PRODUŽENI VIKEND
SARAJEVO & MOSTAR
3 DANA – 2 NOĆI, POLAZAK: 11.07.2020.
CIJENA ARANŽMANA: 90€
HOTEL ETN 3* (STROGI CENTAR GRADA)

1.dan 11.07. PODGORICA – SARAJEVO Sastanak putnika na parkingu ispred Hrama u 07:00h. Polazak za Sarajevo, vožnja sa kraćim pauzama za odmor luksuznim autobusom…Dolazak u Sarajevo oko 14:00h, smještaj u hotelu Etn 3* (hotel na fantastičnoj lokaciji, u centru grada na Baščaršiji). Poslije kraćeg odmora slijedi pješačka tura u pratnji lokalnog vodiča: Glavna ulica (Marsala Tita), Baščarsija, Inat kuća, Obilazak Saborne crkve, Gazi Nusret begove džamije, katedrale… Slobodno vrijeme i šetnja po Baščaršiji (ulicama prepunih zlatara, poslastičarnica, ćevapdžinica, butika, suvenirnica) gdje ćete na pravi način osjetiti duh ovoga grada. U večernjim časovima po želji putnika, moguće je organizovati i odlazak u neki od poznatih nacionalnih restorana u gradu, gdje ćete uživati uz zvuke tamburaša i čuvenih sarajevskih sevdalinki. Noćenje.

2.dan 12.07. SARAJEVO Doručak. Slobodno vrijeme za idividualni obilazak grada ili obilazak prelijepog izletišta Vrela Bosne. Povratak u grad, slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Predlažemo posjetu prelijepom tornju ‘Avaz’, koji sa svojom visinom od 175 metara, predstavlja najveći poslovni objekat u regionu (vidikovac tornja sa restoranom  nalazi se na 150m, odakle se pruža jedinstven pogled na Sarajevo). Za šoping predlažemo tržni centar BBI koji se nalazi u centru grada. Noćenje.

3.dan 13.07. MOSTAR Doručak. Napuštanje hotela i polazak ka Mostaru. Dolazak u Mostar – grad bogate istorije, koji leži na obalama rijeke Neretve i krasi ga veliki broj kulturno istorijskih spomenika. Stari most u Mostaru zajedno sa starim gradom od 2005. godine su pod zaštitom UNESCO-a.  Slijedi obilazak starog grada u pratnji lokalnog vodiča, Eminina bašta, Koski Mehmed-pašina džamija, etno muzej Biščevića kuća iz16. vijeka, Karađozbegova džamija, Stari most (sagrađen u 16.vijeku, a obnovljen 2004.godine)…Slobodno vrijeme za individualni obilazak grada, šetnju uskim uličicama prepununih suvenirnicama, poslastičarnicama i ručak u nekom od brojnih restorana. Sastanak grupe u dogovoreno vrijeme (oko 18:00h), nastavak putovanja za Crnu Goru. Dolazak u Podgoricu u kasnijim večernjim satima.

 

Uz ovaj program vaze Opšti uslovi putovanja Agencije GALLILEO

 

Cijena aranžmana obuhvata :

  • prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama
  • obilasci prema programu – organizacioni troškovi- usluge vodiča
  • 2 noćenja sa doručkom u Hotelu ETN 3* (CENTAR GRADA)

Cijena aranžmana NE obuhvata :

  • individualne troskove, ulaznice za muzeje,

Dokumentacija potrebna za putovanje:  licna karta ili pasoš,

MOSTAR, BOSNIA AND HERZEGOVINA – SEPTEMBER 1, 2009: Old town east side market shops.

 

Rezervacija mjesta

Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Broj telefona

Detalji o vašem putovanju (broj polaznika, specijalni zahtjevi)

Predlažemo