GRUPNO KRSTARENJE BRODOM MSC BELLISSIMA

Septembarsko krstarenje Zapadnim Mediteranom

28.09.2019. – 06.10.2019.

garantovan polazak •

mogućnost polaska iz beograda •

 

Dan

Luka

Dolazak

Polazak

29.09.2019.

Đenova, Italija

17:00

30.09.2019.

Napulj, Italija

11:00

19:30

01.10.2019.

Mesina, Italija

08:00

18:00

02.10.2019.

Valeta, Malta

08:00

18:00

03.10.2019.

Dan na moru

04.10.2019.

Barselona, Španija

07:00

18:00

05.10.2019.

Marsej, Francuska

08:00

17:00

06.10.2019.

Đenova, Italija

08:00

Posjetite Đenovu, Napulj, Mesinu, Valetu, Barselonu, Marsej
sa organizovanim povratnim avio prevozom, transferima, noćenjem u Đenovi, vodičem,
8-dnevnim krstarenjem i lučkim taksama već od

1099

grupno krstarenjE najnovijim brodom msc bellissima

9-dnevno putovanje i krstarenje 28.09.2019. – 06.10.2019.

PLAN PUTOVANJA

28.09.

Crna Gora – Tirana – Milano – Đenova

Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i organizovani autobuski prevoz iz Crne Gore za Tiranu.

Let Blue Panorama BV2331 na relaciji Tirana – Milano sa poletanjem u 06:30h. Po sletanju, transfer do Đenove, panoramsko razgledanje i slobodno vrijeme u centru grada. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Kneževinu Monako. Smještaj u hotel posle 15:00h. Noćenje.

29.09.

Đenova, Italija

Nakon doručka, napuštanje hotela i slobodno vrijeme u Đenovi. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Portofino. Transfer do luke. Po dolasku u luku i nakon obavljenih ukrcajnih formalnosti, možete ručati na najvišim brodskim palubama. Isplovljavanje broda je u 17:00h.

30.09.

Napulj, Italija Dolazak 13:00h – Polazak 19:30h

Napulj je jedan od najstarijih gradova Mediterana, smješten u podnožju uspavanog Vezuva. Osnovali su ga stari

Grci u IX vijeku prije nove ere i nazvali ga Parthenope, da bi u VI vijeku prije nove ere dobio svoje današnje ime Neapolis, odnosno “Novi grad”. Miris pizze iz peći na drva se osjeća na svakom koraku, u Napulju je nastala pizzaMargherita i tu je otvorena prva pizzeria. Južnjački šarm i karakter ovog grada je nemoguće ne primjetiti. Nedaleko od Napulja se nalazi arheološko nalazište Pompeja, rimski grad koji je stradao u erupciji Vezuva 79. godine nove ere, a danas jedno od najposjećenijih lokaliteta u Italiji.

01.10.

Mesina, Italija Dolazak 08:00h – Polazak 18:00h

Sicilija je najljepši ukras Italije, a Taormina je biser Sicilije. Gradić je smješten na obroncima strmih planina i takav geografski položaj je bio idealan za podizanje naselja, zaštićenog i od mora i od kopna, tako da ne čudi što je istorija Taormine duga preko 27 vjekova. Ulice i građevine su autentične, ispunjene bojama i zvukovima i aromama Sicilije, a pogled sa terase Taormine na moćnu Etnu je jedinstven.

02.10.

Valeta, Malta Dolazak 08:00h – Polazak 18:00h

Malta spada u najmanje i najbogatije države Evropske unije. To je ostrvski arhipelag smješten u sredini Sredozemnog mora, između Italije i Tunisa, pa mu je i takva istorija, mješavina Istoka i Zapada. La Valeta je dobila ime po Velikom Majstoru Malteških vitezova Jeanu de Valetti koji je uspešno odbranio grad od Turaka 1565. godine. Istorija je ovdje na svakom koraku, Malta je bila jedan od bedema odbrane hrišćanstva na Mediteranu. Medina je nekada bila glavni grad Malte, a danas je poznata pod nadimkom “Grad tišine” i tu živi malteško plemstvo i najbogatiji ostrvljani.

03.10.

Dan na moru

MSC Bellissimaje najnoviji brod kompanije MSC klase Meraviglia i sa porinućem zakazanim za mart 2019. godine i predviđenom cijenom izgradnje od preko 700 miliona eura. Brod će biti dugačak 315m i imaće kapacitet od 5700 putnika o kojima će se brinuti posada od 1500 članova. MSC brodovi su sinonim za italijanski dizajn i eleganciju i predstavljaju vrhunac tehnologije i udobnosti koja se može pružiti putniku na krstarenju. MSC Bellissima nudi mnoštvo sadržaja koji su na raspolaganju putnicima: restorani, bazeni i vodeni park, teretana, sportski tereni za košarku, odbojku, tenis… Za najmlađe, odvojen je poseban dio samo za njihovu igru i zabavu. Da u svakom trenutku krstarenja bude zanimljivo, pobrinuće se dvije nove predstave Cirque du Soleil i pozorište sa predstavama u stilu Broadway-a i Las Vegasa, diskoteka, kazino, barovi i saloni. U samom srcu broda nalazi se rajska oaza mira, luksuzni MSC AUREA Spa. Ovaj raskošni wellnes centar nudi mnoštvo mogućnosti za opuštanje od sauna i turskih kupatila, sale za talasoterapiju, prostora za opuštanje do sobe za masažu.

04.10.

Barselona, Španija Dolazak 07:00h – Polazak 18:00h

Glavni grad španske regije Katalonija je jedan od najposjećenijih gradova Mediterana. Neodoljiva privlačnost Gaudijevih arhitektonskih djela je i dalje neprevaziđena, Sagrada Familia, Casa Mila i Casa Batllo se moraju vidjeti, a gužva i užurbanost Ramblasa i Gotske četvrti doživjeti. Posebna atmosfera grada će vam se urezati u pamćenje i srce.

05.10.

Marsej, Francuska Dolazak 08:00h – Polazak 18:00h

Marsej je drugi grad po veličini u Francuskoj i jedna od najvažnijih luka na Sredozemlju. Često se opisuje epitetom “Vrata Orijenta” zbog brojne afričke i bliskoistočne populacije. To je grad velikih etničkih i vjerskih različitosti koje se prepliću i čine da se osjećate kao na raskrsnici Evrope, Afrike i Azije. Pogled na grad sa brda na kojem se nalazi Katedrala Notre Dame de la Garde je spektakularan, jednim pogledom možete obuhvatiti istoriju staru 26 vjekova, uz nevjerovatno plavetnilo mora i neba. Centralne ulice grada i Stara luka su nedavno renovirane i sad sijaju punim sjajem.

06.10.

Đenova – Milano – Tirana – Crna Gora

Nakon doručka, iskrcavanje sa broda i vožnja autobusom prema Milanu. U zavisnosti od vremena iskrcavanja i vremena leta, razgledanje i slobodno vrijeme u Milanu. Transfer do aerodroma. Let Blue Panorama BV 2220 na relaciji Milano – Tirana sa poletanjem u 19:30h. Organizovan autobuski prevoz iz Tirane do Crne Gore. Dolazak u Crnu Goru u kasnim večernjim časovima. Kraj putovanja.

cijene aranžmana po osobi

mogućnost plaćanja u ratama •

 

unutrašnja kabina

1.099,00€

prozorska kabina

1.199,00€

balkonska kabina

1.499,00€

 

*Djeca do 12 godina, u kabini sa dvije odrasle osobe, plaćaju – 499,00€

DOPLATA ZA 1/1 KABINU – NA UPIT

MOGUĆNOST POLASKA IZ BEOGRADA •

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Povratna avio karta Tirana – Milano – Tiranasa uključenim aerodromskim taksama

 • Svi transferi aerodrom – hotel – luka – aerodrom

 • Turistički vodič na našem jeziku tokom čitavog putovanja i krstarenja

 • Noćenje sa doručkom u Đenovi u hotelu sa 3*

 • 8-dnevno krstarenje na brodu MSC Bellissima (kabine na brodu sa tuš/WC, klima, sef, TV, fen, peškiri), puni pansion sa raznovrsnim jelima, voda, kafa, čaj, sokovi, užina, kapetanova gala večera sa posebnim menijem, bazeni, đakuzi, fitness centar, diskoteka, pozorište, raznovrsne dnevne aktivnosti, usluga ukrcaja i iskrcaja ličnog prtljaga

 • Lučke takse u iznosu od 140,00€

OBAVEZNA DOPLATA NA BRODU:

 • Napojnice za brodsko osoblje su obavezne i plaćaju se na brodu 70€ po osobi za čitavo krstarenje i 35€ za djecu starosti od 2 do 13 godina (Brodar može naknadno promijeniti iznos napojnica.)

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Individualni troškovi

 • Fakultativni izleti (Monako, Portofino, Napulj, Mesina/Taormina, Malta, Barselona, Marsej/Aix en Provence)

 • Lična potrošnja (alkoholna i sva druga pića, koje naručujete u baru/restoranu, usluga perionice rublja, zdravstveni tretmani i tretmani ljepote, usluga frizerskog salona, telefonski pozivi i internet)

 • Polisa putnog zdravstvenog osiguranja

 • Troškovi izdavanja viza, ukoliko su potrebne

NAPOMENE:

 • Sve odredbe i pravila tokom krstarenja definisana su pravilnikom brodara MSC Cruises

 • Brodar zadržava pravo promene programa krstarenja i ostale promene usled nepredviđenih okolnosti po međunarodnim propisima o plovidbi i prevozu putnika morima.

 • Ogranizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja u slučaju nepredviđenih okolnosti.

 • Agencija ne snosi nikakvu odgovornost za neispravnost pasoša ili za neblagovremenu dostavu svih dokumenata potrebnih za obezbeđivanje viza, kao ni odgovornost ukoliko diplomatsko konzularno predstavništvo odbije izdavanje vize ili ako imigraciono odeljenje strane zemlje učesniku putovanja ne odobri ulazak u zemlju.

 • Za putovanje u zemlje Evropske unije, pasoš mora važiti još najmanje tri mjeseca po povratku sa putovanja, a za ostale zemlje svijeta, pasoš mora važiti još najmanje šest mjeseci po povratku sa putovanja

 

Rezervacija mjesta

Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Broj telefona

Detalji o vašem putovanju (broj polaznika, specijalni zahtjevi)

Predlažemo