20 GODINA PUTOVANJA I DRUŽENJA SA VAMA
8. MART
R I M
4 DANA – AVIONOM, POLAZAK: 04.03.2023.
CIJENA ARANŽMANA: 385€
HOTEL B&B TUSCOLANA 3*

 

     Legenda kaže da ako se uzme malo pijeska oko Koloseuma i stavi pod jastuk,  živi se vječno,  „ jer ako nestane Koloseum, nestaće i Rim, a ako on nestane – nestaće i svijet.“ (Lord Bajron)

1.dan 04.03. PODGORICA – RIM Sastanak putnika na aerodromu “Podgorica” ispred šaltera OKI-aira” u 18:40h. Polijetanje aviona u 20:40h. Dolazak u Rim u 22:10h. Nakon formalnosti na aerodromu,  Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2.dan 05.03. RIM Doručak. Organizovana pješačka tura po centru Rima koju započinjemo od Koloseuma. Koloseum – jedno od 7 novih svjetskih čuda (uvršten u spisak 2007 godine, jedino novo „čudo“ u Evropi), nastao 72-82 godine, najčuveniji je Rimski amfiteatar, a imao je kapacitet 50 000 gledalaca. Čuven je po fantastičnj arhitekturi ali po gladijatorskim borbama. Šetnju nastavljamo Rimskim forumumo koji je bio je središte političkog, pravnog, gospodarskog, kulturnog i religioznog života drevnog Rima. Stižemo do fantastičnog trga Kampidoljo u čijem projektovanju je učestvovao i Mikelandjelo. Slijedi pjaca Venecija i monumentalni spomenik Umbertu I ujedinitelju. Šetamo se via Corso i stižemo do Fontane di Trevi, zatim slijedi odlazak do Španskih stepenica, odlazimo do Panteona i šetnju završavamo na Navoni, možda najljepšem trgu Italije. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan 06.03. RIM Doručak. Poludnevna fakultativna posjeta crkvi Svetog Petra, vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. Vatikanski muzeji datiraju još iz vremena pape Julija II u 16.vijeku, čije se kolekcije još uvjek obogaćuju. Prilikom posjete muzejima, obilazi se najznačajniji dio zbirki: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz 16. vijeka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo… Posebno se ističe Sikstinska kapela sa djelima Peruđina, Botičelija i drugih svjetski poznatih slikara, a u vremenu od 1508-1511.godine Mikelanđelo Buonaroti oslikava tavanicu temama iz Starog zavjeta, da bi oko 30 godina kasnije, kao temu za prostor iznad oltara, izabrao Strašni sud. Zatim se obilazi unutrašnjost najveće crkve na svijetu, crkve Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pieta“, jedino potpisano djelo svestranog renesansnog umjetnika Mikelanđela. Obilazak se završava na velelepnom trgu ispred same crkve, koji je uredio Bernini, najznačajniji umjetnik italijanskog baroka, koji je kružnim kolonadama želio da prikaže da su vjernici na trgu u zagrljaju vjere.  Povratak iz Vatikana je individualan. Slobodan ostatak dana za individualna razgledanja, šoping i uživanje. Noćenje.

4.dan 07.03. RIM Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili poludnevni fakultativni izlet za Tivoli i posjeta kompleksu “Villa D’ Este” koja sa svojim palatom i baštom pripada neponovljivoj renesansnoj baštini. U njoj je živio kardinal Hipolit II D’ Este, potomak slavne porodice Estense, koji su valdali Ferarom i Modenom. Njegov životni cilj bio je da postane rimski papa, ali mu to nikada nije pošlo za rukom. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najljepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove, kao što su cvrkut ptica ili orgulja. Slobodno vrijeme. Slijedi transfer do aerodroma. Polijetanje aviona za Podgoricu u 18:35h, sa dolaskom u 20:05h.

                                        

U cijenu putovanja je uračunato:

 1. Prevoz avionom na relaciji Podgorica – Rim – Podgorica,
 2. transfer aerodrom – hotel – aerodrom,
 3. smještaj u Hotelu,  HOTEL B&B TUSCOLANA 3*, (3 noćenja sa doručkom),
 4. usluge turističkog vodiča, pješačka tura – obilazak Rima,
 5. međunarodno zdravstveno osiguranje,
 6. aerodromske takse,  
 7. kofer do 10kg.

U cijenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti, lokalne boravišne takse u Rimu

 

Rezervacija mjesta

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš Email (obavezno)

  Broj telefona

  Detalji o vašem putovanju (broj polaznika, specijalni zahtjevi)

  Predlažemo