MINHEN

Minhen je bavarski grad na jugu Nemačke, koji je ujedno i središte umjetnosti, nauke, kulture i inovacija. U samom centru grada nalazi se  jedan od najljepših trgova – Marienplac sa pogledom na  Staru i Novu gradsku vijećnicu. Engleska bašta, pijaca Viktualienmarkt i mnogobrojni muzeji poput Njemačkog muzeja, najvećeg muzeja tehnike i prirodnih nauka na svijetu, samo su neke od atrakcija. Pored svakodnevnih konekcija do Mihena, u ovaj grad možete doći i letom do nemačkog grada Memingena, koji se nalazi na samo sat i po vremena vožnje.

Više informacija o Minhenu možete naći na  https://www.germany.travel/en/cities-culture/munich.html

 

Biergarten und Chinesicher Turm, Englischer Garten, München, Bayern, Deutschland

Preporučujemo u okolini Minhena:

Dvorac Nojšvanštajn

 

Nacionalni park Berhtesgaden

 

 

FRANKFURT

Frankfurt je grad bogat istorijom, kulturnim znamenitostima, muzejima, ali je isto tako popularan i po svojoj bankarskoj četvrti i visokim neboderima, kao i šopingu. Poznat je i po nedavno potpuno rekonstruisanom starom dijelu grada – Altstadt i kući Volfganga von Getea. Ovaj grad obiluje i muzejima sa obje strane rijeke Majne. Lokalna kuhinja je takođe nešto što čini ovaj grad specifičnim i posebnim, a izdvajamo čuvene frankfurtske kobasice i zeleni sos!

Više o Frankfurtu
https://www.germany.travel/en/cities-culture/frankfurt.html

 

 

Preporučujemo u okolini Frankfurta:
Romantična Rajna

 

 

Visbaden

 

 

BERLIN

Brandenburška kapija je najpoznatija građevina Berlina koja je decenijama bila simbol podjele, a danas je središte njemačke metropole koja ritmično pulsira nezaustavljivom dinamikom, originalnim idejama i neutoljivom kreativnošću. Šareni djelovi ovog grada, kao galerija pod otvorenim nebom „East Side Gallery“ postali su nešto poput ilustrovanog leksikona ulične umjetnosti.

Više o Berlinu https://www.germany.travel/en/cities-culture/berlin.html

 

Preporučujemo i sledeće u okolini Berlina:

Park prirode Barnim

 

Potsdam

 

DISELDORF

Diseldorf predstavlja svojevrsnu lifestyle metropolu na Rajni. Ovaj grad je sinonim za modu, šoping, kulturu, tradiciju i kvalitet života. U rajnskoj vedrini duha i kosmopolitskom šarmu razvilo se obilje znamenitosti i atrakcija koje treba vidjeti i doživjeti. Predlažemo i šetnju promenadom pored obale Rajne, koja vodi do luke MedienHafen sa građevinama međunarodnih zvijezda arhitekture kao što su Frank O. Geri i Dejvid Čiperfild.

Više o Diseldorfu
https://www.germany.travel/hr/towns-cities-culture/towns-cities/duesseldorf.html

 

Preporučujemo u okolini Diseldorfa:
Keln

Ahen (katedrala UNESCO svetska kulturna baština)

 

 

ŠTUTGART

Ovaj grad je omiljena destinacija za ljubitelje automobila. Mercedes-Benc Muzej, kao i Porše muzej na najuzbudljiviji način predstavljaju dugu tradiciju i istoriju automobilske industrije po kojoj je Njemačka poznata u cijelom svetu. Ali ovaj grad ne čine samo automobili, on je smješten u jednom od najvećih vinogradarskih regiona Nemačke, u srcu grada je Dvorski trg, a za ljubitelje prirode Vilhelma, jedan od najljepših botaničko-zooloških vrtova sa 8.000 životinja.

Više o Štutgartu:
https://www.germany.travel/en/cities-culture/stuttgart.html

Preporučujemo i u okolini Štutgarta:

Europapark

 

 

Hajdelberg

 

 

HANOVER

Hanover je sajamski centar, sa najvećom izložbenom površinom na svijetu, u kome se održavaju neki od najznačajnijih sajmova današnjice. Posjetioci Hanovera mogu uživati i u obilasku dvorca na rijeci Lajni, koji je bio nekadašnja kraljevska rezidencija. Definitivno nezaboravni doživljaj predstavlja šetnja raskošnim vrtovima poput Herenhojzer vrta, koji je jedan od malobrojnih očuvanih baroknih vrtova u Evropi, kao i vrtovima Berggarten, Georgengarten i Velfengarten.

Više o Hanoveru:
https://www.germany.travel/en/cities-culture/hannover.html

Preporučujemo u okolini Hanovera:
Nacionalni park Harc

 

Cele

 

DORTMUND

Industrija čelika je nekada obilježavala razvitak Dortmunda i okoline, ali je grad danas okrenut privredi, slobodnom vremenu i kulturi. Prošlost je predstavljena u novom obliku i to kao „3D doživljaj čelika”, program koji se održava u muzeju Heš. Dortmund danas ima da ponudi više od piva i istorije industrije, a to su opera, pozorišta, muzeji Ostval i Adlerturm, Muzej njemačkog fudbala kao i Domicil, najvažnija adresa rurske oblasti za džez, svjetsku muziku i avangardu. Sa gradovima poput Bohuma, Dizburga, Esena, Oberhauzena u blizini Dortmunda, Rurska oblast čini jedinstven urbani prostor pun iznenađenja.

Više o Dortmundu:
https://www.germany.travel/en/cities-culture/dortmund.html

Preporučujemo u okolini Dortmunda:
Rurska oblast

 

 

Grad Minster

 

Rezervacija mjesta

    Vaše ime (obavezno)

    Vaš Email (obavezno)

    Broj telefona

    Detalji o vašem putovanju (broj polaznika, specijalni zahtjevi)

    Predlažemo