20 GODINA PUTOVANJA I DRUŽENJA SA VAMA
DRŽAVNI PRAZNICI 2022
NAJLJEPŠI PREDJELI, PRELIJEPE ITALIJE
TOSKANA – LA VITA E BELLA
MONTEPULČANO – KJANĆANO TERME – PIENZA – VOLTERA – KORTONA – ARECO – MONTERIĐIONI
5 DANA – AVIONOM, POLAZAK: 21.05.2022.
CIJENA ARANŽMANA: 395€ 

ITALIJA je po mnogima, najljepša zemlja na svijetu! Zemlja u srcu Mediterana i Evrope, prelijepa od krajnjeg juga na Siciliji, do krajnjeg sjevera pod Alpima. U Italiji se nalazi i oko 60% svjetskog kulturnog nasleđa. Pružamo Vam mogućnost, da vidite najljepši dio, najljepše zemlje – Toskanu. Ali, ne onu Toskanu koja je danas opterećena masovnim turizmom, poput Firence, Sijene, Pize,… već onu skrivenu, autentičnu i najljepšu. Baš onu koja je iznjedrila renesansu, koja je oplemenila našu civilizaciju i dala najznačajnije umjetnike. Pored umjetnosti i najljepših pejzaža, ova regija je poznata i po najboljim italijanskim vinima, sirevima, šunkama,…

TOSKANA – Oni koji je najbolje poznaju, kažu da je to, jednostavna priča koju je teško ispričati. Ukoliko ste romantik, želite svojim očima da podarite mnogo ljepote, onda je ovo putovanje za Vas. Predivni vidici na brežuljke sa vinogradima, oivičeni čempresima, nestvarna Pienca stvorena kao „idealni grad“, mistična Voltera sa ambijentima ispunjenim posebnom magijom, prelijepa Kortona koja sa svog vrha gleda na doline zatalasane Toskane, divni Arezzo sa svojim pričama o Gvidu, njegovoj prinćipesi i malenom Đozu… Na kraju uživaćete u fantastičnoj hrani  i ukusu oporog „Montepulciano Nobile“, vina koje se postavlja u red najkvalitetnijih crvenih vina na svijetu! Poseban kvalitet ovom putovanju daće najbolji vodič za ovu regiju Dragan Subotić!

1.dan 21.05.2022.g. PODGORICA-BOLONJA Sastanak putnika na parkingu kod hrama Hristovog vaskrsenja. Transfer do aerodroma u Tirani. Prijava za let kompanije „WizzAir“. Let za Bolonju u 11:30h. Po slijetanju u 13:15h. Nakon pasoške kontrole polazimo ka jugu Toskane. Putovanje preko Firence. Dolazak u poznatu Toskansku banju Kjanćano oko 18 časova. Smeštaj u izabrani hotel. U dogovoreno vreme polazak u šetnju banjom do starog grada. Slobodno vreme. Noćenje.

2.dan 22.05. KJANĆANO TERME- MONTEPULČANO- MONTALČINO- PIENCA Doručak. Polazak u 9 časova na fakultativni celodnevni izlet ka najlepšim delovima Toskane. Prvo ćemo posjetiti Montepulčano, srednjovekovni biser poznat kao mjesto na kojem se vjekovima proizvodi plemićko vino „Nobile“. Prošetaćemo se gradom i čuti njegove priče. Potom sledi posjeta jednom vinskom podrumu gde ćemo i degustirati svetski slavno vino „Nobile di Montepulciano“. Sledi odlazak ka još jednom svetski slavnom vinskom gradu, Montalčinu. Na putu ka ovom mestu ćemo uživati u neverovatnim pejzažima doline reke Orčija koja je stavljena pod zaštitu UNESCO. U Montalčinu ćemo pričati o najekskluzivnijem italijanskom vinu „Brunello di Montalcino“. Sa vrhova ovog grada uživaćemo u beskrajnim krajolicima Toskane. Na putu ka Pienci proćićemo I pored prostora koji je iskorišćen za snimanje kadrova iz čuvenog filma Ridlija Skota, Gladijator kada glavni glumac Rasel Krou, više puta tokom filma ima sjećanje na svoj dom. Na kraju, posetićemo „idealni renesansni grad“ Pijencu. Grad koji je nastao iz snova jednog čoveka. Mesto nudi fantastične vidikovce na dolinu Orčija. Takođe, Pijenca predstavlja i sedište proizvodnje čuvenog italijanskog sira Pekorino. Povratak u Kjanćano. Noćenje.

3.dan 23.05. VOLTERA-MONTERIĐIONI- KJANĆANO TERME Doručak. Polazak u 9 časava na fakultativni cjelodnevni izlet u unutrašnjost Toskane. Putovanje preko Sijene do utrvđenog srednjovjekovnog grada Monteriđoni. Čudesni ambijent grada će nas vratiti u daleku prošlost, mali utvrđeni grad Monteriđoni koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a i koji poseduje perfektno sačuvane odbrambene zidine iz 13. vijeka. Odmor u starom gradu uz interesantne priče  Nastavak putovanja ka dolini reke Elze preko divnih toskanskih krajolika. Dolazak u Volteru, mistični grad, vekovno središte proizvodnje alabastera. U ovom gradu nas pored vidikovaca očekuju i sjajni srednjovekovni ambijenti sa raskošnim palatama, katedrala Vaznesenja Presvete Bogorodice iz 12. vijeka, palata Publiko – sjedište uprave, palata Priori,…. Slobodno vrijeme. Povratak u Kjanćano u večernjim satima. Noćenje.

4.dan 24.05. KJANĆANO TERME- KORTONA-ARECO Doručak. Putovanje ka magičnoj Kortoni, jednom od najlepših gradova Toskane. Ovaj dan ćemo posvetiti i priči o filmu „La vita e bella“ koji je upravo sniman u Kortoni i Arecu. Po dolasku u Kortonu, kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: trg Republike – srce grada, palata Komune – sedište uprave grada, palata Kasali, trg Sinjoreli, Teatar Sinjoreli, Duomo,… Slobodno vreme do 14h za individualne aktivnosti. Kraće putovanje do Areca, jednog od najlepših toskanskih gradova. Obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: trg Grande koji predstavlja najlepši deo Areca i koji je poslužio kao scenografija za čuveni film „La Vita e Bella“, Lođa Bratstva, Duomo – sjajna katedrala posvećena Sv. Donatu, crkva Sv. Franje sa čuvenom freskom Pjera dela Frančeske („Legenda o časnom krstu“; individualna poseta), Petrarkina kuća – mesto gde je rođen jedan od najvećih italijanskih pesnika Frančesko Petrarka (priča o pesniku i njegovoj Lauri uz neizbežne stihove),… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak ka Kjanćanua u 19.30h. i dolazak u večernjim satima. Noćenje.

5.dan 25.05.2022. BARBERINO-BOLONJA -PODGORICA Doručak. Polazak iz hotela u 10 časova. Odlazak do „outlet“ šoping centra „Barberino“. Slobodno vreme za šoping. Nastavak putovanja do Bolonje. Po dolasku, sledi organizovani obilazak grada koji predstavlja prestonicu italijanske pokrajine Emilija-Romanja. Razgledanje tornjeva „blizanaca“, bazilike San Petronio, palate kralja Enca… Slobodno vreme za individualne aktivnosti i uživanje u delikatesima po kojima je ovaj grad poznat,.. Oko 19.30h sledi transfer do aerodroma u Bolonji i prijava za let kompanije „WizzAir“. Let za Tiranu u 22.05h. Po sletanju u Tiranu (23.40h), sledi transfer do Podgorice. Kraj putovanja.

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI: 

Hotel Grand Milano 4*- 395€           

 

Uz ovaj program vaze Opsti uslovi putovanja Agencije GALLILEO

 

U cijenu aranžmana je uračunato:

 • prevoz avionom na relaciji Tirana – Bolonja – Tirana, sa aero taksama
 • transferi autobusom aerodrom Bolonja – hotel – aerodrom Bolonja
 • transfer autobusom Podgorica – Tirana – Podgorica,
 • razgledanje Bolonje, usluge vodiča (najboljeg vodiča za ovu regiju Dragana Subotića)
 • troškovi organizovanja putovanja, troskovi međunarodnog osiguranja.
 • Hotelski smještaj, Hotel Grand Milano 4* (4 noćenja sa doručkom-švedski sto)
 •  kofer do 10 kg, ručni prtljag, isključivo male dnevne torbe.

 

U cijenu aranžmana nije uračunato:

 • fakultativni izleti.
 • lokalne boravišne takse u Italiji

Brojni naši putnici, koji su u našem aranžmanu, doživjeli ovu drugačiju Toskanu, svrstali su je među najdražim putovanjima.

 

KORISNE INFORMACIJE

 • Lokalno vrijeme je isto kao u Crnoj Gori.
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 90€ odnosno 140€
 • Agencija zadržava pravo izmejene redosleda izleta
 • Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je 20 učesnika.
 • Novac- €. Najrasprostranjenije kreditne kartice su Visa i MasterCard.
 • Struja je 220 volti. Utičnice su iste kao u CG.
 • Telefon. Mreže 069, 068 I 067 imaju roming. Pozivni broj za ITALIJU je +39

 

 

Rezervacija mjesta

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš Email (obavezno)

  Broj telefona

  Detalji o vašem putovanju (broj polaznika, specijalni zahtjevi)

  Predlažemo