LEGOLEND
22 GODINE PUTOVANJA I DRUŽENJA SA VAMA
LJETO 2024
PUTOVANJE ZA SVE GENERACIJE
BAVARSKA BAJKA & LEGOLAND
MINHEN – LEGOLAND – NIRNBERG – REGENSBURG – ULM …
6 DANA – AUTOBUS, POLAZAK: 11.07.2024.
CIJENA ARANŽMANA: 270€

 

1.dan – 11.07.2024. PODGORICA Sastanak grupe u 17:00h na parkingu ispred Hrama. Putovanje udobnim autobusom, visoke turističke klase, preko Hrvatske, Slovenije, sa kratkim pauzama…

2.dan – 12.07. MINHEN Doručak. Dolazak u Minhen. Po dolasku slijedi smještaj u hotel. Poslije kraćeg odmora slijedi razgledanje trećeg po veličini grada Njemačke, i svakako jedan od najljepših. Odlazak i povratak gradskim prevozom. Obilazak centra grada: rezidencija Maksimilianeum, Nacionalna opera i pozorište, Galerija nove i stare Pinakoteke, centar grada sa Marienplatz-om, Odeonplatz, Bavarski Parlament, Engleski park…Slobodno vrijeme. Noćenje. 

3.dan – 13.07NIRNBERG – REGENSBURG Doručak. Slobodan dan u Minhenu ili falultativni izlet koji započinjemo obilaskom Nirnberga – jedan od najljepših gradova Bavarske, nekadašnja prijestonica srednjevjekovnog Svetog Rimskog carstva, rodno mjesto najvećeg slikara Njemačke renesanse Alberta Direra, grad u kojem je počela izrada prvih džepnih satova u XVI vijeku. Nirnberg je takodje bio i dio mračne istorije Hitlerove nacističke partije, ali i grad u kojem je vođen međunarodni sudski proces protiv nacističkih vođa. Obilazak starog istorijskog centra grada:  Burga – tvrđava, Hauptmarkt – Glavni trg sa Gradskom kućom i Bogorodičinom crkvom, crkva Sv. Lorenza, Sv.Marije, Sv. Sebalda iz XIII vijeka, živopisna četvrt oko Carskog zamka i rodne kuće čuvenog slikara Albrehta Direra… Slobodno vrijeme za šetnju ovim prelijepim gradom. U dogovoreno vrijeme sastanak grupe i putovanje do Regensburga – jednog od najljepših srednjevjekovnih gradova Njemačke, sa istorijom dugom više od 2000 godina. Stari grad je proglašen dijelom svjetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Obilazak starog: Kameni most iz XIII vijeka (dugačak 310m, širok 7 metara), katedrala Sv.Petra iz XIII vijeka, zelena pijaca sa crkvom Sv.Jovana, kraljevska palata, kuće bogatih trgovaca, Zlatna kula iz XIII vijeka, istorijska Adler apoteka, gradska vijećnica, Pretorijanska kapija. Slobodno vreme za šetnju gradom. Povratak u Minhen. Noćenje.

4.dan – 14.07. LEGOLEND – ULM Doručak. Slobodan dan u Minhenu ili fakultativni izlet, koji podrazumijeva odlazak u Legolend – jedan od najpoznatijih zabavnih parkova u Njemačkoj, kao i u Evropi.. Park je namijenjen djeci, ali i odraslima, tako da porodice dožive istinsku avanturu u Legolendu. Sastoji se od kopnenog dijela ( njemački gradovi i sela ), lego grada, Male Azije, kraljevine vitezova, kraljevine faraona, ekstremnog dijela, zemlje avanture i zemlje pirata… Park je podijeljen u osam različitih oblasti. Svaka tematska oblast je dizajnirana da omogući herojima svih godina, uživanje i istraživanje u Lego eksperimentalnom centru, rolerkosterima, vodenim atrakcijama i show predstavama. Centralno mjesto u parku je miniland gdje su predstavljeni poznati evropski gradovi i pejzaži sastavljeni od preko 25 miliona kocki. Nakon boravka u Legolendu, povratak u Minhen.

Za putnike koji ne žele odlazak u Legolend, postoji mogućnost organizovanja izleta do grada Ulma – poznatog univerzitetskog i industrijskog centra, a takodje poznat i kao rodni grad Alberta Ajnštajna. Očekuje vas obilazak ovog veoma simpatičnog grada, u kojem dominira Katedrala Ulmer Munster, visoka čak 161 metar, koju krasi najviši zvonik na svijetu. Nakon obilaska grada, ne propuštite lijepu šetnju obalama Dunava, koji i dijeli grad na novi i stari dio.  Noćenje.

5.dan – 15.07. MINHEN Doručak. Napuštanje hotela i slobodno vrijeme za individualna razgledanja Minhena, šetnju, šoping… U dogovoreno vrijeme sasatamak putnika, polazak ka Crnoj Gori. Vožnja sa kratkim pauzama preko Austrije, Slovenije, Hrvatske…

6.dan – 16.07.2024. PODGORICA Dolazak u Podgoricu, na parking ispred Hrama. Kraj programa.

        

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije GALLILEO

Cijena aranžmana obuhvata :

  • prevoz turističkim autobusom na navedenim relacijama
  • hotelski smještaj u Minhenu, Hotel Holiday Inn Express Munich City West 3*  3 noćenja sa doručkom
  • obilasci prema programu, usluge turističkog vodiča

Cijena aranžmana NE obuhvata :  

  • fakultativne izlete ( Nirnberg – Regensburg – 30€, Ulm – 25€,  Legolend – oko 45-50€ )
  • međunarodno osiguranje 10€ (obezbjedjuje agencija ili putnik individualno)

Predlažemo

240,00 

230,00 

395,00