21 GODINA PUTOVANJA I DRUŽENJA SA VAMA
8. MART
S I C I L I J A
KATANIJA – TAORMINA – SIRAKUZA – ETNA – NOTO
4 DANA – AVIONOM, POLAZAK: 07.03.2024.
CIJENA ARANŽMANA:
Hotel Best Western Mediterraneo 3+* – 385€
Hotel Umberto House 3* – 355€

 

KATANIA-TAORMINA-PALERMO-SIRAKUZA-NOTO-ETNA smatraju se najljepšim mjestima na Siciliji. Ostrvo Sicilija je prvi prostor sa multikulturalnim stanovništvom, najveći kosmopolitski region kojim su vladali Azijati, Afrikanci, Evropljani. Jedinstveno mjesto puno umjetnosti, arheologije, istorije, prelijepih gradova, plaža i pejzaža. Trideset vjekova istorije izraženo kroz klasiku, romantiku, gotiku i barok… 

1.dan  07.03.2024.g. PODGORICA-TIRANA – KATANIA Sastanak putnika na parkingu kod hrama Hristovog vaskrsenja u dogovoreno vrijeme. Polazak ka Tirani. Polijetanje aviona za Kataniu u 08:10h. Dolazak na Siciliju u 09:40h. Nakon pasoške kontrole odlazimo do grada. Slijedi organizovana šetnja  razgledanje Katanije, pješačka tura. Grad je jedinstvena mješavina uticaja brojnih kultura kroz istoriju što najbolje pokazuju prostrani Piazza del Duomo (Katedralni trg) sa impresivnom fasadom Basilica di Santa Agata, teatar Belini, brojne barokne palate, Piazza Stesicorus, Castello Ursino,…. Smještaj u hotel.  Slobodno poslijepodne za odmor i individualna rezgledanja, šoping i uživanje u prelijeopoj Kataniji. Noćenje.

2.dan 08.03. KATANIA – ETNA – TAORMINA  Doručak. Slobodan dan ili polazak na fakultativni izlet Taormina & Etna. Izlet započinjemo odlazkom na Etnu – najviši i najimpresivniji evropski vulkan, ali i najveća italijanska planina južno od Alpa. Penjemo se do panoramske tačke na 2000 metara (Etna ima visinu od 3357 metara) odakle se pruža nezaboravan pogled. Šetamo po nekada aktivnim kraterima Silvestri. Dok nam, pod nogama, krcka ohlađena lava u prilici smo da doživimo snagu i nepredvidivost prirode. Reljef poput mjesečeve površine, nestvarne boje i vulkanski pepeo sastavni su dio atmosfere na ovoj fantastičnoj planini. Jedinstveni doživljaj surovosti prirode i pobjede života. Izlet nastavljamo odlaskom u Taorminu – najveća turistička atrakcija Sicilije, koja je često razglednica Italije. Razgledanje Taormine i šetnja njenim istorijskim centrom, koji će Vas oduševiti. Na kraju bićete u prilici da vidite i čuveni grčki anfiteatar, ali i botaničku baštu i egzotične ulice ovog grada,….Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan 09.03. KATANIA SIRAKUZA – NOTO Doručak. Slobodan dan ili polazak na fakultativni izlezlet Sirakuza i Noto. Ovaj jedinstveni izlet započinjemo istraživanjem grada veoma bogate istorije, kulture i tradicije koja datira još iz doba kada je njenim ulicama prolazio čuveni Arhimed. U Sirakuzi Vas očekuju, lavirint uličica oko elegantnog Piazza Archimede (Arhimedovog trga), Tempio di Apollo (Apolonov hram) kao i trg Katedrala, možda i najlješi trg u Italiji, sa fasadom iz XVIII veka. Ljepota ovog trga iskorištena je za najljepšu scenu iz filma Malena sa Monikom Beluči. Slobodno vrijeme upotpunite šetnjom po ostrvu Ortigia. Izlet nastavljamo posjetom šarmantnom gradiću Noto, još jedno mjesto na Siciliji koje je uvršteno u 100 najljepših mjesta na svijetu, a koji je pod zaštitom Uneska. Obilazak Nota. Nakon obilaska povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje

4.dan 10.03.2024. KATANIA  Doručak. Polazak na aerodrom. Polijetanje za Tiranu u 06:10h. Po slijetanju u Tiranu u 07:35h, nastavak putovanja za Podgoricu i dolazak na parking ispred Hrama.

Uz ovaj program vaze Opsti uslovi putovanja Agencije GALLILEO

 

U cijenu aranžmana je uračunato:

 • prevoz avionom na relaciji Tirana – Katania – Tirana sa aero taksama
 • transferi autobusom aerodrom – hotel – aerodrom
 • transfer autobusom Podgorica – Tirana – Podgorica,
 • razgledanje Katanije, usluge vodiča (najboljeg vodiča na Siciliji Vanda Jastasenjski)
 • troškovi organizovanja putovanja, troskovi međunarodnog osiguranja.
 • Smještaj u hotelu BW Hotel Mediterraneo Catania 3* ili Hotelu Umberto House 3* (3 noćenja sa doručkom)
 • Cekirani kofer do 10 kg

 

U cijenu aranžmana nije uračunato:

 • fakultativni izleti.
 • lokalne boravišne takse u Italiji, ukupno 5€

 

Hotel Best Western Mediterraneo 3*+ se nalazi u samom centru Katanije. Do glavne ulice, Via Etnea, stiže se za samo nekoliko minuta laganom šetnjom. Agencija Gallileo je ovaj hotel koristila i prethodnih godina. Putnici su hotelom bili prezadovoljni. Sobe su perfektno čiste, uredne, konfone Ocjena hotela od strane putnika na booking.com-u je 8.5 što ga svrstava među najbolje ocijenjene hotele u gradu. Posebno izdvajamo dobar doručak u hotelu što i nije uobičajena praksa u Italiji.

Hotel Umberto House 3* adresa Via Umberto I, 36, 95129 Catania CT, Italy, se nalazi u najstrožijem centru Katanije, u ulici Umberta I i na početku glavne ulice Via Etnea, na kojoj se nalaze glavni gradski trgovi: piazza Stesicoro, piazza dei Quattro Canti, piazza Universita I na kraju piazza del Duomo. Hotel se nalazi na prvom I drugom spratu, lijepe, stare renovirane zgrade iz 19 vijeka. Ocjena hotela od strane putnika na booking.com-u je 8.4, a za lokaciju dobio je ocjenu 9.4 Sobe su čiste I uredne sa visokim plafonima. Jedini nedostatak ovog hotela je mala sala za doručak.

 

KORISNE INFORMACIJE

 • Lokalno vrijeme je isto kao u Crnoj Gori.
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 115€
 • Agencija zadržava pravo izmejene redosleda izleta
 • Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je 20 učesnika.
 • Novac- €. Najrasprostranjenije kreditne kartice su Visa i MasterCard.
 • Struja je 220 volti. Utičnice su iste kao u CG.
 • Telefon. Mreže 069, 068 I 067 imaju roming. Pozivni broj za ITALIJU je +39

Rezervacija mjesta

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš Email (obavezno)

  Broj telefona

  Detalji o vašem putovanju (broj polaznika, specijalni zahtjevi)

  Predlažemo