo, jedan od najboljih normanskih spomenika oblasti, gdje su vizantijski, arapski i gotski elementi originalne romanske crkve dopunjeni kasnom baroknom fasadom, rimski amfiteatar, tvrđava Karla V…. Slobodno vrijeme za  individualne aktivnosti. Povratak u Bari. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan 19.04.  MATERA – POLIGNANO A MARE Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet do Matere – drevni grad koji je uvršten na listu UNESC-a, grad koji impresionira istorijom, dubokim osjećajem duhovnosti, čistote i autentičnosti. Sassi, drevna pećinska naselja, koja su bila naseljena do sredine XX vijeka, danas su muzej na otvorenom. Vidjećete  jedinstvene primere trogloditskih staništa u svijetu. Gornji grad, sagrađen iznad Sassija, ističe se svojom srednjovjekovnom katedralom i palatama. Nakon obilaska slijedi slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti. Izlet nastavljamo odlaskom do prelijepog primorskog gradića Polignano a Mare. Uživaćete u šetnji i obilasku, jedne od omiljenih destinacija za ljetovanje svih Italijana. Ovaj šarmantni gradić, rodno je mjesto Domenika Modunja, pa upravo ovom čuvenom pjevaču idu velike zasluge što je Polignano a Mare, poznat u svjetskim okvirima. Nakon obilaska, slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan 20.04. BARI – MONOPOLI – OUTLET Doručak. Slobodno vrijeme u gradu ili organizovani odlazak do malog primorskog gradića Monopoli – po mnogima, jednog od najvećih bisera regije Apulia. Obilazak grada laganom šetnjom: fanstastična tvrdjava Castello Carlo V, Palmieri Palace, Katedrala… Slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti. U dogovoreno vrijeme odlazak do   outleta village Molfetta – veliki outlet sa brojnim brendovima. Slobodno vrijeme za šoping. Povratak u Bari. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vrijeme slijedi odlazak do luke i ukrcaj na brod. Polazak broda u 22:00h. Noćna plovidba…

6.dan 21.04. DRAČ – PODGORICA Dolazak u Drač u jutarnjim časovima. Nastavak putovanja do Podgorice. Dolazak u podnevnim časovima. Kraj programa.

 

Uz ovaj program vaze Opšti uslovi putovanja Agencije GALLILEO

 

U cijenu aranžmana je uključeno:

– prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama

– prevoz brodom na relaciji Drač – Bari – Drači

– smještaj u četvorokrevetnim kabinama na brodu (mogućnost doplate za dvokrevetnu)

– hotelski smještaj u Bariju, Hotel Campus 3*  (1/2, 1/3 sobe)

– usluge turističkog vodiča tokom cijelog putovanja

– drumarine i organizacione troškove

– lokalna boravišna taksa

 

U cijenu aranžmana nije uključeno:

– Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje (10€ – obezbjeđuje agencija)

– Fakultativne izlete: Leće & Alberobelo – 25€, Matera – Polignano a Mare –  25€

Rezervacija mjesta

Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Broj telefona

Detalji o vašem putovanju (broj polaznika, specijalni zahtjevi)

Predlažemo