20 GODINA PUTOVANJA I DRUŽENJA SA VAMA
PRVOMAJSKI PRAZNICI
M A D R I D
TOLEDO – ESKORIJAL – SEGOVIJA
4 DANA – AVIONOM, POLAZAK: 28.04.2023.
CIJENA ARANŽMANA: 550€

 

MADRID je jedan od najvećih i najljepših gradova Evrope. Politički, ekonomski, kulturni i univerzitetski centar Španije. Sjedište je vlade, rezidencija kralja I biskupa. Turiste oduševljava muzejima, parkovima, fantastičnim trgovima I bulevarima, izuzetnim tapas barovima I restoranima, izvanrednim noćnim provodom,…

1.dan 28.04.2023. PODGORICA-MADRID . Sastanak putnika na parkingu kod hrama Hristovog vaskrsenja u 11:00h. Polazak ka Tirani. Polijetanje aviona za Madrid u 17.40h. Dolazak u Madrid u 21:15h. Nakone pasoške kontrole transfer do hotela i smještaj. Noćenje.

2.dan 29.04.2023. MADRID Doručak. Slijedi obilazak samog centra grada, Trg “Plaza Espana” na kome se nalazi spomenik posvećen Migelu de Servantesu i junacima iz njegovog romana ”Don Kihot’’, zatim trg “Plaza de Oriente”, na kome se nalazi Kraljevska palata, odlazak do glavnog gradskog trga “Plaza Mayor” a šetnju završavamo na trgu Puerta del Sol, zvanični centar grada na kome se nalazi i nulta tačka Španije i mjesto na kome je bila jedna od nekadašnjih pet kapija grada, Nakon obilaska centra grada, slijedi organizovani panoramski obilazak grada: vožnja najznačajnijim bulevarima grada, prolazak pored parka Retiro, dolazak do  arene za borbu bikova Las Ventas, nekada najveće arene na svijetu sa 25 000 gledalaca. Inpozantna građevina napravljena u mudear stilu. Ispred arene nalaze se spomenici posvećeni istaknutim toreadorima i spomenik Aleksanda Fleminga. Nastavak vožnjom centrlanim bulevarom Calle de Alcala na kojem se nalaze muzeji Prado, Reina Sofija, Tyssen-Bornemisza, kao i  centralne fontane i trgovi, Neptuno i Cibeles i jedna od najpoznatijih građevina grada Gradska pošta, nastavak vožnje do stadiona Santiago Bernabeu fudbalskog kluba Real Madrid. Nakon panoramskog obilaska grada slobodno vrijeme za individualne obilaske. Preporučujemo da posjetite jedan od najboljih muzeja na svijetu Prado, koji sadrži jednu od najboljih postavki umjetničkih djela na svijetu, autora poput Goje, Velaskeza, El Greka,.. Preporučujemo da posjetite i muzej Reina Sofia, gdje se nalazi i Pikasovo remek delo Gernika, najznačajnija slika 20-tog vijeka. Noćenje.

3.dan 30.04.2023. MADRID-TOLEDO Doručak. Slobodan dan ili polazak na fakultativni izlet u Toledo “grad tri kulture”, nekadašnja prijestonica vizigotskog kraljevstva, kasnije španskog carstva, a danas prijestonica pokrajine Castilla la Mancha. Vožnja srcem Kastilje, regije poznate po žutim poljima pšenice, usamljenim zamkovima, vinogradima, plantažama šafrana, vjetrenjačama i rodnom kraju Don Kihota. Obilazak jednog od najljepših gradova Španije: panorama grada sa obale rijeke Taho, posjeta Catedrali (građena tokom tri vijeka, od XIII do XV), i crkvi Sv. Tome u kojoj se nalazi El Grekovo remek delo “Sahrana grofa od Orgaza”. Šetnja uskim krivudavim ulicama srednjevekovnog Toleda. Slobodno vrijeme za šetnju. Preporučujemo da posjetite jednu od čuvenih kovačnica gdje se i danas na drevni način izrađuju hladna oružja, ali i čuveni srebrni i zlatni “damaskinado” nakit. Povratak u Madrid. Slobodno vrijeme u centru grada za šetnju I šoping. Noćenje.

5.dan 01.05.2023. MADRID-PODGORICA  Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili  fakultativni izlet u El Eskorijal i Segoviju. Prvo obilazimo takozvano “osmo svjetsko čudo”, manastir-palatu-Panteon kraljeva-baziliku El Eskorijal, monumentalnu zadužbinu kralja Filipa II, veličanstveno zdanje od granita na obroncima planine Abantos. Izlet nastavljamo odlaskom do Segovije, jednog od najzanosnijih gradova stare Kastilje, čiji je simbol jedan od najbolje očuvanih akvadukata ove vrste na svijetu, starog 2000 godina kojim je čak i u 20. vijeku voda dopremana u grad. Posjeta dvorcu Alkazar, rezidenciji kraljeva Kastilje, smeštenom na grebenu na ušću dviju rijeka, koji će Vas oduševiti svojom bajkovitošću i za koji se smatra da je bio inspiracija Voltu Dizniju. Slobodno vrijeme u Segoviji. Povratak u Madrid. U dogovoreno vrijeme polazak ka aerodromu. Polijetanje za Tiranu u 21:55h. Po slijetanju u 01:10h, nastavak putovanja do Podgorice. Dolazak u Podgoricu. Kraj programa.

  

Uz ovaj program važe Opsti uslovi putovanja Agencije GALLILEO.

 

   Cijena aranžmana obuhvata :

 • Avionska karta Tirana – Madrid – Tirana
 • Transfer na relaciji Podgorica – aerodom Tirana – Podgorica
 • Hotelski smještaj u Madridu, Hotel 4* (noćenje sa doručkom)
 • Aerodromski transferi
 • Obilazak Madrida
 • Usluge turističkog vodiča
 • Međunarodno osiguranje
 • Aerodromske takse
 • kofer do 10 kg + ručni prtljag

Cijena aranžmana NE obuhvata :  

 • Fakultativne izlete (Eskorijal sa Segoviom  , Toledo )

Rezervacija mjesta

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš Email (obavezno)

  Broj telefona

  Detalji o vašem putovanju (broj polaznika, specijalni zahtjevi)

  Predlažemo