22 GODINE PUTOVANJA I DRUŽENJA SA VAMA
PRVOMAJSKI PRAZNICI
PUTOVANJE KOJE PREPORUČUJEMO
FANTASTIČNA ŠPANIJA
MADRID – VALENSIJA – ALIKANTE – TOLEDO – SEGOVIJA
8 DANA – AVIONOM, POLAZAK: 02.05.2024.
CIJENA ARANŽMANA: 995€ 
HOTEL U MADRIDU – SANTO DOMINGO 4* (CENTAR GRADA)
HOTEL U VALENSIJI – Eurostars Ray Don Jaime 4* (CENTAR GRADA)

 

VALENSIJA  nenametljivo, od strane posjetilaca Španije, a često i od turističkih znalaca, bude izabrana kao naljepši grad ove prelijepe zemlje. Grad postoji već dvije hiljade godina i glavne ulice iz Rimskog perioda i dalje su među najvažnijim ulicama grada. Valensija oduševljava ljepotom, atmosferom, arhitekturom, kako starom tako i novom, jer se baš u ovom gradu rodio najznačajniji moderni arhitekta Španije, Santjago Kalatrava. On je svom gradu podario spektakularni „Grad umjetnosti i nauke“. Valensija je i grad sporta, sa čuvenim stadionom Mestaja gdje je dubok trag ostavio naš Peđa Mijatović, a do prošle godine ‘titulu’ najpoznatijeg sportiste grada nosio je naš Bojan Dubljević, koji je sa svojim košarakaškim klubom 2017. godine, donio gradu titulu prvaka.

MADRID je jedan od najvećih i najljepših gradova Evrope. Politički, ekonomski, kulturni i univerzitetski centar Španije. Sjedište je vlade, rezidencija kralja i biskupa. Turiste oduševljava muzejima, parkovima, fantastičnim trgovima i bulevarima, izuzetnim tapas barovima i restoranima, izvanrednim noćnim provodom,.. Uvjerite se da je Madrid pored toga da je grad sporta, umjetnosti, jedan od najljepših gradova svijeta.

1.dan 02.05.2024. PODGORICA-VALENSIJA . Sastanak putnika na parkingu kod hrama Hristovog vaskrsenja u 09:00h. Polazak ka Tirani. Polijetanje aviona za Madrid u 16.20h. Dolazak u Madrid u 19:55h. Nakone pasoške kontrole vožnja do Valensije. Smještaj u hotel. hotelu Eurostars Ray Don Jaime 4*. Noćenje.

2.dan – 03.05. VALENSIJA Doručak. Organizovani obilazak grada. Obilazak započinjemo odlaskom na popularnu plažu Valensije, La Malva-Rosa, omiljeno turističko mjesto oivičeno palmama. Uz plažu se održavaju trke formule 1 i čuveni American Cup. Prelijepi doživljaj španskog mediterana. Nakon pauze za kafu obilazak centralnog dijela gradai: Korida, Glavna željeznička stanica, trg Gradske kuće, modernistička Centralna pijaca, La Lonha de la Seda-berza svile najznačajnija i najbolje sačuvana građevina iz razdoblja kasne gotike u Evropi, koja je od 1996.god pod zaštitom UNESCO-a, trg katedrale. Na kraju odlazimo do Gotičke kapije koja se nalazi pored korita isušene rijeke Turije koja danas predstavlja zelenu oazu Valensije. Zbog velikih poplava rijeke Turije gradske vlasti su odlučile da izmjeste tok rijeke južno od grada. Kao posledica toga Valensija je dobila 10 km prelijepih šetališta, rekreacionih sadržaja, sportskih terena i fantastičnih parkova. Nakon pauze za ručak, nasavićemo obilazak grada. U jednom danu vidjećete tri lica istog grada, izjutra ste se upoznali sa njegovim mediteranskim likom, zatim ste vidjeli njegov srednvjekovni dio, a sada slijedi njegov savremeni, futuristički „Grad umjetnosti i nauke“ remek djelo slavnog Santiaga Calatrave. Kompleks je otvoren 1998 i danas je simbol Valensije. Grad nauke i umjetnosti obuhvata Muzej nauke, sale za bioskopske projekcije, najveći akvarijum u Evropi, ali i veliku otvorenu površinu. Muzej okeanografije projektovao je Feliks Kandela. U središtu je Hemisfera, staklena zgrada površine 13 000 kvadratnih metara. Džinovski zabavni kompleks, oduševljava posjetioce najnovijim dostignućima arhitekture i tehnologije. Izgrađena u obliku oka, Hemisfera ima čak i pokretni „kapak“. Planetarijum, koji je u njoj smješten, oobavezno treba posjetiti zbog upečatljivog 3D putovanja kroz svemir i čuvene laserske predstave, koja nikog ne ostavlja ravnodučnim. Okeanografski park sa svojih 42 miliona litara vode i 45 000 bića predstavlja najveći akvarijum u Evropi. U blizini nalazi se i opera i veliki most sa Pilarom visine 125 metara. Slobodno vrijeme za individualno uživanje  . Noćenje.

3.dan – 04.05. VALENSIJA Doručak. Slobodan dan za individualno uzivanje u ovom prelijepom gradu. Pozicija hotela vam pruža mogućnost da vrlo brzo, šetnjom dođete i do mediteranskog dijela i do starog grada i do futurističkog dijela. Ko bude želio biće u prilici da posjeti jedan od najboljih zabavnih parkova u Evropi, Portaventura. Fantastična zabava u Universalovom parku  Noćenje

4.dan – 05.05.2020 VALENSIJA-ALIKANTE Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet u Alikante, Španski biser na Mediteranu. Fantastičan izlet za početak Nove godine. Obilazak ovog lijepog i šarmantnog grada, organizovana šetnja centralnim trgovima i šetalištem koje se smatra među najljepšim na mediteranu. Slobodno vrijeme. Povratak u Valensiju. Slobodno vrijeme. Noćenje

5.dan 06.05. VALENSIJA-MADRID Doručak. Polazak za Madrid. Po dolasku u Madrid slijedi organizovani panoramski obilazak grada: vožnja najznačajnijim bulevarima grada, prolazak pored parka Retiro, dolazak do  arene za borbu bikova Las Ventas, nekada najveće arene na svijetu sa 25 000 gledalaca. Inpozantna građevina napravljena u mudear stilu. Ispred arene nalaze se spomenici posvećeni istaknutim toreadorima i spomenik Aleksanda Fleminga. Nastavljamo vožnju centrlanim bulevarom Calle de Alcala na kojem se nalaze muzeji Prado, Reina Sofija, Tyssen-Bornemisza, kao i  centralne fontane i trgovi, Neptuno i Cibeles i jedna od najpoznatijih građevina grada Gradska pošta, nastavak vožnje do stadiona Santiago Bernabeu fudbalskog kluba Real Madrid. Nakon panoramskog obilaska grada smještaj u srcu grada u hotelu u Santo Domingo 4*. Nakon kraćeg odmora slijedi slijedi obilazak samog centra grada šetnjom, Trg “Plaza Espana” na kome se nalazi spomenik posvećen Migelu de Servantesu i junacima iz njegovog romana ”Don Kihot’’, zatim trg “Plaza de Oriente”, na kome se nalazi Kraljevska palata, odlazak do glavnog gradskog trga “Plaza Mayor” a šetnju završavamo na trgu Puerta del Sol, zvanični centar grada na kome se nalazi i nulta tačka Španije i mjesto na kome je bila jedna od nekadašnjih pet kapija grada. Slobodno vrijeme. Noćenje

6.dan 07.05.2023. MADRID Nastavak. Slobodan dan za individualne obilaske. Preporučujemo da posjetite jedan od najboljih muzeja na svijetu Prado, koji sadrži jednu od najboljih postavki umjetničkih djela na svijetu, autora poput Goje, Velaskeza, El Greka,.. Preporučujemo da posjetite i muzej Reina Sofia, gdje se nalazi i Pikasovo remek delo Gernika, najznačajnija slika 20-tog vijeka. Zaljubljenici fudbala moćiće da posjete čuveni Santjago Bernabeu. Noćenje.

7.dan 08.05. MADRID Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili  fakultativni izlet u El Eskorijal i Segoviju. Prvo obilazimo takozvano “osmo svjetsko čudo”, manastir-palatu-Panteon kraljeva-baziliku El Eskorijal, monumentalnu zadužbinu kralja Filipa II, veličanstveno zdanje od granita na obroncima planine Abantos. Izlet nastavljamo odlaskom do Segovije, jednog od najzanosnijih gradova stare Kastilje, čiji je simbol jedan od najbolje očuvanih akvadukata ove vrste na svijetu, starog 2000 godina kojim je čak i u 20. vijeku voda dopremana u grad. Posjeta dvorcu Alkazar, rezidenciji kraljeva Kastilje, smeštenom na grebenu na ušću dviju rijeka, koji će Vas oduševiti svojom bajkovitošću i za koji se smatra da je bio inspiracija Voltu Dizniju. Slobodno vrijeme u Segoviji. Povratak u Madrid. Slobodno vrijeme u centru grada za šetnju i šoping. Noćenje.

8.dan 09.05.2024. MADRID-TOLEDO Doručak. Slobodan dan ili polazak na fakultativni izlet u Toledo “grad tri kulture”, nekadašnja prijestonica vizigotskog kraljevstva, kasnije španskog carstva, a danas prijestonica pokrajine Castilla la Mancha. Vožnja srcem Kastilje, regije poznate po žutim poljima pšenice, usamljenim zamkovima, vinogradima, plantažama šafrana, vjetrenjačama i rodnom kraju Don Kihota. Obilazak jednog od najljepših gradova Španije: panorama grada sa obale rijeke Taho, posjeta Catedrali (građena tokom tri vijeka, od XIII do XV), i crkvi Sv. Tome u kojoj se nalazi El Grekovo remek delo “Sahrana grofa od Orgaza”. Šetnja uskim krivudavim ulicama srednjevekovnog Toleda. Slobodno vrijeme za šetnju. Preporučujemo da posjetite jednu od čuvenih kovačnica gdje se i danas na drevni način izrađuju hladna oružja, ali i čuveni srebrni i zlatni “damaskinado” nakit. Povratak u Madrid. Slobodno vrijeme. U dogovoreno vrijeme polazak ka aerodromu. Polijetanje za Tiranu u 20:40h. Po slijetanju u 23:50h, nastavak putovanja do Podgorice. Dolazak u Podgoricu.

 

Uz ovaj program vaze Opšti uslovi putovanja Agencije GALLILEO

 

Cijena aranžmana obuhvata :

 • Avionska karta Tirana –  Madrid – Tirana sa taksama
 • smještaj u Valensiji u hotelu sa 4* Eurostars Ray Don Jaime (4 noći sa doručkom)
 • smještaj u Madridu u srcu grada u hotelu sa 4* Santo Domingo (3 noći sa doručkom)
 • svi opisani transferi u Španiji Madrid-Valensija-Madrid
 • aerodromski transferi Podgorica-Tirana-Podgorica
 • obilazak Valensije I Madrida, usluge turističkog vodiča, međunarodno osiguranje
 • kofer do 20 kg+ručni prtljag

 

Cijena aranžmana NE obuhvata :   fakultativne izlete I hotelske takse

 

Rezervacija mjesta

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš Email (obavezno)

  Broj telefona

  Detalji o vašem putovanju (broj polaznika, specijalni zahtjevi)

  Predlažemo