20 GODINA AGENCIJE GALLILEO – PUTOVANJA I DRUŽENJA SA VAMA
DRŽAVNI PRAZNICI 2022
K A P A D O K I J A 
5 DANA – AVIONOM, POLAZAK: 18.05.2022.
CIJENA ARANZMANA: 575€

Fascinira raznoliko bogatstvo Turske, zemlje susreta Istoka i Zapada, mora i planina, tradicije i modernizma. U ovoj zemlji kulture, gdje grčki i rimski spomenici stoje pored džamija i vizantijskih crkava, istorija je prisutna na svakom koraku. Nagradite sebe i doživite atmosferu u vrtlogu turskih bazara i letu balonom nad vilinim dimnjacima, prostorom koji je uveršten na UNESKO-ovu listu zaštićenih područja, u lavirintu podzemnih gradova i u oslikanim pećinskim crkvama, uz čašu divnog kapadokijskog vina, s plešućim dervišima mevlevijskog reda. Doživite ovaj prostor gdje je hrišćanstvo dobilo sledbenike poput Svetog Vasilija Velikog i Svetog Đorđa,.. Danas je Kapadokija u svijetu popularna i zbog vožnje balonima, pa je jedan ameručki turistički hroničar ovu turističku atrakciju uvrstio u 5 najljjepših događaja na svijetu, i dodao da „ nije važno koliko puta u životu udahnute već je važno koliko puta ste ostali bez daha,…“ Vodič na ovom putovanju je Damir Skopljak, najbolji vodič u Turskoj.

1.dan 18.05. PODGORICA – ISTANBUL – KAPADOKIJAA Sastanak putnika na aerodromu u Podgorici, kod šaltera Oki-air u 07:10h. Let za Istanbul u 09:10. Slijetanje na novi istanbulski aerodrom u 12:10h. Let za Kajseri u 16:10h. Slijetanje u 19:30h. Transfer do Avanosa Urgupa, starog grada kroz koji protiče najduža rijeka u Turskoj, Kizilirmak (Crvena rijeka), poznatog po proizvodnji keramike. Smještaj u hotel MUSTAFA CAPPADOCİA RESORT  4* . Večera. Noćenje.

2.i 3. dan 19. i 20.05. KAPADOKIJA Doručak. Panoramsko razgledanje grada i odlazak na Učhisar, utvrđeni grad na padini stjenovitog vrha odakle se pruža prelijep pogled na dio Kapadokije. Smještena na hiljadu metara nadmorske visine, u srcu Anadolije, Kapadokija je vulkanska visoravan na kojoj su vode i vjetrovi tokom hiljada godina, uobličili u mekanom vulkanskom tufu raznolike forme, čitave šume kupastih brežuljaka, često sa tvrđim kamenom na vrhu, koji se bolje odupro eroziji. Nazivaju ih krunisanim piramidama ili vilinim dimnjacima. Taj gotovo mjesečev pejzaž smiruju boje stijena – blijedo siva, žuta, plava, ružičasta. Oblast je slavna po klasiranoj baštini pećinskih crkava u kojima je službe držao i Sveti Vasilije Veliki i vizantijskom zidnom slikarstvu (UNESKO), kao i po zapanjujućim trogloditskim selima. Tokom dva dana punog programa u Kapadokiji posjećujemo takođe Urgup, važan centar u Kapadokiji, Goreme, ansambl oslikanih pećinskih ranohrišćanskih crkava, podzemni grad Kajmakli (ili Derinkuju), koji su rani hrišćani koristili kao skrovište od neprijatelja (osam spratova, od kojih su danas za posjetioce otvorena četiri). Rano ujutro, fakultativni let balonom nad vilinim dimnjacima i spektakularnim predjelima Kapadokije, a u smiraj dana degustacija divnih kapadokijskih vina.

4.dan 21.05. KAPADOKIJA – KAJSERI Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet za Kajseri, glavni i najljepši grad Kapadokije. Obilazak grada i slobodno vrijeme za uživanje i šoping. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5.dan 22.05. KAPADOKIJA – ISTANBUL- PODGORICA Doručak. Polazak za Kajseri polijetanje aviona u 15:00h, dolazak u Istanbul u 16:30h. Nastavak leta za Podgoricu u 19:10h i dolazak u 20:00h.

           

Uz ovaj program vaze Opsti uslovi putovanja Agencije GALLILEO

  

U cijenu aranžmana je uračunato:

 1. prevoz avionom na relaciji Podgorica-Istanbul- Kajseri-Istanbul-Podgorica,
 2. transferi autobusom po programu,
 3. smještaj u hotelu MUSTAFA CAPPADOCİA RESORT 4* (uključen: dorucak-vecera),
 4. obilasci prema programu, usluge licenciranog lokalnog vodiča,
 5. međunarodno zdravstveno osiguranje, aerodromske takse,

U cijenu aranžmana nije uračunato:

 1. ulaznice za sve lokalitete lokalitete 30€
 2. fakultativni izlet za Kajseri 25€
 3. fakultativna vožnja balonima

      Doplata za jednokrevetnu sobu : 100 eur   

 

KORISNE INFORMACIJE

 • Lokalno vrijeme je nije isto kao u Crnoj Gori, Istanbul je +1h.
 • Turska lira kurs je u maju bio oko 10 lira za euro.
 • Najrasprostranjenije kreditne kartice su Visa i Master Card.
 • Struja je 220 volti. Utičnice su iste kao u CG.
 • Mreže 069, 067 i 068 imaju roming. Pozivni broj za Tursku je +90

 

Turska i pandemija. U proteklh 24 mjesecA jedino država Turska nije bila zatvorila granice za turističke posjete. Naprotiv turisti su u ovoj zemlji imali veća prava od lokalnog stanovništva, bilo kakvo zaključavanje nije važilo za turiste. Država Turska je puno uradila na vakcinisanju svog stanovništva i već oko 80% odraslog stanovništva se vakcinisalo. U proljeće su sa Fajzerom dogovorili kupovinu 180 milona doza ove vakcine, jer naučnici iz Biontceh-a, koji su izumili ovu vakcinu, porijeklom su iz Turske. Od  prvog juna Turska je dozvolila da se u avionima Turkiš airlinesa može ući sa potvrdom o vakcinaciji bilo kojom vakcinom koja je proizvedena u borbi protiv Covid-a. Oni putnici koji ne budu vakcinisani ako žele da putuju na ovo putovanje moraće imati tek izvađen PCR test ili imati negativni antigenski test. Za povratak u Crnu Goru ptrebna je potvrda o vancinaciji ili PCR ili potvrda o preleženom Covid 19 virusom ne starija od 180 dana.

Rezervacija mjesta

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš Email (obavezno)

  Broj telefona

  Detalji o vašem putovanju (broj polaznika, specijalni zahtjevi)

  Predlažemo