21 GODINA PUTOVANJA I DRUŽENJA SA VAMA
JESEN 2023
SOLUN – METEORI
5 DANA – AUTOBUS, POLAZAK: 01.11.2023.
CIJENA ARANŽMANA: 165€

 

SOLUN – izuzetan i nesvakidašnji grad na raskrsnici istoka i zapada,“veliki vizantijski muzej“, „most zaliva Termaikos“, „raj za hupoholičare“… vjerovatno jedini grad na svijetu koji je poznatiji po svom nadimku nego po pravom imenu-Thessaloniki. Zagonetan, uzbudljiv, kosmopolitski, donosi svojim posjetiocima bogatstvo i specifičnost kulturno-istorijskog nasleđa, arhitekture, običaja, religije i umjetnosti… Meteori , kompleks pravoslavnih manastira na čudesnim stijenama-prizor kakav nigdje na svijetu nećete vidjeti, a sa vrha pogled koji podsjeća na maštovita platna slikara nadrealista…

01.11.2023. PODGORICA Sastanak putnika na bulevaru Ispred Hrama u 21:00h. Putovanje autobusom visoke turističke klase, preko graničnog prelaza Božaj, Skadra, Elbasana, Pogradeca…Noćna vožnja sa kraćim pauzama…

02.11.2023. SOLUN Dolazak na granični prelaz Kristalopigi u jutarnjim časovima. Nastavak putovanja do Soluna. Organizovan obilazak grada: Crkva Svetog Dimitrija-zaštitnika grada, impozantni Aristotelov trg sa kojeg avenija Nikis vodi do Bijele kule-simbola Soluna,  impresivni Galerijusov slavoluk, Rotonda…Smještaj u Hotelu Esperia 3*. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

03.11.2023. SOLUN Doručak. Posjeta srpskom vojničkom groblju na Zejtinliku. Nakon toga organizovan obilazak tvrđave u Gornjem gradu, sa koje se pruža veličanstven pogled na zaliv i cijeli grad. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Organizovan fakultativni odlazak na grčko veče u tavernu. Noćenje.

04.11.2023. SOLUN – METEORI Doručak. Napuštanje hotela. Putovanje do veličanstvenog kompleksa  manastira Meteora, sagrađenih na stijenama koje kao da lebde između zemlje i neba, a sam pogled odozdo vas ostavlja bez daha. Nakon obilaska manastira Veliki Meteor, posjetićemo radionicu za izradu ikona koja se nalazi u podnožju Meteora. Slobodno vrijeme u gradiću Kalambaka. Polazak za Crnu Goru u večernjim časovima. Putovanje preko graničnog prelaza Kristalopigi, Pogradeca,  Skadra… Noćna vožnja sa kraćim pauzama za odmor.

05.11.2023. PODGORICA Dolazak u Podgoricu u ranim jutarnjim časovima, kraj programa.

                             

                                        Uz ovaj program vaze Opsti uslovi putovanja Agencije GALLILEO

 

Cijena aranžmana obuhvata :

 1. prevoz autobisom visoke turističke klase na navedenim relacijama
 2. hotelski smještaj u Solunu, Hotel Esperia 3* (2 noćenja sa doručkom) – centar grada
 3. obilasci i izleti prema programu, usluge turističkog vodiča,  

Cijena aranžmana NE obuhvata :  grčko veče, ulaznicu za manastir Veliki Meteor 3€, međunarodno osiguranje 5€

 

Hotel Esperia 3*hotel sa odličnom lokacijom, smješten u samom centru Soluna. Do svih značajnih lokaliteta u gradu možete stići veoma brzo i jednostavno. Sve sobe u hotelu su klimatizovane, sa TV-om, a gostima je na raspolaganju i besplatan internet.

 

Rezervacija mjesta

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš Email (obavezno)

  Broj telefona

  Detalji o vašem putovanju (broj polaznika, specijalni zahtjevi)

  Predlažemo