21 GODINA PUTOVANJA I DRUŽENJA SA VAMA
8.MART
R I M 
4 DANA – AVIONOM, POLAZAK: 08.03.2024.
CIJENA ARANŽMANA: 465€
GH Hotel San Giusto 3*

     Legenda kaže da ako se uzme malo pijeska oko Koloseuma i stavi pod jastuk,  živi se vječno,  „ jer ako nestane Koloseum, nestaće i Rim, a ako on nestane – nestaće i svijet.“ (Lord Bajron)

1.dan – 08.03.2024. PODGORICA – RIM Sastanak putnika na aerodromu “Podgorica” ispred šaltera OKI-aira” u 08.20h. Polijetanje aviona u 10:20h. Dolazak u Rim u 11:40h. Nakon formalnosti na aerodromu,  Transfer do hotela. Smještaj u hotel. U 15h krećemo u pješačku turu, koju započinjemo od  Koloseuma – jedno od 7 novih svjetskih čuda (uvršten u spisak 2007 godine, jedino novo „čudo“ u Evropi), nastao 72-82 godine, najčuveniji je Rimski amfiteatar, a imao je kapacitet 50 000 gledalaca. Čuven je po fantastičnj arhitekturi ali po gladijatorskim borbama. Šetnju nastavljamo  obilaskom 5 Carskih foruma i Rimskim forumom koji je bio je središte političkog, pravnog, gospodarskog, kulturnog i religioznog života drevnog Rima. Stižemo do fantastičnog trga Campidoglio u čijem projektovanju je učestvovao i Mikelanđelo. Slijedi Piazza Venecija i monumentalni spomenik Vittorio Emanuele II prvom kralju ujedinjene Italije. Šetamo se via Corso i stižemo do Fontane di Trevi, zatim slijedi odlazak trga Piazza Espagna gdje i zavrsavamo obilazak. Slobodno vrijeme. Noćenje Slobodno vrijeme. Noćenje.

2.dan – 09.03.2024. RIM Doručak. Slobodan dan ili poludnevna fakultativna posjeta crkvi Svetog Petra, vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. Vatikanski muzeji datiraju još iz vremena pape Julija II u 16.vijeku, čije se kolekcije još uvjek obogaćuju. Prilikom posjete muzejima, obilazi se najznačajniji dio zbirki: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz 16. vijeka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo… Posebno se ističe Sikstinska kapela sa djelima Peruđina, Botičelija i drugih svjetski poznatih slikara, a u vremenu od 1508-1511.godine Mikelanđelo Buonaroti oslikava tavanicu temama iz Starog zavjeta, da bi oko 30 godina kasnije, kao temu za prostor iznad oltara, izabrao Strašni sud. Zatim se obilazi unutrašnjost najveće crkve na svijetu, crkve Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pieta“, jedino potpisano djelo svestranog renesansnog umjetnika Mikelanđela. Obilazak se završava na velelepnom trgu ispred same crkve, koji je uredio Bernini, najznačajniji umjetnik italijanskog baroka, koji je kružnim kolonadama želio da prikaže da su vjernici na trgu u zagrljaju vjere.  Nakon obilaska  Vatikana slijedi lagana pješacka tura u centar Rima te obilazak Castel Sant Angelo, Piazza Navona i setnju zavrsavamo obilaskom Panteona. Slobodan ostatak dana za individualna razgledanja, šoping i uživanje. Noćenje.

3.dan – 10.03.2024. RIM Doručak. Sobodan dan za individualne aktivnosti ili poludnevni fakultativni izlet za Tivoli i posjeta Hadrijanove palate i kompleksa “Villa D’ Este” koja sa svojim palatom i baštom pripada neponovljivoj renesansnoj baštini. Prvo ćemo posjetiti Hadrijanovu vilu koja je pod UNESCO-voj zaštiti, kao spomenik kulture. Vidjećete raskoš kompleksa na 80 hektara, i stvorićete predstavu o bogatsvu i moći jednog od 5 dobrih careva Rimske imperije. Posjetu nastavljamo obilaskom “ Ville D Este”  U njoj je živio kardinal Hipolit II D’ Este, potomak slavne porodice Estense, koji su valdali Ferarom i Modenom. Njegov životni cilj bio je da postane rimski papa, ali mu to nikada nije pošlo za rukom. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog 50 monumentalnih fontana, od kojih su najljepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove, kao što su cvrkut ptica ili orgulja. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za uživanje u šetnji, šopingu, obilascima. Noćenje

4.dan – 07.03.2023. RIM Doručak.. Slobodno vrijeme za uživanje u šetnji, šopingu, obilascima, do 13.00h, slijedi transfer do aerodroma. Polijetanje aviona za Podgoricu u 15:55h, sa dolaskom u 17:15h.

Uz ovaj program vaze Opsti uslovi putovanja Agencije GALLILEO

 

U cijenu aranžmana je uračunato:

 • Prevoz avionom na relaciji Podgorica – Rim – Podgorica,
 • transfer aerodrom – hotel – aerodrom,
 • smještaj u GH Hotel San Giusto 3* , Adresa hotela je: Piazza Bologna 58, Roma
 • usluge turističkog vodiča,
 • međunarodno zdravstveno osiguranje, aerodromske takse,
 • čekirani kofer do 23kg + 10 ručni prtljag.

 

U cijenu aranžmana nije uračunato:

 • fakultativni izleti (Vatikan 50€, Tivoli 60€ )
 • lokalne boravišne takse u Rimu (ukupno 18€ po osobi za 3 noći – plaćaju se na recepciji)

Rezervacija mjesta

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš Email (obavezno)

  Broj telefona

  Detalji o vašem putovanju (broj polaznika, specijalni zahtjevi)

  Predlažemo