20 GODINA PUTOVANJA I DRUŽENJA SA VAMA
JESEN 2022
S I C I L I J A
KATANIJA – TAORMINA – SIRAKUZA – SAVOKA – PALERMO – ETNA
5 DANA – AVIONOM, POLAZAK: 04.10.2022.
CIJENA ARANŽMANA: 440€

 

KATANIA-TAORMINA-PALERMO-SIRAKUZA-NOTO-ETNA smatraju se najljepšim mjestima na Siciliji. Ostrvo Sicilija je prvi prostor sa multikulturalnim stanovništvom, najveći kosmopolitski region kojim su vladali Azijati, Afrikanci, Evropljani. Jedinstveno mjesto puno umjetnosti, arheologije, istorije, prelijepih gradova, plaža i pejzaža. Trideset vjekova istorije izraženo kroz klasiku, romantiku, gotiku i barok…  Poseban kvalitet ovog aranžmana je vođenje od strane najboljeg vodiča na Siciliji, Vande Jastsenjski

1.dan 04.10.2022.g. PODGORICA-TIRANA – KATANIA Sastanak putnika na parkingu kod hrama Hristovog vaskrsenja u 06:30h. Polazak ka Tirani. Polijetanje aviona za Kataniu u 13.00h. Dolazak na Siciliju u 14.40h. Nakon pasoške kontrole odlazimo do hotela. Smještaj u hotel BW Hotel Mediterraneo Catania 3+..  Nakon kraćeg odmora slijedi organizovano razgledanje Katanije sa vodičem, pješačka tura. Grad je jedinstvena mješavina uticaja brojnih kultura kroz istoriju što najbolje pokazuju prostrani Piazza del Duomo (Katedralni trg) sa impresivnom fasadom Basilica di Santa Agata, teatar Belini, brojne barokne palate… smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i šetnju: Castello Ursino, uživajte u atmosferi Piazza Stesicorus ili u šopingu u Via Etnea. Noćenje.

2.dan 05.10. KATANIA – TAORMINA – SAVOKA Doručak. Slobodan dan ili polazak na fakultativni izlet Taormina & Savoka. Izlet započinjemo obilaskom jednog od najljepših sela Italije – Savoka. Selo je popularnost steklo I zbog legendarnog filma “Kum” nenadmašnog režisera Frencisa Forda Kopole. Na ulazu u katedralu Sv. Lucije se snimala poznata scena venčanja, a nakon obilaska sela imaćete kratak odmor uz espresso ili granitu u baru “Viteli” u kojem je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Izlet nastavljamo odlaskom u Taorminu – najveća turistička atrakcija Sicilije, smještena u podnožju planine Tauro. Razgledanje Taormine i šetnja njenim istorijskim centrom, koji će Vas oduševiti. Na kraju bićete u prilici da vidite i čuveni grčki anfiteatar, ali i botaničku baštu i egzotične ulice ovog jedinstvenog grada,…. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za uživanje po Kataniji. Noćenje.

3.dan 06.10.  KATANIA – PALERMO Doručak. Slobodan dan ili  polazak u 08.00h na fakultativni cjelodnevni izlet za Palermo. Ne propustite šansu da posjetite sicilijansku prestonicu Palermo. Osjetite kulturno istorijsko bogatstvo Palerma, grada starog preko 2700. godina. Oduševiće Vas raskošna Katedrala iz XII veka,  Palazzo dei Normani, a potom i živa atmosfera starog Quattro Canti. Nakon dobrog zalogaja uz poznata sicilijanska vina u nekom od autentičnih restorana, istražite Teatro Massimo, Chiesa di San Domenico i za kraj uživajte u Garibaldijevom vrtu. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

4.dan 07.10. KATANIA – SIRAKUZA NOTO Doručak. Slobodan dan ili polazak na fakultativni izlezlet Sirakuza i Noto. Ovaj jedinstveni izlet započinjemo istraživanjem grada veoma bogate istorije, kulture i tradicije koja datira još iz doba kada je njenim ulicama prolazio čuveni Arhimed. U Sirakuzi Vas očekuju, lavirint uličica oko elegantnog Piazza Archimede (Arhimedovog trga), Tempio di Apollo (Apolonov hram) kao i trg Katedrala, možda i najlješi trg u Italiji, sa fasadom iz XVIII veka. Ljepota ovog trga iskorištena je za najljepšu scenu iz filma Malena sa Monikom Beluči. Slobodno vrijeme upotpunite šetnjom po ostrvu Ortigia. Izlet nastavljamo posjetom šarmantnom gradiću Noto, još jedno mjesto na Siciliji koje je uvršteno u 100 najljepših mjesta na svijetu, akoji je opod zaštitom Unseka. Obilazak Nota. Povratak u Kataniju. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.dan 08.10.2022. KATANIA-ETNA – PODGORICA Doručak. Slobodno vrijeme do polazaska na aerodrome ili u 10.30h fakultativni odlazak na a Etnu – najviši evropski vulkan. Poludnevni izlet, odlazak do panoramske tačke na 2000 metara odakle se pruža nezaboravan pogled na Crateri Silvestri (krater Sivestri). Reljef poput mjesečeve površine, ohlađena lava i vulkanski pepeo sastavni su dio jedinstvene atmosfere na Etni, slobodno vrijeme za šoping. Povrtak u Kataniu.Slobodno vrijeme u Kataniji do polaska na aerodrom. Polijetanje za Tiranu u 21:55h. Po slijetanju u Tiranu u 23.15h, nastavak putovanja za Podgoricu i dolazak na parking ispred Hrama.

 

Uz ovaj program vaze Opsti uslovi putovanja Agencije GALLILEO

                                                            

Hotel Best Western Mediterraneo 3*+ se nalazi u samom centru Katanije. Do glavne ulice, Via Etnea, stiže se za samo nekoliko minuta laganom šetnjom. Agencija Gallileo je ovaj hotel koristila i prethodnih godina. Putnici su hotelom bili prezadovoljni. Sobe su perfektno čiste, uredne, konfone Ocjena hotela od strane putnika na booking.com-u je 8.5 što ga svrstava među najbolje ocijenjene hotele u gradu. Posebno izdvajamo dobar doručak u hotelu što i nije uobičajena praksa u Italiji.

 

U cijenu aranžmana je uračunato:

 • prevoz avionom na relaciji Tirana – Katania – Tirana sa aero taksama
 • transferi autobusom aerodrom – hotel – aerodrom
 • transfer autobusom Podgorica – Tirana – Podgorica,
 • razgledanje Katanije, usluge vodiča (najboljeg vodiča na Siciliji Vanda Jastasenjski)
 • troškovi organizovanja putovanja, troskovi međunarodnog osiguranja.
 • hotel Best Western Mediterraneo i 3*+ (4 noćenja sa doručkom-švedski sto)
 • kofer do 10 kg

 

U cijenu aranžmana nije uračunato:

 • fakultativni izleti.
 • lokalne boravišne takse u Italiji, ukupno 10€

 

KORISNE INFORMACIJE

 • Lokalno vrijeme je isto kao u Crnoj Gori.
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 140€
 • Agencija zadržava pravo izmejene redosleda izleta
 • Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je 20 učesnika.
 • Novac- €. Najrasprostranjenije kreditne kartice su Visa i MasterCard.
 • Struja je 220 volti. Utičnice su iste kao u CG.
 • Telefon. Mreže 069, 068 I 067 imaju roming. Pozivni broj za ITALIJU je +39

 

Rezervacija mjesta

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš Email (obavezno)

  Broj telefona

  Detalji o vašem putovanju (broj polaznika, specijalni zahtjevi)

  Predlažemo