22 GODINE PUTOVANJA I DRUŽENJA SA VAMA
JESEN 2024
APULIA – FANTASTIČNI JUG ITALIJE
BARI – LEĆE – ALBEROBAELLO – MATERA – OSTUNI – POLINJANO A MARE – BRINDIZI – MONOPOLI
6 DANA – BROD+BUS, POLAZAK: 05.10.2024.
CIJENA ARANŽMANA: 330€
Hotel Eden Beach Club 3*  – na obali

Predlažemo vam da upoznate potpuno „drugačiju Italiju”, u originalnoj i prijatnoj oblasti, gdje su vinogradi i maslinjaci opkolili slikovita sela, čija su mermerna šetališta nadvisila Jadransko more. Trulli – slavna tradicionalna staništa od suvog kamenja koje vidimo u Alberobelu – svjedoče o postojanosti jednog sasvim osobenog identiteta, starijeg od helenske kolonizacije koja je Veliku Grčku uvela u novi prostor mediteranske civilizacije, rođene na obalama Egeja. Fantastična Matera i zbirke njenih muzeja, omogućiće Vam da otkrijete izuzetnu prefinjenost keramike koju je proizvodila rimska Apulija. Upoznaćete Leće, „barokni biser Apulje”, rođak sicilijanskog Nota, Ostuni – La Citta Bella, a imaćete priliku da uživate u istinskim biserima ove regije, primorskim gradićima Polignano a Mare i Monopoli.

1.dan – 05.10.2024. PODGORICA Sastanak putnika ispred Hrama u 14:30h. Polazak za Drač i ukrcavanje na brod. Polazak broda u 22:00h. Noćna plovidba do Barija.

2.dan – 06.10. POLINJANO A MARE – BRINDIZI Uplovljavanje u luku Bari u jutarnjim časovima. Nakon pasoške kontrole, slijedi odlazak do prelijepog primorskog gradića Polignano a Mare. Uživaćete u šetnji i obilasku, jedne od omiljenih destinacija za ljetovanje svih Italijana. Ovaj šarmantni gradić, rodno je mjesto Domenika Modunja, pa upravo ovom čuvenom pjevaču idu velike zasluge što je Polignano a Mare, poznat u svjetskim okvirima. Nakon obilaska, slobodno vrijeme za šetnju. U nastavku dana, posjetićemo Brindizi – grad koji predstavlja spoj modernog i srednjovjekovnog, sa gradjevinama i ruševinama starog Rima. Obilazak luke sa predivnim palmama, tvrdjave, Trg sa Rimskim stubom i Katedralom Sv Jovana… Slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti. U dogovoreno vrijeme odlazak u malo primorsko mjesto Torre Canne. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor.  Noćenje.

3.dan – 07.10. LEĆE – OSTUNI Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet za Ostuni i Leće. Izlet započinjemo odlaskom u unutrašnjost regije Apulja, obilaskom srednjovjekovnog gradića  Ostuni, koji se diči nadimkom ,,La Citta bianca – bijeli grad”. Već na samom prilazu gradu, shvatićete zašto ga baš tako zovu. Obilazak grada, u kojem će vas  blizina mora, ukus dobrog vina i bjelina drevnih građevina, natjerati da uživate. Slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti. Nastavak izleta vožnjom prema baroknom gradu Leće, koji je zbog svoje veličanstvene i bogate arhiktekture prozvan „Firencom juga ”, što je nadimak koji svjedoči o izuzetnom arhitektonskom procvatu na italijanskom jugu. Grci, Rimljani, Normani, Arapi i Hoenštaufovci ostavili su ovdje traga, ali najtrajnije španski Habsburgovci, čiji su vladari, ohrabreni žarom protivreformacije i finansirani domaćim trgovcima, arhitektonski preobrazili grad tokom 17. vijeka. Obilazimo, između ostalog, baziliku Santa Croce, koja je apoteoza živog baroknog stila čija klesana dekoracija podsjeća na španski „platereskni” stil, zatim crkvu Srca Isusovog (Gesu), Duomo, biskupsku palatu, kao i seminar i crkvu Nicolo e Cataldo, jedan od najboljih normanskih spomenika oblasti, gdje su vizantijski, arapski i gotski elementi originalne romanske crkve dopunjeni kasnom baroknom fasadom, rimski amfiteatar, tvrđava Karla V… Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan – 08.10.  MATERA – ALBEROBELO Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet do Matere – drevni grad koji je uvršten na listu UNESC-a, grad koji impresionira istorijom, dubokim osjećajem duhovnosti, čistote i autentičnosti. Sassi, drevna pećinska naselja, koja su bila naseljena do sredine XX vijeka, danas su muzej na otvorenom. Vidjećete  jedinstvene primjere trogloditskih staništa u svijetu. Gornji grad, sagrađen iznad Sassija, ističe se svojom srednjovjekovnom katedralom i palatama. Nakon obilaska slijedi slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti. Izlet nastavljamo odlaskom do nevjerovatnog Alberobela, grada koji predstavlja sinonim turizma Apulije. Najveća atrakcija ovog mjestašca su neodoljive kućice sa kupastim krovovima, koje lokalno stanovništvo naziva „truli“. Preko 1030 ovakvih neobičnih kućica načičkano je u Alberobelu, pa čak je i crkva Sv. Antonija u formi trulija. Slobodno vrijeme za uživanje u specifičnom ambijentu.  Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan – 09.10. BARI – MONOPOLI  Doručak. Organizovani odlazak do malog primorskog gradića Monopoli – po mnogima, jednog od najvećih bisera regije Apulia. Obilazak grada laganom šetnjom: fanstastična tvrdjava Castello Carlo V, Palmieri Palace, Katedrala…Slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti.
Organizovani odlazak do Barija – glavnog grada cijele regije Pulja. Obilazak centralnog dijela grada šetnjom: Romantična bazilika Sv.Nikole je odredište brojnih hodočasnika I svakako najveća znamenitost grada, obilazimo i ostatke normanske tvrđave castello Svevo, zatim prolazimo Pjacu Mercantile, crkvu San Gregorio, kolonada Pravde,.. Slobodno vrijeme. Preporučujemo Vam šetnju obalom, kako bi se stekao pravi doživljaj užurbanog lučkog grada, a za šoping preporučujemo da to uradite u poznatim ulicama Via Sparano, Via Argiro i Via Manzoni u kojima su se smjestile trgovine mnogih italijanskih dizajnera.U dogovoreno vrijeme slijedi odlazak do luke i ukrcaj na brod. Polazak broda u 22:00h. Noćna plovidba…

6.dan – 10.10. DRAČ – PODGORICA Dolazak u Drač u jutarnjim časovima. Nastavak putovanja do Podgorice. Dolazak u podnevnim časovima. Kraj programa.

 

Uz ovaj program vaze Opšti uslovi putovanja Agencije GALLILEO 

 

U cijenu aranžmana je uključeno:

– prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama

– prevoz brodom na relaciji Drač – Bari – Drači

– smještaj u dvokrevetnim i trokrevetnim kabinama na brodu

– hotelski smještaj u Torre Canne, Hotel Eden Beach Club 3*  (1/2, 1/3 sobe)

– usluge turističkog vodiča tokom cijelog putovanja

– drumarine i organizacione troškove

 

U cijenu aranžmana nije uključeno:

– Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje (10€ – obezbjeđuje agencija)

– Fakultativne izlete: Leće & Ostuni – 30€, Matera – Alberobelo –  30€

– lokalna boravišna taksa (ukupno 5€, plaća se na recepciji hotela)

 

Hotel Eden Beach Club 3* – hotel se nalazi na samoj obali u mjestu Torre Canne, na samo 50 metara od mora. Neposrednu okolinu hotela, karakteriše atmosfera tipičnog mjesta juga Italije, sa tradicijom ribara i pomoraca, kao i lijepom prirodom. Gostima su na raspolaganju čiste, klimatizovane sobe, sa TV-om, kupatilom, internetom…

Predlažemo

240,00 

230,00 

395,00