21 GODINA PUTOVANJA I DRUŽENJA SA VAMA
DRŽAVNI PRAZNICI 2024
PUTOVANJE KOJE PREPORUČUJEMO !
STRAZBUR – KOLMAR – RIKVIR – MINHEN – BERGAMO – LAGO DI GARDA – SIRMIONE
7 DANA (4 NOĆI) – AUTOBUSOM, POLAZAK: 16.05.2024.
CIJENA ARANŽMANA: 340€

1.dan – 16.05.2024. PODGORICA Sastanak putnika u 16:00h na parkingu ispred Hrama. Putovanje udobnim autobusom, visoke turističke klase, preko Hrvatske, Slovenije, sa kratkim pauzama…

2.dan – 17.05. MINHEN Doručak. Dolazak u Minhen. Po dolasku slijedi smještaj u hotel. Poslije kraćeg odmora slijedi razgledanje trećeg po veličini grada Njemačke, i svakako jedan od najljepših. Odlazak i povratak gradskim prevozom. Obilazak centra grada: rezidencija Maksimilianeum, Nacionalna opera i pozorište, Galerija nove i stare Pinakoteke, centar grada sa Marienplatz-om, Odeonplatz, Bavarski Parlament, Engleski park… Slobodno vrijeme. Noćenje. 

3.dan – 18.05. STRAZBUR Doručak. Putovanje do Strazbura. Dolazak i smještaj u hotel. Nakon kratkog odmora, očekuje vas obilazak najvećeg grada regije Alzas, koji leži na rijeci Rajni, a danas se može pohvaliti, da je sjedište Evropskog parlamenta, Savjeta Evrope, kao i mnogih drugih važnih institucija. Obilazak centra grada, gdje dominira veličanstvena katedrala Notr-dam, sa zvonikom čija visina iznosi 142 metra, Stara carina, Palata Rohan, kuća Kamerzel, Gutenbergov trg, “Mala Francuska” (najslikovitiji dio starog Strazbura sa šarenim građevinama od drveta, sa pokrivenim mostovima i odbrambenim kulama, ujedno i zaštićen i proglašen svjetskom baštinom od strane UNESCO–a). Slobodno vrijeme za šetnju. Povratak u hotel. Noćenje.   

4.dan – 19.05. KOLMAR – RIKVIR Doručak. Slobodan dan ili falultativni izlet, u okviru kojega obilazimo Kolmar i Rikvir, dva bisera regije Alzas. Putovanje do gradića Kolmar, po mnogima jednog od najbajkovitijih mjesta na svijetu. Kolmar je grad fantastične arhitekture, grad koji se može podičiti bogatstvom kulturnog nasledja i prije svega grad, u koji ćete se zaljubiti na prvi pogled. Šetajući njegovim prelijepim trgovima, mostovima, uživajući u pogledu na njegove kanale, kao i specifične fasade, shvatićete zašto je od turista dobio nadimak “mala Venecija”. Uživajte u obilasku dobro očuvanog srednjovekovnog centra grada, koji privlači veliki broj turista. Slobodno vreme za šetnju I individualne aktivnosti, u centru grada. Današnji izlet nastavljamo odlaskom do jednog od najljepših sela u Francuskoj – Rikvir. Smješteno u podnožju planinskog vijenca Vogezi, u srcu vinske regije Alzas, ovo bajkovito selo, nastalo između 13. i 16. vijeka, na sreću i danas izgleda baš kao i prije 400 godina. Neobične kaldrmisane ulice i živopisne stare kuće, razlog su zašto mnogi Rikvir nazivaju ‘draguljem Alzasa’. Uživajte u šetnji kroz ovo autentično, slikovito selo, ali ne zaboravite da probate prelijepo domaće vino, u nekoj od tradicionalnih taverni. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.dan – 20.05. STRAZBUR – BERGAMO  Doručak. Napuštanje hotela. Polazak ka Italiji. Po dolasku u Bergamo, očekuje vas obilazak po mnogima najsimpatičnijeg grada Lombardije. Bergamo je smješten ispod obronaka Alpa, grad teatra i muzičke umjetsnosti sa vjekovnom tradicijom, zadiviće vas svojim duhom, arhitekturom, elegancijom… Poznat i kao jedan od četiri grada uz Feraru, Luku i Groseto, čija su gradska jezgra u cjelosti okružena, potpuno očuvanim srednjovjekovnim zidinama. Šetnja centrom grada: glavna ulica Via Colleoni, Basilika Santa Maria Maggiore, Piazza Vecchia, Piazza del Duomo… Slobodno vrijeme za šetnju gradom i individualne aktivnosti. Slijedi odlazak do hotela, koji se nalazi u okolini Verone. Smještaj u hotel. Noćenje.  

6.dan – 21.05. SIRMIONE – LAGO DI GARDA Doručak. Polazak za Sirmione. Po dolasku Vas očekuje šetnja ovim srednjovjekovnim gradićem kojim dominira fascinantna Tvrđava Skaliđeri. Nastavljamo odlaskom do plaže, odakle se pruža najljepši pogled na najveće italijansko jezero, a nakon toga šetnja kroz vijugavi lavirint prelijepih ulica. Ne propuštite priliku, da probate po mnogima najljepši sladoled u Italiji. Slobodno vrijeme za šetnju. Sastanak putnika u dogovoreno vrijeme i polazak za Crnu Goru. Noćna vožnja sa kratkim pauzama…

7.dan – 22.05.2024. PODGORICA Dolazak u Podgoricu, na parking ispred Hrama. Kraj programa.

 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije GALLILEO

 

Cijena aranžmana obuhvata :

 • prevoz turističkim autobusom na navedenim relacijama
 • 1 noćenje sa doručkom u Minhenu, Hotel Holiday Inn Express Munich City West 3* (u 1/2 i 1/3 sobama)
 • 2 noćenja sa doručkom u Strazburu, Ates Hotel Straßburg-Kehl 3*
 • 1 noćenje sa doručkom u okolini Verone, Hotel 3* ( u 1/2 i 1/3 sobama)
 • obilasci prema program, turističko vođstvo puta

 

Cijena aranžmana NE obuhvata:   

 • fakultativni izlet ( Kolmar – Rikvir – 35€ )
 • međunarodno osiguranje 10€ (obezbjedjuje agencija ili putnik individualno)

 

Rezervacija mjesta

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš Email (obavezno)

  Broj telefona

  Detalji o vašem putovanju (broj polaznika, specijalni zahtjevi)

  Predlažemo