Priče naših vodiča

Disclaimer for Gallileo

If you require any more information or have any questions about our site’s disclaimer, please feel free to contact us by email at [email protected].   Disclaimers for Gallileo.me All.

Read morePARIZ – MIRKO MILIVOJEVIC

U nekoj bajci, vjerovatno, daleko od svih nijansi tamne, postoji samo jedan ‘Grad svjetlosti’. U njemu slobodno žive razlike, šareni ljudi sklopljeni iz pazle, skupi mirisi i fejk Luj..

Read more


ATINA – TIJANA KRSTIĆ

Mnogo je razloga zbog kojih je Atina moj omiljeni grad. Vjerujem da nisam mogla da ostanem imuna na magiju grada u kojem bogovi još uvjek žive, gdje su mitovi.

Read more


EDINBURG – SRDJAN POPOVIĆ

Uvjek se postavlja pitanje kako započeti, šta napisati i na koji način najlkaše upoznati nekoga sa određenom destinacijom. Obično kažu, kreni od početka, pa eto slijedeći taj primjer, ja.

Read more


DVORCI BAVARSKE – SRDJAN POPOVIĆ

Bavarska, najjužnija pokrajina SR Njemačke. Kada razmišljam o njoj, prvo na šta pomislim je BMW, pivo, oktoberfest, pereci, kobasice…… Zbog svega navedenog,  jedna je od najpoznatijih pokrajina, ali ujedno.

Read more


SEVILJA – SEMANA SANTA – Dimitrije Nastić

Ako bi stranac poželIo da upozna samo jedan grad u Španiji i da na osnovu toga stekne sveobuhvatno poimanje zemlje , čini se da bi možda najumjesnije bilo da.

Read more


JERUSALIM – DIMITRIJE NASTIĆ

Jerusalim leži u centralnim Judejskim brdima, na rubu vododelnice koja cijelu zemlju dijeli na zapadnu i istočnu padinu. Zapadna padina je kišovita oblast mediteranske vegetacije, zelenih šuma, razvijene poljoprivrede.

Read more


POGLED SA MOSTA GALATA – DIMITRIJE NASTIĆ

ISTANBUL Uskomješan grad, bučan i konfuzan, pun automobila u kaldrmisanim ulicama koje se prepliću preko sedam brda, čaroban je pri zalasku sunca, kroz odbleske u boji jantara i sumaglicu,.

Read more


PRAG – DARKO JOVANETIĆ

Prije desetak godina, neko od putnika me je zamolio da uporedim tri srednjoevropske prijestonice koje smo obilazili. Nisam puno razmišljao i rekao sam: „Budimpešta je kao sočan biftek, Prag.

Read more