LJETO 2021 – GRČKA
L U T R A K I
+ izleti: Atina, Tolo, Nafplion, Poros…
9 DANA – 7 NOĆI
POLASCI: 06.08. i 13.08.
CIJENA ARANŽMANA: 290€
HOTEL PAOLO 4* 

 

LOUTRAKI – jedan od najljepših grčkih primorskih gradova, i najstarija i najčuvenija termalna banja u Grčkoj, savršena je kombinacija mediteranske klime, kristalno čistog plavog mora, bujne vegetacije i toplih mineralnih izvora u podnožju planine Gerania. NAFPLION – turistički dragulj Grčke star tri milenijuma, ostrvo POROS za koje je Lorens Darel rekao da je najblaženije mjesto koje je upoznao…duge pješčane plaže, nestvarno lijepa priroda, najukiusnije kalamata masline, kristalno čisto more…

1.dan PODGORICA Polazak ispred hrama Hristovog Vaskrsenja u 19:00h. Putovanje autobusom visoke turističke klase, preko graničnog prelaza Božaj, Skadra, Drača, Đirokastra …noćna vožnja sa kraćim pauzama za odmor.

2. dan LOUTRAKI Dolazak na granični prelaz Kakavia u ranim jutarnjim časovima. Nastavak putovanja preko Janjine, impozantnog mosta Rio-Antirio (koji spaja Peloponez sa kontinentalnom Grčkom), Patrasa do Loutrakija. Smještaj u hotelu Paolo 4* (check in oko 13h). Slobodno vrijeme za odmor, kupanje. Noćenje.

3. dan Korintski kanal – plaža XYLOKASTRO Doručak. Kratko putovanje do Korintskog kanala, jedinstvenog primjera ljudske upornosti, koji je prokopan u susret prvim modernim Olimpijskim igrama 1896-e godine, i povezao Egejsko i Jonsko more. Pauza za fotografisanje i prelazak mosta preko kanala. Nasatavak putovanja do plaže Xylokatro. Slobodno vrijeme za kupanje, boravak u Xylokastro beach baru. Povratak u Loutraki. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan NAFPLION – TOLO Doručak. Organizovani cjelodnevni fakultativni izlet Nafplion – Tolo. Očekuje vas putovanja do Nafpliona, prve grčke prestonice, i pravog turističkog dragulja u Argolidskom zalivu. Zadiviće Vas arhitektonska mješavina epoha kroz koje je ovaj grad prolazio: Crkva Svete Sofije – najstarija crkva u gradu, trg Sintagma, Crkva Svetog Spiridona, Mihajlova ulica sa skulpturom Bavarskog lava, moćne tri tvrđave…Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do ljetovališta Tolo. Uživajte u divnoj, dugoj pješčanoj plaži i kupanju u kristalno čistoj vodi. Povratak u Loutraki u večernjim časovima. Noćenje.

5.dan plaža LOUTRAKI  Doručak. Slobodan dan za kupanje i odmor. Noćenje.

6.dan OSTRVO POROS Doručak. Organizovan cjelodnevni fakultativni izlet do ostrva Poros. Putovanje do Galatasa , transfer do ostrva Poros feribotom ili lokalnim taxi brodićem. Očekuju Vas kuće, crkve i raznobojne zgrade, stepenasto poređane do velike stijene sa zvonikom… sunce, plaže i čudesna svjetlost koja sve to obasjava…Povratak u Loutraki u večernjim časovima. Noćenje.

7.dan ATINA Doručak. Organizovan fakultativni izlet do Atine. Po dolasku, organizovan obilazak grada: Trg Omonija – najstariji u Atini, neo-klasične zgrade Nacionalne biblioteke, Akademije nauka, Univerziteta i starog Parlamenta, u kome je danas smješten Nacionalni istorijski muzej. Slijedi najveći atinski trg Sintagma sa zgradom novog Parlamenta, u čijem se predvorju nalazi grob neznanog junaka, kojeg čuvaju Evzoni (predsjednička garda) u tradicionalnoj uniformi, Olimpijski stadion na kom su 1896-e godine održane prve moderne Olimpijske igre, i kolosalni Zevsov hram… Slobodno vrijeme za šetnju, individualne obilaske. Povratak u Loutraki u večernjim časovima. Noćenje.

8.dan LOUTRAKI  Doručak. Slobodan dan u Loutrakiju. U večernjim časovima, organizovan fakultativni odlazak na grčko veče. Noćenje.

9. dan LOUTRAKI – PATRAS – PODGORICA Doručak. Napuštanje hotela. Polazak iz Loutrakija i putovanje do Patrasa. Slobodno vrijeme za šetnju, obilazak crkve Svetog Andreja Prvozvanog, u kojoj se čuvaju mošti Svetog Andreja i krst na kome je bio razapet. Nastavak putovanja preko Janjine, Đirokastra, Drača, Skadra… sa kraćim pauzama za odmor… Dolazak u Podgoricu u kasnim večernjim časovima.

 

CIJENA ARANŽMANA: 290€

Uz ovaj program vaze Opsti uslovi putovanja Agencije GALLILEO      

 

Cijena aranžmana obuhvata:

 • prevoz autobusom visoke turističke klase
 • smeštaj u hotelu Paolo 4 * na bazi 7 noćenja sa doručkom (švedski sto)
 • usluge turističkog vodiča tokom cijelog putovanja
 • cjelodnevni izlet Korintski kanal – plaža Xylokastro
 • takse, drumarine, organizacione troškove
 • međunarodno zdravstveno osiguranje 

Cijena aranžmana NE obuhvata:

 • fakultativne izlete (za realizaciju izleta potrebno je minimum 20 prijavljenih)

Atina – 15€;  Nafplion – Tolo – 15€ ; ostrvo Poros -20€

 

POPUSTI ZA DJECU:

– djeca do 6 godina (na zajedničkom ležaju) u pratnji dvije odrasle osobe  – gratis

– doplata za 1/1 sobu – 70€

 

HOTEL PAOLO 4* smješten je u centru Loutrakija, na 50 metara od plaže. Sve sobe su klimatizovane, imaju TV i frižider, a besplatan WI-FI dostupan je u cijelom hotelu. U neposrednoj blizini hotela, nalaze se brojni restorani, kafići i prodavnice. Na booking.com-u, prosječna ocjena hotela je 8.3!

 

VAŽNA NAPOMENA: COVID USLOVI ZA ULAZAK U GRČKU, ZA CRNOGORSKE DRŽAVLJANE SU:

Popunjen PLF formularza Grčku – The Passenger Locator Form

-PLF formular se može popuniti najviše 7 dana prije putovanja, a najkasnije 24h prije ulaska u Grčku.

– Nakon što popunite formular, dobićete na e-mail potvrdu, a u 23:00h po lokalnom vremenu, dan uoči putovanja, na email će Vam stići QR kod, koji ćete sačuvati u svom mobilnom telefonu i pokazati prilikom ulaska u Grčku. Porodica popunjava jedan PLF formular.

(Ako je datum ulaska u Grčku 07.08, QR kod će Vam stići na e-mail 06.08. u 23:00h po lokalnom vremenu)

PLF formularpopunjava se nasajtuhttps://travel.gov.gr

Za ulazak u Grčku, potrebno je imati: Potvrdu o obavljenoj kompletnoj vakcinaciji, ILI negativan PCR test ne stariji od 72 sata, ILI negativan antigenski test ne stariji od 48 sati, ILI potvrdu da stepreležali virus.

Potvrda o obavljenoj kompletnoj vakcinaciji bilo kojom vakcinom, najmanje 14 dana prije ulaska u Grčku. Trebalo bi da ste nakon izvršene revakcinacije dobili dvojezičnu potvrdu odštampanu na papiru. Ako nijeste, kontaktirajte IJZ.

Potvrda o negativnom rezultatu PCR testa treba da bude na engleskom jeziku i da sadrži ime i prezime i matični broj putnika, ili broj pasoša. PCR test ne smije biti stariji od 72 sata prije ulaska u Grčku (Ako putujete na Krf, ovaj test ne smije biti stariji od 72 sata prije ukrcavanja na trajekt za Krf). Laboratorije koje vrše PCR testiranje moraju biti državne referentne laboratorije, ili privatne laboratorije koje su akreditovane od odgovarajućih državnih organa. U suprotnom, potvrde neće biti prihvaćene!

 Porvrda o negartivnom antigenskom testu treba da bude na engleskom jeziku i da sadrži ime i prezime i matični broj putnika, ili broj pasoša. Potvrda ne smije biti starija od 48 sati prije ulaska u Grčku (Ako putujete na Krf, ovaj test ne smije biti stariji od 72 sata prije ukrcavanja na trajekt za Krf).

Potvrda na engleskom jeziku da ste preležali Covid virus, 30 do 180 dana prije ulaska u Grčku. Ovo možete dokazati pozitivnim rezultatom PCR ili antigenskog testa u navedenom periodu, urađenom u laboratoriji ili ljekarskim uvjerenjem u kojem se navodi da je nosilac bio pozitivan na Covid virus.

Za djecu stariju od 12 godina, potreban je:

– Negativan antigenski ili PCR test

– Potvrda o preležanom virusu

– Djeca do 12 godina slobodno putuju (nema potrebe za testiranjem) i moraju imati PLF formular, odnosno moraju biti upisanina PLF formularu koji popunjava roditelj.

Putnici na graničnom prelazu mogu biti podvrgnuti testiranju brzim testom, a ukoliko je test pozitivan obavezna je izolacija u objektu koji budeodređen od strane grčkih nadležni horgana (o trošku grčke države). Vakcinisani putnici koji budu pozitivni na brzom testu, podliježu karantinu u trajanju od 7 dana.

 

Rezervacija mjesta

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš Email (obavezno)

  Broj telefona

  Detalji o vašem putovanju (broj polaznika, specijalni zahtjevi)

  Predlažemo