LJETO 2021
GODINAMA NAJBOLJE LJETOVANJE
K R F
9 DANA – 7 NOĆI
POLASCI: 06.08.  i  13.08.
CIJENA ARANŽMANA: 350€
HOTEL ARION 3*

KRF – Jedno ostrvo mora zaista biti miljenik prirode, da bi izgledalo kao Krf. Možda je to jedino objašnjenje za toliku ljepotu, bujnu vegetaciju, prelijepe pješčane plaže, tirkizno plavo more… Istorija je gradu Krfu podarila dvije tvrđave, stari grad sa divnim palatama, Crkvu Sv. Spiridona iz XVI vijeka, prostrani trg Spianadu sa palatom Liston… Istorijska i kulturna bogatstva podsjećaju na sve civilazacije koje su ostrvom protutnjale kroz vjekove i ostavile svoj pečat…

        AGENCIJA GALLILEO VEĆ 17 GODINA ORGANIZUJE LJETOVANJA NA KRFU. Od strane putnika ocijenjeno je kao najbolji izbor za ljetovanje, u odnosu na uloženi novac. Svi putnici su bili zadovoljni, ali uvjek nastojimo da podignemo dostignuti nivo usluge. Tako će ove godine našim putnicima biti organizovani odlasci na neke nove i  prelijepe plaže, a imaćete organizovan i veoma kvalitetan noćni provod.

 

1.dan PODGORICA Polazak ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u 20:30h. Putovanje autobusom visoke turističke klase preko graničnog prelaza Božaj, Skadra, Drača, Đirokastra… Noćna vožnja sa kraćim pauzama…

2.dan KRF  Dolazak na granični prelaz Kakavia u ranim jutarnjim časovima. Nastavak putovanja do luke Igumenica. Ukrcavanje na feribot, plovidba do ostrva Krf (1h 45 min). Po dolasku na ostrvo, panoramski obilazak starog grada: Nova tvrđava, centralni gradski trg Spianada, Stara tvrđava – najočuvanija vizantijska tvrđava u Grčkoj, kompleks Liston – centar društvenog života na Krfu, Enozis – spomenik ujedinjenju Jonskih ostrva sa Grčkom, Palata Sv Georgija i Mihaila – najljepši ostatak britanske vladavine ostrvom, crkva Svetog Spiridona – zaštitnika ostrva. Odlazak na vidikovac Kanoni, sa koga se pruža pogled na manastir Panagia Vlaherna i legendarno ostvro Pontikonisi, koje prema legendi predstavlja okamenjeni Odisejev brod Smještaj u hotelu Arion 3* (check in oko 14:00h). Slobodno vrijeme za kupanje, na plaži Royal Baths Mon Repo. Noćenje.

3.dan PLAŽA GLIFADA Doručak. Organizovan cjelodnevni izlet na plažu Glifada. Slobodno vrijeme za kupanje u kristalno čistom moru, uživanje u brojnim zabavnim sadržajima. Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

4.dan AQUALAND Doručak. Organizovan fakultativni izlet u Aqualand, jedan od najvećih vodenih zabavnih parkova u Grčkoj. Očekuje Vas uzbudljiva, relaksirajuća i nezaboravna avantura u brojnim toboganima i bazenima za djecu i odrasle. Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

5.dan PALEOKASTRICA Doručak. Organizovan cjelodnevni izlet na Paleokastricu, na sjeverozapdnoj obali ostrva. Uživajte u kupanju u najprozirnijoj vodi na cijelom ostrvu, obilasku manastira Paleokastrica, ili vožnji brodićem do skrivenih pećina i čudesne plaže Paradise beach. Povratak u hotel u večernjim časovima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6.dan SIDARI Doručak. Organizovan fakultativni izlet do Sidarija na sjeveru ostrva, najneobičnijeg dijela Krfa, poznatog po spektakularnim pješčanim hridima, i lokalnoj legendi o “kanalu ljubavi”. Slobodno vrijeme za kupanje. Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

7.dan SRPSKA KUĆA – DASSIA Doručak. Organizovan obilazak Srpske kuće, muzeja posvećenog stradanju srpske vojske tokom Prvog svjetskog rata. Natavak putovanja do Dassie, najpoznatijeg ljetovališta na istočnoj obali Krfa. Slobodno vrijeme za kupanje. Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

8.dan KRF Doručak. Slobodan dan iskoristite za kupanje, individualne obilaske brojnih znamenitosti u starom gradu, odlazak na ostrvo Vido… Noćenje.

9.dan KRF – IGUMENICA – PODGORICA Doručak. Napuštanje hotela. Ukrcavanje na feribot, plovidba do Igumenice. Nastavak putovanja preko Janjine, Đirokastra, Drača, Skadra… Putovanje sa kraćim pauzama za odmor. Dolazak u Podgoricu u kasnim noćnim časovima.

 

Uz ovaj program vaze Opsti uslovi putovanja Agencije GALLILEO   

   

CIJENA ARANŽMANA:

TERMIN: 06.08. – 14.08. – 350€

TERMIN: 13.08. – 21.08. – 350€

 

POPUSTI ZA DJECU:      

–   do 5 godina na zajedničkom ležaju-gratis

–   od 5 do 12 godina 20%

Cijena aranžmana obuhvata:

 • prevoz turističkim autobusom (klima, audio i video oprema) na navedenim relacijama
 • smeštaj u hotelu ARION 3 * na bazi 7 noćenja sa doručkom (švedski sto) arioncorfu.gr
 • karte za feribot Igumenica – Krf – Igumenica
 • obilazak starog grada sa stručnim vodičem
 • izlet Kanoni i organizovani odlazak na plažu Glifada
 • cjelodnevni izlet – Paleokastrica – La Grotta bar
 • organizovan obilazak muzeja Srpska kuća
 • organizovani odlazak u Dassia
 • turističko vođstvo puta, organizacioni i drugi troškovi
 • međunarodno zdravstveno osiguranje 

Cijena aranžmana NE obuhvata:

 • fakultativne izlete i ulaznice za muzeje
 • obavezne boravišne takse, plaćaju se na recepciji hotela (1.5€ po osobi po danu boravka)

Doplata za 1/1 sobu – 70€

 HOTEL ARION – nalazi se na 10-ak minuta šetnje od starog grada, i na svega nekoliko koraka od plaže Anemomilos. Nedavno je renoviran, a zbog svoje idealne pozicije, visokog standarda usluga i gostoprimstva, smatra se jednim od najboljih hotela na Krfu. Sve sobe su klimatizovane, imaju direktnu telefonsku liniju, frižider, sef, kablovsku TV i WI-FI. Gosti hotela imaju i besplatan ulaz na plažu Royal beach Mon Repo, koja se nalazi na svega 60 metara od hotela Arion.

 

 KORISNE INFORMACIJE I OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJE

 • Lokalno vrijeme, 1 sat naprijed u odnosu na vrijeme u Crnoj Gori.
 • Temperatura. U julu i avgustu prosječne dnevne temperature su oko 34°C
 • Telefon. Mreže 069,068 i 067 imaju roming.
 • Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni dio ovog programa. Za realizaciju putovanja potrebno je 35 putnika,

VAŽNA NAPOMENA: COVID USLOVI ZA ULAZAK U GRČKU, ZA CRNOGORSKE DRŽAVLJANE SU:

Popunjen PLF formularza Grčku – The Passenger Locator Form

-PLF formular se može popuniti najviše 7 dana prije putovanja, a najkasnije 24h prije ulaska u Grčku.

– Nakon što popunite formular, dobićete na e-mail potvrdu, a u 23:00h po lokalnom vremenu, dan uoči putovanja, na email će Vam stići QR kod, koji ćete sačuvati u svom mobilnom telefonu i pokazati prilikom ulaska u Grčku. Porodica popunjava jedan PLF formular.

(Ako je datum ulaska u Grčku 07.08, QR kod će Vam stići na e-mail 06.08. u 23:00h po lokalnom vremenu)

PLF formularpopunjava se nasajtuhttps://travel.gov.gr

Za ulazak u Grčku, potrebno je imati: Potvrdu o obavljenoj kompletnoj vakcinaciji, ILI negativan PCR test ne stariji od 72 sata, ILI negativan antigenski test ne stariji od 48 sati, ILI potvrdu da stepreležali virus.

Potvrda o obavljenoj kompletnoj vakcinaciji bilo kojom vakcinom, najmanje 14 dana prije ulaska u Grčku. Trebalo bi da ste nakon izvršene revakcinacije dobili dvojezičnu potvrdu odštampanu na papiru. Ako nijeste, kontaktirajte IJZ.

Potvrda o negativnom rezultatu PCR testa treba da bude na engleskom jeziku i da sadrži ime i prezime i matični broj putnika, ili broj pasoša. PCR test ne smije biti stariji od 72 sata prije ulaska u Grčku (Ako putujete na Krf, ovaj test ne smije biti stariji od 72 sata prije ukrcavanja na trajekt za Krf). Laboratorije koje vrše PCR testiranje moraju biti državne referentne laboratorije, ili privatne laboratorije koje su akreditovane od odgovarajućih državnih organa. U suprotnom, potvrde neće biti prihvaćene!

 Porvrda o negartivnom antigenskom testu treba da bude na engleskom jeziku i da sadrži ime i prezime i matični broj putnika, ili broj pasoša. Potvrda ne smije biti starija od 48 sati prije ulaska u Grčku (Ako putujete na Krf, ovaj test ne smije biti stariji od 72 sata prije ukrcavanja na trajekt za Krf).

Potvrda na engleskom jeziku da ste preležali Covid virus, 30 do 180 dana prije ulaska u Grčku. Ovo možete dokazati pozitivnim rezultatom PCR ili antigenskog testa u navedenom periodu, urađenom u laboratoriji ili ljekarskim uvjerenjem u kojem se navodi da je nosilac bio pozitivan na Covid virus.

Za djecu stariju od 12 godina, potreban je:

– Negativan antigenski ili PCR test

– Potvrda o preležanom virusu

– Djeca do 12 godina slobodno putuju (nema potrebe za testiranjem) i moraju imati PLF formular, odnosno moraju biti upisanina PLF formularu koji popunjava roditelj.

Putnici na graničnom prelazu mogu biti podvrgnuti testiranju brzim testom, a ukoliko je test pozitivan obavezna je izolacija u objektu koji budeodređen od strane grčkih nadležni horgana (o trošku grčke države). Vakcinisani putnici koji budu pozitivni na brzom testu, podliježu karantinu u trajanju od 7 dana.

 

Ostrvo Krf nalazi se na sjeverozapadu Grčke, preko puta Epira i jedno je od najljepših grčkih ostrva. Najsjevernije je ostrvo u Jonskom moru i drugo po veličini od sedam ostrva jonskog arhipelaga. Ostrvo je izduzenog oblika i najduži dio iznosi 59 km, a najširi 27 km. Na ovom prostoru živi oko 100 hiljada stanovnika od čega u samom gradu Krfu 40 000. Osnovna djelatnost na ostrvu je turizam, a zatim slijedi poljoprivreda od čega se uzgajanje maslina ističe sa 4 miliona stabala. Na ostrvu ima oko 120 000 ležaja namijenjenih turistima.  Ostrvo sa svojom bujnom vegetacijom predstavlja pravi zeleni raj, a ako tome dodamo perfektno čistu vodu, čist vazduh i umjerenu klimu, biće Vam jasno zašto  ovo ostrvo uživa ugled najomiljenijeg ljetovalista Evrope. Na ostrvu se nalaze brojne pjesčane plaze a tu je Aqua park, najveća atrakcija ostrva. Kroz ostrvo vjekovima prodefilovali su brojni narodi, od Doraca,  Makedonaca sa Alekasandrom Velikim, Rimljani, Vizantijci, Normani, Đenovljani, Napolitanci, Mlecani, Francuzi, Austrougari, Rusi, Englezi, samo nikada nisu vladali Turci. Svi navedeni narodi ostavili su neki trag na ostrvu pa je zbog toga ovo ostrvo vrlo posebno i njegova arhitektura specifična…..

Rezervacija mjesta

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš Email (obavezno)

  Broj telefona

  Detalji o vašem putovanju (broj polaznika, specijalni zahtjevi)

  Predlažemo