20 GODINA PUTOVANJA I DRUŽENJA SA VAMA
NOVA GODINA 2023
S I C I L I J A
KATANIJA – PALERMO – TAORMINA – SIRAKUZA – ETNA – NOTO
6 DANA – AVIONOM, POLAZAK: 29.12.2022.
CIJENA ARANŽMANA: 
HOTEL UBERTO HOUSE 3*  – 485€
HOTEL  NH CATANIA CENTRO 4* – 660€

KATANIA-TAORMINA-PALERMO-SIRAKUZA-NOTO-ETNA smatraju se najljepšim mjestima na Siciliji. Ostrvo Sicilija je prvi prostor sa multikulturalnim stanovništvom, najveći kosmopolitski region kojim su vladali Azijati, Afrikanci, Evropljani. Jedinstveno mjesto puno umjetnosti, arheologije, istorije, prelijepih gradova, plaža i pejzaža. Trideset vjekova istorije izraženo kroz klasiku, romantiku, gotiku i barok… 

1.dan 29.12.2022.g. PODGORICA-TIRANA – KATANIA Sastanak putnika na parkingu kod hrama Hristovog vaskrsenja u 16:00h. Polazak ka Tirani. Polijetanje aviona za Kataniu u 20.25h. Dolazak na Siciliju u 22:00h. Nakon pasoške kontrole odlazimo do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.  

2.dan 30.12.2022. KATANIA – TAORMINA – SAVOKA Doručak. Slobodan dan ili polazak na fakultativni izlet Taormina & Savoka. Izlet započinjemo obilaskom jednog od najljepših sela Italije – Savoka. Selo je popularnost steklo I zbog legendarnog filma “Kum” nenadmašnog režisera Frencisa Forda Kopole. Na ulazu u katedralu Sv. Lucije se snimala poznata scena venčanja, a nakon obilaska sela imaćete kratak odmor uz espresso ili granitu u baru “Viteli” u kojem je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Izlet nastavljamo odlaskom u Taorminu – najveća turistička atrakcija Sicilije, smještena u podnožju planine Tauro. Razgledanje Taormine i šetnja njenim istorijskim centrom, koji će Vas oduševiti. Na kraju bićete u prilici da vidite i čuveni grčki anfiteatar, ali i botaničku baštu i egzotične ulice ovog jedinstvenog grada,….Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za uživanje po Kataniji.

3.dan 31.12.2022. KATANIA – ETNA Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak na Etnu – najviši evropski vulkan. Poludnevni izlet, odlazak do panoramske tačke na 2000 metara odakle se pruža nezaboravan pogled na Crateri Silvestri (krater Sivestri). Reljef poput mjesečeve površine, ohlađena lava i vulkanski pepeo sastavni su dio jedinstvene atmosfere na ovoj fantastičnoj planini. Jedinstveni doživljaj surovosti prirode ali i pobjede života. Po povratku sa Etne slijedi organizovano razgledanje Katanije sa vodičem, pješačka tura. Grad je jedinstvena mješavina uticaja brojnih kultura kroz istoriju što najbolje pokazuju prostrani Piazza del Duomo (Katedralni trg) sa impresivnom fasadom Basilica di Santa Agata, teatar Belini, brojne barokne palate, Piazza Stesicorus, Castello Ursino,…. Slobodno vrijeme za odmor i šetnju. Uveče doček Nove godine. SREĆNA VAM 2023. Noćenje.

4.dan 01.01.2023. KATANIA Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak u poznati outlet Sicilija, sa brojnim poznatim italijanskim i svjetskim brendovima, slobodno vrijeme za šoping u trajanju 4 sata. Obično ovaj dan bude prvi dan novogodišnjih popusta pa šoping bude vrlo prihvatljiv. Povratak u Kataniu. Noćenje

5.dan 02.01.  KATANIA – PALERMO Doručak. Slobodan dan ili  polazak u 08.00h na fakultativni cjelodnevni izlet za Palermo. Ne propustite šansu da posjetite sicilijansku prestonicu Palermo. Osjetite kulturno istorijsko bogatstvo Palerma, grada starog preko 2700. godina. Oduševiće Vas raskošna Katedrala iz XII veka,  Palazzo dei Normani, a potom i živa atmosfera starog Quattro Canti. Nakon dobrog zalogaja uz poznata sicilijanska vina u nekom od autentičnih restorana, istražite Teatro Massimo, Chiesa di San Domenico i za kraj uživajte u Garibaldijevom vrtu. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

6.dan 03.01.2022. KATANIA – SIRAKUZA NOTO Doručak. Slobodan dan ili polazak na fakultativni izlezlet Sirakuza i Noto. Ovaj jedinstveni izlet započinjemo istraživanjem grada veoma bogate istorije, kulture i tradicije koja datira još iz doba kada je njenim ulicama prolazio čuveni Arhimed. U Sirakuzi Vas očekuju, lavirint uličica oko elegantnog Piazza Archimede (Arhimedovog trga), Tempio di Apollo (Apolonov hram) kao i trg Katedrala, možda i najlješi trg u Italiji, sa fasadom iz XVIII veka. Ljepota ovog trga iskorištena je za najljepšu scenu iz filma Malena sa Monikom Beluči. Slobodno vrijeme upotpunite šetnjom po ostrvu Ortigia. Izlet nastavljamo posjetom šarmantnom gradiću Noto, još jedno mjesto na Siciliji koje je uvršteno u 100 najljepših mjesta na svijetu, akoji je opod zaštitom Unseka. Obilazak Nota. Nakon obilaska polzak na aerodrom Polijetanje za Tiranu u 21:25h. Po slijetanju u Tiranu u 22.55h, nastavak putovanja za Podgoricu i dolazak na parking ispred Hrama.

 

Uz ovaj program vaze Opsti uslovi putovanja Agencije GALLILEO

                                                           

U cijenu aranžmana je uračunato:

 • prevoz avionom na relaciji Tirana – Katania – Tirana sa aero taksama
 • transferi autobusom aerodrom – hotel – aerodrom
 • transfer autobusom Podgorica – Tirana – Podgorica,
 • razgledanje Katanije, usluge vodiča (najboljeg vodiča na Siciliji Vanda Jastasenjski)
 • troškovi organizovanja putovanja,
 • troskovi međunarodnog osiguranja,
 • Smještaj u hotelu 3* (5 noćenja sa doručkom-švedski sto)
 • kofer do 10 kg

U cijenu aranžmana nije uračunato:

 • fakultativni izleti.
 • lokalne boravišne takse u Italiji, ukupno 10€

 

Hotel Umberto House 3* adresa Via Umberto I, 36, 95129 Catania CT, Italy, se nalazi u najstrožijem centru Katanije, u ulici Umberta I i na početku glavne ulice Via Etnea, na kojoj se nalaze glavni gradski trgovi: piazza Stesicoro, piazza dei Quattro Canti, piazza Universita I na kraju piazza del Duomo. Hotel se nalazi na prvom I drugom spratu, lijepe, stare renovirane zgrade iz 19 vijeka. Ocjena hotela od strane putnika na booking.com-u je 8.4, a za lokaciju dobio je ocjenu 9.4 Sobe su čiste I uredne sa visokim plafonima. Jedini nedostatak ovog hotela je mala sala za doručak.

 

KORISNE INFORMACIJE

 • Lokalno vrijeme je isto kao u Crnoj Gori.
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 140€
 • Agencija zadržava pravo izmejene redosleda izleta
 • Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je 20 učesnika.
 • Novac- €. Najrasprostranjenije kreditne kartice su Visa i MasterCard.
 • Struja je 220 volti. Utičnice su iste kao u CG.
 • Telefon. Mreže 069, 068 I 067 imaju roming. Pozivni broj za ITALIJU je +39

Rezervacija mjesta

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš Email (obavezno)

  Broj telefona

  Detalji o vašem putovanju (broj polaznika, specijalni zahtjevi)

  Predlažemo