21 GODINA PUTOVANJA I DRUŽENJA SA VAMA
NOVA GODINA 2024
SOLUN – METEORI
5 DANA – AUTOBUS, POLAZAK: 30.12.2023.
CIJENA ARANŽMANA: 170€

 

SOLUN – izuzetan i nesvakidašnji grad na raskrsnici istoka i zapada,“veliki vizantijski muzej“, „most zaliva Termaikos“, „raj za hupoholičare“… vjerovatno jedini grad na svijetu koji je poznatiji po svom nadimku nego po pravom imenu-Thessaloniki. Zagonetan, uzbudljiv, kosmopolitski, donosi svojim posjetiocima bogatstvo i specifičnost kulturno-istorijskog nasleđa, arhitekture, običaja, religije i umjetnosti… Meteori , kompleks pravoslavnih manastira na čudesnim stijenama-prizor kakav nigdje na svijetu nećete vidjeti, a sa vrha pogled koji podsjeća na maštovita platna slikara nadrealista…

30.12.2023. PODGORICA  Sastanak putnika ispred Hrama u 21:00h. Putovanje autobusom visoke turističke klase, preko graničnog prelaza Božaj, Skadra, Elbasana, Pogradeca…Noćna vožnja sa kraćim pauzama…

31.12.2023. SOLUN Dolazak na granični prelaz Kristalopigi u jutarnjim časovima. Nastavak putovanja do Soluna. Organizovan obilazak grada: Crkva Svetog Dimitrija-zaštitnika grada, impozantni Aristotelov trg sa kojeg avenija Nikis vodi do Bijele kule-simbola Soluna,  impresivni Galerijusov slavoluk, Rotonda… Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Doček nove godine na trgu ili u nekom klubova. SREĆNA VAM 2024 GODINA. Noćenje.

01.01.2024. SOLUN Doručak. Posjeta srpskom vojničkom groblju na Zejtinliku. Nakon toga organizovan obilazak tvrđave u Gornjem gradu, sa koje se pruža veličanstven pogled na zaliv i cijeli grad. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Organizovan fakultativni odlazak na grčko veče u tavernu. Noćenje.

02.01.2024. SOLUN – METEORI Doručak. Napuštanje hotela. Putovanje do veličanstvenog kompleksa  manastira Meteora, sagrađenih na stijenama koje kao da lebde između zemlje i neba, a sam pogled odozdo vas ostavlja bez daha. Nakon obilaska manastira Veliki Meteor, posjetićemo radionicu za izradu ikona koja se nalazi u podnožju Meteora. Slobodno vrijeme u gradiću Kalambaka. Polazak za Crnu Goru u večernjim časovima. Putovanje preko graničnog prelaza Kristalopigi, Pogradeca, Drača, Skadra… Noćna vožnja sa kraćim pauzama za odmor.

03.01.2024. PODGORICA  Dolazak u Podgoricu u ranim jutarnjim časovima, kraj programa.

 

Uz ovaj program vaze Opsti uslovi putovanja Agencije GALLILEO

Cijena aranžmana obuhvata :

 1. prevoz autobisom visoke turističke klase na navedenim relacijama
 2. hotelski smještaj u Solunu, Hotel Esperia 3*(2 noćenja sa doručkom)
 3. obilasci i izleti prema programu, usluge turističkog vodiča,  

 

Cijena aranžmana NE obuhvata :  

 1. grčko veče – ,
 2. ulaznica za manastir Veliki Meteor –  3€,
 3.  međunarodno zdravstveno osiguranje – 5€

 

Hotel Esperia 3*hotel sa odličnom lokacijom, smješten u samom centru Soluna. Do svih značajnih lokaliteta u gradu možete stići veoma brzo i jednostavno. Sve sobe u hotelu su klimatizovane, sa TV-om, a gostima je na raspolaganju i besplatan internet.

 

Rezervacija mjesta

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš Email (obavezno)

  Broj telefona

  Detalji o vašem putovanju (broj polaznika, specijalni zahtjevi)

  Predlažemo