TALIN
22 GODINE PUTOVANJA I DRUŽENJA SA VAMA
PROLJEĆE 2024
VELIKA BALTIČKA TURA
FINSKA – ESTONIJA – LETONIJA – LITVANIJA – POLJSKA
VARŠAVA – VILJNUS – RIGA – TALIN – HELSINKI…
8 DANA – AVIONOM, POLAZAK: 22.06.2024.
CIJENA ARANŽMANA: 1075€

 

Jedno putovanje, pet zemalja i pet prijestonica! Izazovano putovanje u zemlje koje spaja Baltičko more! Pripremite se da u najljepšem periodu godine, kada je najduži dan, a svjetlost u na ovim prostorima traje i do 22h, uživate u prelijepim gradovima koji će Vam pružiti više od očekivanog. Potrudili smo se i rezervisali smo za Vas sjajne hotele sa fantastičnim lokacijama, pa će i individualna istraživanja i obilasci biti lagani i jednostavni. Vodič na putovanju je fantastična Ana Kron.

1.dan 22.06.2017. PODGORICA- VARŠAVA Sastanak putnika na aerodromu u Podgorici na šalteru Oki Air-a u 07:20h. Polijetanje za Varšavu u 09.20h i slijetanje u 11.25h. Sa aerodroma odlazimo na razgledanje prijestonice Poljske koja je nekada važila za jedan od najljepših gradova srednje Evrope, a onda je tokom Drugog svjetskog rata potpuno razrušena. Međutim nakon više godina obnove, stari grad je renoviran do savršenstva. To je potvrđeno 1980 godine kad se stari grad našao pod zaštitom UNESCO-a, kao jedinstven primer posleratne obnove. Varšava je izrasla u pravu sjetsku metropolu a ovaj moderni grad je danas administrativni i univerzitetski centar Poljske. Obići ćemo njen centar, palatu kulture i nauke, najvišu građevinu države visoke 234 metra, proćićemo pored Nacionalnog muzeja, muzeja vojske, presjedničke palate, Kopernikovog načnog centra, trga Rynek,… Smještaj u centru grada u Hotel Metropol 3*ul. Marszałkowska 99a, Sródmiescie, 00-693 Warsaw, Poland. Slobodno vrijeme za individualna razgledanja. Noćenje.

2.dan 23.06. VARŠAVA- VILJNUS Doručak Vožnja prema prijestonici Litvanije, Viljnusu, uz usputna zaustavljanja. Dolazak u Viljnus predviđen je u popodnevnim satima. Po dolasku smještaj u centar grada, hotel Courtyard by Marriott Vilnius City Center 4* Rinktines g. 3, Snipiskes, LT-9234 Vilnius, Lithuania. Popodnevno razgledanje Starog grada u pratnji vodiča: Katedrala, Kraljevska palata, Zvonik – spomenik vojvodi Godeminasu, Toranj Godeminas, predsednička palata, Univerzitet, Crkva Sv. Petra i Pavla, Jevrejska četvrt, Crkva Sv. Ane, Ruska pravoslavna crkva Sv. Duha, centralni trg s gradskom kućom, Bastion Subačius sa jedinim preostalim dijelom zida starog Viljnusa, Vrata Zore. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan 24.06. VILJNUS  Doručak. Odlazimo do 30 km udaljenog gradića Trakai. Posetićemo viteški dvorc Trakai, „Malom Marienburgu“ smještenom na ostrvu na jezeru Gavle, nekadašnjem središtu litvanske kneževine. Povratak u Viljnus. Slobodno vrijeme za individualne obilaske. Noćenje.

4.dan 25.06. VILJNUS- BRDO KRSTOVA- RIGA Doručak. Polazak iz Viljnusa i vožnja do Brda krstova. Obilazak najpoznatijeg hodočasničkog mestu na Baltiku, s hiljadama krstova na dva mala brežuljka, gde je i papa Jovan Pavle II služio misu. Prvi krstovi na ovom brdu navodno su podignuti u XIX vijeku u spomen na Poljski ustanak. Zbog velikog broja hodočasnika broj krstova je kontinuirano rastao. Danas je Brdo krstova hodočasničko mjesto brojnih turista koji pridonose postavljanju novih krstova. Na brdu ih je trenutno oko 100 000. Nastavak vožnje prema Rigi, prijestonici Letonije. Smještaj u hotel Radisson Hotel Old Town Riga 4* Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris 10, Rīga, LV-1050, Latvia. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.dan 26.06. RIGA Doručak. Riga je grad raznovrsne arhitekture: od starog germanskog jezgra, predgrađa građenih u klasičnom socijalističkom stilu za vreme sovjetske ere, art nouveau gradske četvrti prepune palata bogatih stanovnika Rige, do starih drvenih kuća iz XIX vijeka. Obilazak grada u pratnji vodiča: Crkva Sv. Petra, Starogradski trg sa gradskom kućom, prepoznatljivim simbolom Rige, Kućom Crnoglavihkatedralni trg sa poznatom katedralom (lat. Rigas Doms)muzej umjetnosti „Riga Bourse“, Švedska vrata, jedini preostali ulaz u stari grad, najstarija kuće u starom gradu, i druge znamenitosti. Povratak u hotel. Noćenje.

6.dan 27.06. TALIN  Doručak. Vožnja prema Estoniji i njenom glavnom gradu Talinu. Po dolasku u Talin obilazak starog grada pješice. Vjekovima stare ulice popločane kockama, zanimljive fasade, gotičke crkve, okružene srednjovjekovnim zidinama i tornjevima čini ovo razgledanje kao putovanje kroz vrijeme i odlazak u srednji vijek. Obilazak obuhvata staro gradsko jezgroToompeabrdo gdje se nalazi Dvorac Toompea, katedrala Djevice Marije, ruska pravoslavna crkva Aleksandar NevskiDjevojačka kula i kula Kiek in de Kokglavni gradski trg Raekoja plac gde se nalazi i gradska kuća. Šetnja pokraj zidina starog grada koje povezuju kule Nunna, Sauna i Kuldjala. Sa dužinom od 1,9 km i 20 odbrambenih tornjeva, zidine Talina predstavljaju jedan od najbolje očuvanih srednjovjekovnih utvrđenja u Evropi. Donji grad- nekada naseljen švedskim i njemačkim trgovcima, pomorcima i zanatlijama je danas pješačka zona Talina, proglašena dijelom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a. Smještaj u Hotel L’Ermitage 4* Toompuiestee 19, Tallinn City-Centre, 10137 Tallinn, Estonia. Slobodno popodne za individualno uživanje. Noćenje.

7.dan 28.06. TALIN- HELSINKI Doručak. Transfer do luke u Talinu i ukrcaj na trajekt, isplovljavljanje za Helsinki, koji leži oko 80 km od Talina, na severnoj obali Finskog zaliva. Uplovljavanje u glavni grad Finske, Helsinki, poslije dva sata vožnje.  Grad je smješten na jednom od najlepših arhipelaga na svijetu i sa tri strane zapljuskuje ga Baltičko more. Svojim brojnim parkovima, jezerima i ostrvima oslikava zaljubljenost ovog naroda u prirodu. Grad je osnovao švedski kralj Vase prije više od 450 godina a svoj procvat doživeo je polovinom XIX vijeka, kada nastaje većina građevina u neoklasicističkom stilu. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Trg senata sa jednim od simbola grada – Luteranskom Katedralom, zgrade Univerziteta i Vlade. Bogato ukrašena pravoslavna Crkva Uspenja, najveća u severnoj Evropi, Manerhajmova ulica gde se nalazi zgrada parlamenta, Nacionalni muzej i poznata koncertna dvorana Finlandia, Olimpijski stadion, gdje su 1952 godine održane Olimpijske igre, jedinstvena Tempeliaukio crkva uklesana u stijeni, Sibeliusov park sa impresivnom skulpturom posvećenom ovom velikom kompozitoru. Smještaj u hotel Toolo Towers 4* . Slobodno vrijeme za individualno razgledane grada, isprobavanje morskih i laponskih specijaliteta, kupovinu suvenira ili šetnju Esplenadom – promenadom koja izlazi na ribarsku luku i pijacu. Noćenje.

8.dan 29.06.2024.g. HELSINKI-PODGORICA. Doručak. Slobodno vrijeme za individualne obilaske i uživanje u jednom od najzelenijih gradova svijeta deo 13h. Polazak na aerodrom i polijetanje u 15.50h. Dolazak na aerodrom u Dubrovniku u 17.55h. nastavak putovanja do Podgorice.

 

Uz ovaj program vaze Opsti uslovi putovanja Agencije GALLILEO 

 

U cijenu aranžmana je uračunato:

 1. prevoz avionom na relaciji Podgorica-Varšava i Helsinki-Dubrovnik, aero takse
 2. transferi autobusom Aerodrom Ćilipi-Podgorica
 3. svi opisani transferí i vožnje Varšava-Viljnus-Riga-Talin-Helsinki
 4. hotelski smještaj na bazi noćenje sa doručkom u Viljnusu, Rigi i Talinu u hotelima sa 4*, a u Varšavi i Helsinkiju u hotelima sa 3*
 5. brodsku kartu za brod koji plovi na relaciji Talin-Helsinki
 6. obilasci prema programu, usluge vodiča i lokalnih vodiča
 1. troškovi međunarodnog osiguranja
 2. kofer od 20 kg i ručni prtljjag do 8 kg

 

U cijenu aranžmana nije uračunato:

 1. ulaznice za lokalitete

 

NAPOMENE:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu naknadno će biti objavljena.
  • Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni dio ovog programa.

Predlažemo

240,00 

230,00 

395,00